Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

M.A. Nummisen "Jazzin meining",Ravintola Kaisaniemi, helsinki14.4. Klo 19:30

M.A. Numminen & Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri

keikka

M.A. Numminen & Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri Ravintola Kaisaniemessä torstaina 14.4. alk. klo 19. Tänä vuonna 50 vuotta esiintyvänä taiteilijana toiminut Numminen kertoo musisoinnin lomassa uudesta, ainutlaatuisia jazzlegendojen valokuvia sisältävästä kirjastaan Jazzin meining.

Uusrahvaanomaisessa Orkesterissa musisoivat Nummisen lisäksi Pedro Hietanen (harmonikka), Jani Uhlenius (harmonikka ja piano) ja Pekka Sarmanto (kontrabasso). Jani Uhlenius ja Pekka Sarmanto olivat mukana jo 50 vuotta sitten "Naiseni kanssa eduskuntatalon puistossa" -levyllä.
Tilaisuudessa esiintyy myös Djangomania.

Soittoajat:
18:30 Ovet
19:30 M.A. Numminen & Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri
21:00 Djangomania

Liput 19 / 22 €

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Huhtikuussa klubilla kuullaan skandinavian ylivoimaista parhautta. Kontrabasson mestari Anders Jormin (SWE) tarjoaa elämyksen jazzin rakastajille suomalaisten kollegojen seurassa.

Mukana huikeat vibrafonisti Severi Pyysalo ja rumpali Markku Ounaskari. Kolme konkaria pistää tuulemaan yhteisellä maaperällä. Yksi vuoden mieleenpainuvimmista konserteista. KJC suosittelee erityisesti!

Anders Jormin (SWE), kontrabasso
Severi Pyysalo, vibrafoni
Markku Ounaskari, rummut

Ovet auki klo 18.

Liput 25 / 20 €

Signatures - Signe & Bowman TrioCamerata, Musiikkitalo, helsinki14.4. Klo 19:00

Signe

Bowman Trio

keikka

Signe
Sapfo (n. 630–570 eaa.), antiikin Kreikan naislyyrikko rohkeni ravistella ihmiskäsitystä, joka oli aikaisemmin ollut jumalien armoilla. Hän nosti yksilön sisäisen tunnemaailman keskiöön ja käsitteli intohimoa, mustasukkaisuutta ja kaipuuta kuolevaisen näkökulmasta. Vaikka meidän päiviimme on jäänyt hänen tuotannostaan vain murto-osa, synnyttävät Pentti Saarikosken (1937–1983) suomennokset emotionaalisesti latautuneista fragmenteista loppuratkaisujen meren, jolla Signe matkaa. Signe-yhtyeen konsertissa vaelletaan ajan kerrostumissa: Sapfon Kreikassa, Saarikosken modernismissa ja Signen tässä hetkessä. Antiikin rakkausrunot saavat musiikkina jälleen uuden käännöksen. Signe vie perinteistä jazzilmaisua uusille urille poikkeuksellisen instrumentaation, kolmen naisvokalistin ja kontrabasson muodossa.

Riikka Keränen, laulu
Selma Savolainen, laulu
Josefiina Vannesluoma, laulu
Kaisa Mäensivu, kontrabasso

***

Bowman Trio
Bowman Trio on ruotsalaisen, 1950-luvulla Amerikan länsirannikolle muuttaneen Johan Bowmanin tarina. Bowman oli mies joka valloitti Mount Everestin, pakeni Saharassa Erwin Rommelia ja toimi CIA:n agenttina.

Tomi Nikku, trumpetti
Joonas Tuuri, kontrabasso
Sami Nummela, rummut

Peruslippu: 17.50 €
Eläkeläinen: 11.50 €
Lapsi: 6.50 €
Varusmies, siviilipalvelusmies: 6.50 €
Opiskelija: 6.50 €
Työtön: 6.50 €
Hinnat sisältävät palvelumaksun

Naulakkomaksu 2 €

 

László Süle & Tuomo DahlblomUnkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, helsinki14.4. Klo 18:00

keikka

László Sülen jazzkonserttien sarja jatkuu huhtikuussa. Tällä kertaa Süle esiintyy yhdessä kitaristi Tuomo Dahlblomin kanssa.

Unkarilainen pianisti ja säveltäjä László Süle on julkaissut lukuisia levyjä, jotka koostuvat niin hänen omista kappaleistaan kuin muiden säveltäjienkin teoksista. Hän on esiintynyt monissa jazzkokoonpanoissa ja klassista musiikkia soittavissa kamariorkestereissa. Tuomo Dahlblom puolestaan on ehtinyt keikkailla paljon maailmalla, lähinnä jazzpohjaisen rytmimusiikin puitteissa. Tuomo on yhtä lailla kotonaan niin perinteisemmässä bebop-pohjaisessa ilmaisussa kuin modernimmassa sähköfuusiomusiikissakin. Suomessa hän on työllistynyt laajalti myös lukuisten tv-, ja popsessioiden parissa. Viime aikoina Dahlblomia on saattanut kuulla useasti hänen nuoruuden rakkautensa, rhythm & blues -tyylisen musiikin parissa. Lászlón kanssa Tuomo soitti ensi kerran jo nuorena miehenä Jyväskylässä.

Konsertin ohjelmistossa on László Sülen tälle duolle tekemiä sävellyksiä.

Konserttiin vapaa pääsy! Käsiohjelma 5 euroa, tuotto menee lyhentämättömänä muusikoille.