Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 18.3.

espoo

April Jazz Club: Katu Kaiku ja Johanna Harjunpää,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo18.3. Klo 18:00

keikka

April Jazz Clubin konsertti käynnistää Katu Kaikun odotetun "Tokio/Kuopio" -debyyttialbumin levynjulkaisukiertueen!

18:00 | Johanna Harjunpää (Ebeli)
19:00 | Katu Kaiku

Myöhäisillassa lava on vapaa spontaaneille jamisessioille!

Katu Kaikun eloisa musiikki muodostuu, kun erilaiset musiikilliset näkemykset törmäävät rajusti ja luovat yhteisen tilan, joka on avoin muusikoiden vapaille tulkinnoille. Saksofonisti Adele Sauroksen itsevarma ääni inspiroi energistä rumpalia Erik Fräkiä luomaan tekstuureja, joita kontrabasisti Mikael Saastamoinen värittää ja venyttää.

Adele Sauros: saksofonit
Mikael Saastamoinen: kontrabasso
Erik Fräki: rummut

April Jazz -festivaalin jameista tuttu esiintymispaikka Tapiola Garden on muokattu jazzklubille sopivaan tyyliin. Aulabaarin loungessa on mukavaa viettää iltaa rennosti seurustellen ja klubilla voi myös nauttia illallisen livemusiikin lomassa varaamalla pöydän etukäteen Grill it! -ravintolasta. Illan aloittaa klo 18 Ebeli Show, jonka jälkeen nähdään jazzin kärkinimiä.

Liput ovelta alk. 10 € | Ennakkoliput Lippupisteestä alk. 12,50 €
Tapahtuma on ikärajaton.

Järjestäjä: Espoo Big Band ry.

Sointi Jazz Orchestra & Juhani Aaltonen,Espoon kulttuurikeskus, Louhisali, espoo18.3. Klo 14:00

keikka

Konsertissa kantaesitettävä teos Saarnaaja on Rasmus Soinin Juhani Aaltoselle ja Sointi Jazz Orchestralle säveltämä uusi kokonaisuus, joka tekee kunniaa 80-vuotiaalle Aaltoselle ja hänen sielukkaalle soittotyylilleen. Moniosaisen teoksen nimi viittaakin siihen kuinka Aaltosen soittoa on verrattu saarnaajien puheeseen. Saarnaajassa nuoret muusikot kohtaavat kokeneen improvisoijan ja suuren yhtyeen tuottamat äänenvärit ja väkevän solistisen tulkinnan.

Väliajan jälkeen Sointi Jazz Orchestra esittää Aaltosen kanssa kantaohjelmistoaan sekä yhteiskonserttia varten sovitettuja sävellyksiä.

Juhani “Junnu” Aaltonen on yksi suomalaisen jazzmusiikin merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. Monipuolisuus on aina ollut Aaltosen musiikillisen ilmaisun ydin, mikä yhdistyessään voimakkaaseen ja puhuttelevaan lataukseen sekä intensiiviseen soittotyyliin on vanginnut kuulijoita vuodesta toiseen.

Klassisen musiikin vaikutteita jazziin yhdistävä Sointi Jazz Orchestra on syksyllä 2013 perustettu yhtye, jonka soundi syntyy laajasta soitinten kirjosta. Yhtyeen musiikillisena lähtökohtana on pyrkimys uudistaa, monipuolistaa ja elävöittää big band -kulttuuria akustisista lähtökohdista. Yhtyeen elokuvamaisessa musiikissa yhdistyvät klassisen musiikin ainekset rytmiseen svengiin, jolloin yksiselitteinen tyylilajin
tuntu hämärtyy.

