Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 13.3.

kotka

Timo Lassy Band,Merikeskus Vellamo, kotka13.3. Klo 18:00

keikka

Kaikilta osin tyylikäs Timo Lassy Band on valloittanut niin nuoret kuin vanhemmatkin jazzmusiikin ystävät loppuunmyydyillä konserteillaan ympäri Suomea ja Eurooppaa. Nyt ovat vuorossa Kotka ja Merikeskus Vellamon venehalli.

Timo Lassy, tenorisaksofoni
Henry Mäntylä, Wurlitzer-piano
Antti Lötjönen, kontrabasso
Teppo Mäkynen, rummut
Mongo Aaltonen, lyömäsoittimet

Liput: 18 € / 15 € Kotka Jazz ry:n ja OP:n jäsenet / 10 € opiskelijat
Ennakkomyynti: Sävelaitta, Kaivokatu 18, Kotka, 05 213 205

Bändi groovaa kuin viisi hirveä! On hienoa saada se aloittamaan Jazz Finland LIVE 2016 Kotka -konserttisarja Merikeskus Vellamossa. Sarjan muut konsertit ovat

3.4.2016 Manuel Dunkel Quartet feat. Anders Bergcrantz
22.5.2016 Jukka Perko AVARA

Yhteistyössä Suomen Jazzliitto, Musiikin edistämisäätiö, Kotkan
kaupunki ja Merikeskus Vellamo

oulu

Jazzkiinnostaa & Brunssi,Konst o. Deli, oulu13.3. Klo 11:00

keikka

Tule seuraamaan livenä Radio Helsingin suoraa Jazz kiinnostaa -radiolähetystä Oulun Musiikkijuhlilta! We Jazz -kollektiivista ja Radio Helsingin suositusta Jazz kiinnostaa -ohjelmasta tuttu toimittaja ja DJ Matti Nives saapuu Ouluun mukanaan laukullinen rapeaa jazzia halki genren monipuolisen tyylispektrin. Sunnuntaisella Jazz kiinnostaa -brunssilla nautiskellaan pyhäpäivän tunnelmista kiireettömästi kotoisan jazzvinyylin rapinan ja musiikkiaiheisen jutustelun tahdittaessa iltapäivää suorassa radiolähetyksessä. Brunssilla kuullaan myös tapahtumassa esiintyvien artistien mietteitä jazzista.

Herkullinen brunssipöytä vie sinut svengaavan New Yorkin kaduille, Manhattanin sykkeeseen. Nautiskele savulohibageleista ja waldorfinsalaatista, herkuttele periamerikkalaisilla pancakeilla vaahterasiirapin ja vaikkapa rapean pekonin kera. Pehmeä latte tai virkistävä smoothie viimeistelevät brunssikokemuksen.

Ilmainen sisäänpääsy
klo 11-15 New Yorkin brunssi 19 €/henkilö
Lapset 1 €/ikävuosi, ruokailevan aikuisen seurassa
klo 12-14 Jazz kiinnostaa – Radio Helsinki suora lähetys

Yhteistyössä PROTO – Pohjois-Suomen muotoilijat ry & Kulttuuritalo Valve

pori

Jazzliiton kiertueella: Jorma Tapio & Kaski, Pauli Lyytinen Machinery,Porin kaupunginkirjasto, pori13.3. Klo 18:00

keikka

Liput 10€, järjestäjänä Validi Sekmentti

Lisäksi esiintymässä ranskalainen laptop-artisti Léo Dupleix (FRA)

Suomen Jazzliiton kiertueella maaliskuussa kuullaan kahta väkevää yhtyettä, kun Jorma Tapio & Kaski sekä Pauli Lyytinen Machinery kiertävät seitsemän konsertin mittaisella turneella. Kuusi konserteista on Suomessa ja yksi Tallinnassa. Kahden saksofonistin kiertueprojektit täydentävät toisiaan yllättävillä tavoilla ja esitysten lopullinen vuorovaikutussuhde selviää vasta kiertueen aikana. Tapion luotsaama Kaski on triokokoonpano, jossa rytmisektiona kuullaan bassossa Ville Rauhalaa ja rummuissa Simo Laihosta. Machinery puolestaan on mm. Elifantree-yhtyeestä tutun saksofonisti Pauli Lyytisen persoonallinen sooloprojekti. Yhtyeiden kiertue starttaa keskiviikkona 9.3. Kajaanin Kouta-salista ja päättyy lauantaina 19.3. Joensuuhun.


Jorma Tapio & Kasken musiikki on raakaa ja herkän melodista free jazzia jossa on vaikutteita kansanmusiikista ja klassisesta länsimaisesta musiikista. Sävellykset ovat pääosin Tapion omaa käsialaa. Pitkän linjan puhallinsoittaja Tapio on tunnettu omista yhtyeistään sekä vetämästään Sound & Furystä ja yhteistyöstä norjalaisen lyömäsoittaja Terje Isungsetin kanssa. Kasken yhteen hitsautunut rytmisektio Ville Rauhala – Simo Laihonen on tuttu Black Motor -yhtyeestä. Kasken esikoislevy Ghatika julkaistaan 13.3. porilaisen Karkia Mistika Recordsin toimesta.

Toinen kiertueen saksofonistitähdistä on kotimaisen jazzin kauhukakara Pauli Lyytinen. Machinery on Lyytisen sävellyksistä ja improvisaatiosta koostuva sooloprojekti, joka sai alkunsa vuonna 2011. Kappaleiden monikerroksinen orkestrointi luodaan live-efekteillä ja -loopeilla, saksofonin perkussiivisilla äänillä sekä persoonallisella saksofonisooloilulla. Lyytisen koneisto toimii hämmästyttävän monipuolisesti ja saumattomasti, ja saksofonisti itse on koneenkäyttäjänä vertaansa vailla. Jazzliiton tuplakiertue on samalla myös Pauli Lyytinen Machineryn debyyttilevyn julkaisukiertue. Levyn julkaisee Eclipse Music.

ke 9.3. klo 19 Kajaani, Kouta-sali
to 10.3. klo 19 Raahe, Raahen teatteri
pe 11.3. klo 21 Tallinna, Teater NO99
la 12.3. klo 22 Turku, Flame Jazz -klubi / Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
su 13.3. klo 18 Pori, Validi Karkia -klubi / Kaupunginkirjasto *mukana myös Léo Dupleix (FRA)
pe 18.3. klo 20 Kuopio, King's Crown
la 19.3. klo 20 Joensuu, Teatteriravintola

JORMA TAPIO & KASKI
Jorma Tapio, saksofonit & bassoklarinetti & huilu / Ville Rauhala, basso / Simo Laihonen, rummut

PAULI LYYTINEN MACHINERY
Pauli Lyytinen, saksofonit & efektit