Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 25.3.

helsinki

Silent Music: UMO & Dean Bowman: Black Spirituals,Mikael Agricolan kirkko, helsinki25.3. Klo 18:00

keikka

UMOn perinteinen hiljaisen viikon pääsiäiskonsertti laajenee tänä vuonna kolmen konsertin minikiertueeksi, kun orkesteri kiertää pääkaupunkiseudun kirkkoja solistivieraansa, laulaja Dean Bowmanin kanssa. Tällä kertaa Silent Music -konserteissa hiljennytään kuuntelemaan afroamerikkalaisia spirituaaleja upeina, suurelle jazzorkesterille tehtyinä sovituksina.

Alun perin Screaming Headless Torsos -yhtyeestä tutuksi tullut Bowman tunnustaa gospelin ja afroamerikkalaiset spirituaalit säveltaiteensa kivijaloiksi. Hänen tumma baritoninsa ja kuulas falsettinsa ovat jättäneet jälkensä ihmisten sydämiin ympäri maailman. Bowmania on kuvailtu mm. avantgarde-gospel-laulajaksi ja jazzlaulajaksi, jolla on rokkarin sielu. Omien yhtyeidensä lisäksi hän on esiintynyt mm. John Scofieldin, Charlie Hunterin ja Steve Colemanin kanssa.

Dean Bowman vieraili UMOn solistina viimeksi vuonna 2008, jolloin konsertoitiin Temppeliaukion kirkon haltioituneelle yleisölle. Tämän kevään kiertue käynnistyy Espoon tuomiokirkosta, jatkaa matkaansa Vantaalle Pyhän Laurin kirkkoon ja huipentuu Helsingin Mikael Agricolan kirkkoon pitkäperjantaina. Orkesteria johtaa Kirmo Lintinen.

Liput Ticketmasterista 24,50 € / 20,50 € / 13,50 €, sis. toimituskulut.

hyvinkää

Il Mondo Di Karri with Red Wine Quintet,Studio Asema, hyvinkää25.3. Klo 20:00

Red Wine Quintet

keikka

Red Wine Quintet on perinteinen jazzkvintetti, jossa soittaa huippusoittajia Roomasta. Yhtye on vieraillut Suomessa kolme kertaa Karrin järjestämillä kiertueilla. Tarjolla on todella svengaavaa meininkiä ja ohjelmistossa muutama oma sävellys. Yhtyeen soundin voisi luokitella 50-60-luvun hard bop-tyylisuunnaksi; esikuvista mainittakoon Johnny Griffinin "Hey Lock", sekä Tadd Dameronin & John Coltranen "On A Misty Night". Kiertueen jälkeen on tarkoitus mennä Roomassa studioon äänittämään Suomessa soitettua musiikkia.

Tiziano Ruggeri, trumpetti
Giuseppe Ricciardo, tenorisaksofoni
Karri Luhtala, piano
Eddy Cicchetti, kontrabasso
Andrea Nunzi, rummut

Vapaa pääsy!

kuopio

Tiloja, tunteita ja tarinoita musiikissaan kuvaava helsinkiläinen Katu Kaiku julkaisee debyyttilevynsä 18. maaliskuuta 2016. TOKYO/KUOPIO-nimisen albumin myötä Suomen Young Nordic Jazz Comets-edustajaksi (2015) valittu yhtye suuntaa yhdeksän konserttia käsittävälle kiertueelle 18.-28.3.

Katu Kaiku sai alkunsa kesällä 2013, kun kolme nuorta muusikkoa kantoi soittimensa Kaisaniemen puistoon Helsingissä. Kadulla löytynyt keskinäinen luottamus innosti kokeilemaan jazzstandardien sijaan oman materiaalin ja ilmaisun tuottamista. Sittemmin Katu Kaiku on esiintynyt muun muassa Pori Jazzeilla, Jazz-Espalla ja Tampere Jazz Happeningeilla Suomen Young Nordic Jazz Comets-edustajana ja tehnyt yhteistyötä suomalaisten jazztaiteilijoiden, kuten Verneri Pohjolan, Teemu Viinikaisen ja Seppo Kantosen kanssa. Yhtye on konsertoinnut myös ulkomailla ja toukokuussa 2016 yhtye esintyy Norjan Trondheimissa Jazz Festeillä.

Adele Sauros, tenori- ja sopraanosaksofonit
Mikael Saastamoinen, kontrabasso
Erik Fräki, rummut

Liput 15/10 €

turku

Jukkis Plays Herbie (www)

keikka

Jukkis Uotila – Rhodes
Joonatan Rautio – saksofoni
Sampo Tiittanen – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Pianisti Herbie Hancock on yksi historian suurimmista jazzmuusikoista. Jazzklubi Monkin perjantai-ilta omistetaan kokonaan Hancockin musiikille, ja materiaalia saapuu tulkitsemaan jazzmusiikin professori Jukkis Uotila yhtyeineen. Palkitun taiteilijan ura afroamerikkalaisen musiikin sanansaattajana on vertaansa vailla. Alunperin rumpalina tunnettu Uotila on työskennellyt myös pianistina jazzin suurten nimien kuten Billy Cobhamin, Billy Hartin ja Randy Breckerin kanssa.