Liput toimituskuluineen alk. 15 €

Kesto 1 h 40 min, väliaika

Juhani Aaltonen (tenorisaksofoni ja huilut)

Sointi Jazz Orchestra:
Rasmus Soini (musiikin johto)

Petteri Hietamäki (huilu, sopraano- ja alttosaksofoni)
Sampo Kasurinen (huilu, klarinetti, alttosaksofoni)
Frans Thomsson (huilu, klarinetti, tenorisaksofoni)
Janne Saarinen (oboe, tenorisaksofoni)
Joakim Berghäll (huilu, bassoklarinetti, baritonisaksofoni)

Tommi Kolunen (trumpetti, flyygelitorvi)
Tomi Nikku (trumpetti, flyygelitorvi)
Leo Kylätasku (trumpetti, flyygelitorvi)
Jasmin Afaneh (trumpetti, flyygelitorvi, huilu, alttohuilu)

Ilkka Hongisto (käyrätorvi)
Mikko Haanpää (pasuuna)
Panu Luukkonen (pasuuna)
Arttu Hautala (pasuuna)
Ville Niemelä (tuuba)

Aleksis Liukko (piano, melodika)
Kaisa Mäensivu (kontrabasso)
Siiri Partanen (rummut)

helsinki

Teemu Åkerblom Quartet,Dubrovnik, helsinki18.3. Klo 23:45

keikka

Basson lauantai-aamupäivästä tutun Klaus Wingin luotsaaman ohjelman konseptiin löyhästi perustuvan TINGS-klubin vieraaksi saapuu basisti Teemu Åkerblom yhtyeineen. Teemu Åkerblom Quartetin viime vuoden syyskussa ilmestynyt samanniminen esikoislevy on äänitystekninen mestariteos ja tämä on harvinainen tilaisuus kuulla tätä mahtavan kuuloista yhtyettä livenä.

Kuuntele myös Åkerblomin haastattelu seuraavana päivänä Bassolta klo 11-12.

Huomioi myöhäinen alkamisajankohta!
Showtime n. klo 24.00 (teknisesti ottaen lauantai)
Ovet auki 23.30

Liput 6€
Pe 18.3.
Ravintola Dubrovnik
Eerikinkatu 11
00100 Helsinki

Teemu Åkerblom Quartet (Soundcloud)

Kuuntele TINGS-lähetys lauantaina klo 10-12: basso.fi

Teemu Åkerblom Quartet
+ Dj 3rrrd (HPTY Recordings, Trevor Deep Jr.)
+ Dj Prinssi Herman (Maajo)

kuopio

Jazzliiton kiertueella: Jorma Tapio Kaski, Pauli Lyytinen Machinery,King's Crown, kuopio18.3. Klo 20:00

keikka

Liput 15/10 €. Järjestäjä: Kuopio Jazz & Blues ry.

Suomen Jazzliiton kiertueella maaliskuussa kuullaan kahta väkevää yhtyettä, kun Jorma Tapio & Kaski sekä Pauli Lyytinen Machinery kiertävät seitsemän konsertin mittaisella turneella. Kuusi konserteista on Suomessa ja yksi Tallinnassa. Kahden saksofonistin kiertueprojektit täydentävät toisiaan yllättävillä tavoilla ja esitysten lopullinen vuorovaikutussuhde selviää vasta kiertueen aikana. Tapion luotsaama Kaski on triokokoonpano, jossa rytmisektiona kuullaan bassossa Ville Rauhalaa ja rummuissa Simo Laihosta. Machinery puolestaan on mm. Elifantree-yhtyeestä tutun saksofonisti Pauli Lyytisen persoonallinen sooloprojekti. Yhtyeiden kiertue starttaa keskiviikkona 9.3. Kajaanin Kouta-salista ja päättyy lauantaina 19.3. Joensuuhun.


