Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jukka Gustavson & UMO: Hammond ja big band,Koko Jazz Club, helsinki18.4. Klo 19:00

keikka

Suomalaisen rytmimusiikin veteraani Jukka Gustavson (s. 1951) tunnetaan legendaarisen Wigwam-yhtyeen kosketinsoittajana, laulajana, säveltäjänä ja sanoittajana, joka on jättänyt jälkensä suomalaisen musiikin historiaan 70-luvulta lähtien.

Wigwam-vuosiensa jälkeen Gustavson jatkoi progen ja fuusion parissa, liikkuen vuosikymmenten varrella luontevasti cooljazzin ja funkin suuntaan. Viime vuosina mies on soittanut mm. Hoedownissa ja SF-Bluesissa, vieraillut lukemattomilla levytyksillä sekä tehnyt merkittävää soolouraa 11 oman albumin verran.

Huhtikuun konserttisarja koostuu Jukka Gustavsonin ja Esa Onttosen sävellyksistä, jotka Onttonen on sovittanut hammondille ja big bandille; varta vasten räätälöitynä Gustavsonille ja UMOlle. Voidaan hyvällä syyllä puhua maailman-toisinto-illasta, sillä kokonaisuus on kuultu vain kerran aiemmin, vuonna 2005 UMO Jazz Housen Proge-illassa. Luvassa on harvinaista herkkua kotimaisen urkujazzin ystäville. Kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

Koko Jazz Clubin kahden setin konsertti kestää väliajan kanssa noin 2 tuntia. Vuotalon ja Kanneltalon päiväkonsertit ovat tiivistetyt ja lyhyemmät, kestoltaan noin 1 tunti.

Huom. 45 minuuttia ennen konsertteja pidetään konserttitalojen kahvioissa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet, joissa Jukka Gustavson kertoo esityksen taustoista.

MA 18.4. KLO 19.00, KOKO JAZZ CLUB, HELSINKI *

TI 19.4. KLO 14.00, VUOTALO, HELSINKI**

KE 20.4. KLO 14.00, KANNELTALO, HELSINKI**

Liput Koko Jazz Clubille* Tiketistä 20 € / 16 €, Vuotalolle** ja Kanneltalolle** Ticketmasterista 14,50 € / 7,50 €. Hinnat sis. toimituskulut. 

 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Ei muita keikkoja.