Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 30.4.

helsinki

Il Mondo Di Karri with CLNB Quartet,Oluthuone Kaisla, helsinki30.4. Klo 20:00

ll Mondo di Karri on jazzpianisti Karri Luhtalan kehittämä kiertuekonsepti, joka tuottaa Suomeen vaihtuvia kansainvälisiä jazzkokoonpanoja. Muusikot tulevat yleisimmin Luhtalan opiskelumaasta, Italiasta, mutta yhtä lailla mistä tahansa muualta. Yhteinen nimittäjä on itse Luhtala, joka soittaa kokoonpanoissa koskettimia. Muutaman viime vuoden aikana Suomessa on Luhtalan tuottamana soittanut jo parisenkymmentä erilaista kokoonpanoa ja viitisenkymmentä muusikkoa. Luhtalaa onkin kutsuttu jazzin suurlähettilääksi, eikä suotta.

Roomalainen Carlo Conti on ehtinyt vierailla Suomessa jo aiemminkin. Persoonallinen Conti on perehtynyt modaaliseen jazzimprovisointiin esikuvanaan George Garzone, ja on loistava tulkitsija sekä improvisoija. Yhtyeen kontrabasisti ja rumpali kuuluvat Rooman kysytyimpiin jazzmuusikoihin. Kokoonpano soittaa omia sävellyksiä sekä jazzklassikoita.

Carlo Conti - alttosaksofoni
Karri Luhtala - piano
Stefano Nunzi - kontrabasso
Ermanno Baron - rummut

ARRICONE BIG BAND,Koko Jazz Club, helsinki30.4. Klo 21:00

Kivenkovia solisteja vilisevä Arricone Big Band saattaa vappuhatut vinoon. Kaupungin svengaavimmat vappubileet Koko Jazz Clubilla!

Vappuaattona kuultava kantaesityskonsertti kunnioittaa perinteikästä big band-musiikkia nykypäivän vivahtein. Sävellyksistä ja sovituksista vastaa Erno Tiittanen, jonka esikuvia big band-musiikin saralla ovat mm. Billy May, Kenny Wheeler, Thad Jones/Mel Lewis, Duke Ellington, Count Basie.

Teemu Mattssson - trumpetti
Mikko Koponen - trumpetti
Mikko Pettinen - trumpetti
Janne Toivonen - trumpetti
Kasperi Sarikoski - pasuuna
Heikki Tuhkanen - pasuuna
Jay Kortehisto - pasuuna
Mikko Sinivalo - pasuuna
Ari Jokelainen - saksofoni
William Suvanne - saksofoni
Roope Löflund - saksofoni
Ville Vannemaa - saksofoni
Pasi Lackman - saksofoni
Teemu Eronen - rummut
Teemu Viinikainen - kitara
Timo Tuppurainen - basso
Jari Kanninen - piano

säveltäjä/sovittaja/kapellimestari: Erno Tiittanen

 

Liput 25/20 €
Ovet auki klo 20. 

tampere

TTT-klubi: Elektro GT,TTT-klubi, Tampereen Työväen Teatteri, tampere30.4. Klo 22:00

keikka

Muistatko vielä superyhtyeet? Bändit, joiden kaikki jäsenet mittelivät tasavertaisesti lavalla, esimerkiksi Cream tai Crosby, Stills, Nash and Young? Suomalainen Elektro GT on ehdottomasti tämän päivän superyhtye, vaikka sävellyksistä vastaakin yksin rumpali Mikko Hassinen, ja mukana on jopa viisi muusikkoa oman soittimensa huipulta.

60- ja 70-lukujen taitteesta nouseva idea superyhtyeestä ei ole ainoa tekijä, joka yhdistää Elektro GT:tä tuohon poikkeukselliseen luovaan musiikin aikakauteen. Erilaisten vaikutteiden fuusio – tärkeimpänä räväkästi sykkivä rockin ja jazzin liitto – sai alkunsa tuolloin. Parhaat perinteet progressiivisesta musiikista kuuluvatkin Elektro GT:n arvaamattoman kiihkeässä groovessa.

Kun monikymmenpäinen joukko kansainvälisiä vaikuttajia tutustui suomalaisiin yhtyeisiin vuoden 2014 Jazz Finland Live -vientitapahtumassa, riehakkaimman vastaanoton sai juuri perustettu Elektro GT. Samana syksynä yhtyeen debyyttilevy sai Teosto-palkinnon sävellyksistään. Palkintoraati perusteli: ”Monipuolinen teos on täynnä rikkaita musiikillisia ideoita, joita virtuoosimaiset soittajat pääsevät toteuttamaan. Röyhkeä, anteeksipyytelemätön ja kuulijansa vangitseva kokonaisuus”.

Elektro GT:n muusikot tulevat kentän eri laidoilta: Hassinen on taiteillut pitkään jazzin, taidemusiikin sekä elektronisen musiikin kentillä, Louhivuori keskittynyt ennen muuta jazziin ja souliin, Rissasen juuret ovat syvällä klassisessa koulutuksessa, Vartiainen tulee rockin ja jazzin välimaastosta ja Lauri Porra on tunnettu yhteyksistään heviyhtyeisiin sekä elokuvamusiikkiin.

Elektro GT:n soittama “electro shock jazz” onkin siis kinkkinen pala purtavaksi, ja siksi onkin parasta vain nojata taaksepäin ja nauttia yhtyeen meiningistä.

”Levy on täynnä huikeita yksilösuorituksia, joista jokainen puolustaa paikkaansa maailmankaikkeudessa” **** Arttu Tolonen, Soundi

Mikko Hassinen, rummut ja sävellykset
Varre Vartiainen, kitara
Lauri Porra, basso
Jorma Kalevi Louhivuori, trumpetti
Aki Rissanen, piano

Show klo 22, ovet klo 21.30.

Liput 15/12 €