Jorma Tapio & Kasken musiikki on raakaa ja herkän melodista free jazzia jossa on vaikutteita kansanmusiikista ja klassisesta länsimaisesta musiikista. Sävellykset ovat pääosin Tapion omaa käsialaa. Pitkän linjan puhallinsoittaja Tapio on tunnettu omista yhtyeistään sekä vetämästään Sound & Furystä ja yhteistyöstä norjalaisen lyömäsoittaja Terje Isungsetin kanssa. Kasken yhteen hitsautunut rytmisektio Ville Rauhala – Simo Laihonen on tuttu Black Motor -yhtyeestä. Kasken esikoislevy Ghatika julkaistaan 13.3. porilaisen Karkia Mistika Recordsin toimesta.

Toinen kiertueen saksofonistitähdistä on kotimaisen jazzin kauhukakara Pauli Lyytinen. Machinery on Lyytisen sävellyksistä ja improvisaatiosta koostuva sooloprojekti, joka sai alkunsa vuonna 2011. Kappaleiden monikerroksinen orkestrointi luodaan live-efekteillä ja -loopeilla, saksofonin perkussiivisilla äänillä sekä persoonallisella saksofonisooloilulla. Lyytisen koneisto toimii hämmästyttävän monipuolisesti ja saumattomasti, ja saksofonisti itse on koneenkäyttäjänä vertaansa vailla. Jazzliiton tuplakiertue on samalla myös Pauli Lyytinen Machineryn debyyttilevyn julkaisukiertue. Levyn julkaisee Eclipse Music.

ke 9.3. klo 19 Kajaani, Kouta-sali
to 10.3. klo 19 Raahe, Raahen teatteri
pe 11.3. klo 21 Tallinna, Teater NO99
la 12.3. klo 22 Turku, Flame Jazz -klubi / Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
su 13.3. klo 18 Pori, Validi Karkia -klubi / Kaupunginkirjasto *mukana myös Léo Dupleix (FRA)
to 17.3. klo 21 Jyväskylä, Poppari
pe 18.3. klo 20 Kuopio, King's Crown
la 19.3. klo 20 Joensuu, Teatteriravintola

JORMA TAPIO & KASKI
Jorma Tapio, saksofonit & bassoklarinetti & huilu / Ville Rauhala, basso / Simo Laihonen, rummut

PAULI LYYTINEN MACHINERY
Pauli Lyytinen, saksofonit & efektit

oulu

Verneri Pohjola Quartet,Teatteriravintola, oulu18.3. Klo 19:00

keikka

Palkittu ja kiitetty Verneri Pohjola on kuulunut yli vuosikymmenen suomalaisen nykyjazzin omaleimaisimpiin taiteilijoihin. Keväällä 2015 julkaistu kolmas albumi, Bullhorn, vakiinnuttaa trumpetistin aseman voimakkaana ja visionäärisenä jazzartistina myös kansainvälisellä musiikkikentällä. Albumi on kerännyt ylistäviä arvioita niin kotimaassa kuin kansainvälisissä medioissa. Verneri Pohjola kvartetin neljä taiteilijaa tuovat Pohjolan tunnelmaltaan vahvoihin ja melodisiin sävellyksiin oman leimansa peittämättä musiikin vahvaa ja tunnistettavaa sointia.

Illan aluksi kuullaan Teppo Mäkysen ja Valtteri Laurell Pöyhösen mestarikurssilaisten loppukonsertti.

17/13 €

turku

Max Zenger – saksofoni
Henri Mäntylä – piano
Henri Marjamäki – kitara
Teemu Åkerblom – basso
Jussi Fredriksson – rummut

Turkulaismuusikoista koostuva Aura Flow julkaisee konsertissa toisen albuminsa. Energinen yhtye seikkailee uuden levyn kappaleissa turkulaisissa ravintoloissa kuten Dynamo ja Daily News. Vauhtia haetaan välillä Länsiväylältä asti, josta päädytään herkkiin Memory Timesin tunnelmiin. Kokoonpanon svengaava debyyttialbumi You´ll Hear From Me vei yhtyeen esiintymään ympäri Suomea. Toisen julkaisun myötä yhtye suuntaa myös kansainvälisille markkinoille.