Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 5.3.

espoo

Vapaat äänet: videokonsertti Mister Méliès & Geo Smile,Sellosali, espoo5.3. Klo 15:00

Mister Méliès & Geo Smile (www)

keikka

Maaliskuun Vapaat äänet -kiertue yhdistää värikkään puhallinmusiikin ja runollisen elokuvamaailman

Ranskalainen Georges Méliès oli elokuvan uranuurtaja, joka mm. kehitti mielikuvituksellisia varhaisia erikoistehosteita. Mister Méliès & Geo Smile on videokonsertti, joka yhdistää luovasti värikkään puhallinmusiikin ja Mélièsin runollisen ja barokkivaikutteisen elokuvamaailman. Interaktiivisessa esityksessä vallitsee sirkusmaailman henki, leikkimielisyys ja kekseliäisyys, jotka leimaavat Mélièsin maailmaa. Kahden kankaan projisointi vie katsojan kuvien sydämeen. Lavalla näyttelijä Geo Smile on kuin itse Méliès, joka toimi omien elokuvanäytöstensä koneenkäyttäjänä.

Olivier Bost, pasuuna, esineitä
Eric Vagnon, saksofonit, esineitä
Guillaume Grenard, trumpetti, esineitä
Damien Grange, näyttelijä, valot
Jérôme Lopez, livevideointi

Suositellaan yli 10-vuotiaille
Kesto 50 min
Liput alkaen 10 €, Lippupiste. Perhelippu alkaen 30 € (sis. 2 aikuista ja 2 lasta)

Esityksen tuotanto: ARFI (Lyon)
Yhteistyökumppani: Lobster Films
Kiertueen tuki: Institut Francais, Ville de Lyon, CNV, Spedidam

pori

Kari Antila New Quintet (FIN/BEL),JazzGalleria, pori5.3. Klo 21:00

Kari Antila New Quintet

keikka

Pitkään kansainvälistä uraa luonut laitilalaislähtöinen jazzkitaristi Kari Antila saapuu uuden kvintettinsä kanssa kiertueelle Suomeen maaliskuun alussa. Yksi kiertueen konserteista esitetään Porin JazzGalleriassa.

Antila on säveltänyt uutta musiikkia Suomessa ja ulkomailla menestyneen 2013 julkaistun "The North Wind" CD:nsä jatkoksi. Kiertueella tullaan kuulemaan näitä uusia sävellyksiä, jotka Kari on säveltänyt ja sovittanut uuden kansainvälisen kvintettinsä esitettäväksi. Kvintetin kokoonpanon muodostavat Belgian ja Suomen ykkösrivin kokeneet jazzmuusikot. Kvintetissä pianoa soittaa Suomen kansainvälisesti menestynein pianisti Alexi Tuomarila. Saksofonissa kuullaan arvostetun Yrjö-palkinnon 2011 vastaanottanutta niinikään suomen ykkösriviin kuuluvaa tenorisaksofonisti
Manuel Dunkelia. Yhtyeen rytmisektio tulee Belgiasta ja Bassossa kuullaan Sal La Roccaa, joka on julkaissut kaksi CD:tä omalla nimellään ja soittanut mm. Steve Grossmanin, Lee Konitzin ja Toots Thielemansin yhtyeissä. Rummuissa kuullaan Mimi Verderamea, joka on niinikään julkaissut useita levyjä omalla nimellään. Mimi on pitkän uransa aikana soittanut mm. Jacques Pelzerin, Philip Catherinen ja Eric Legninin kanssa. Kari on esiintynyt useaan otteeseen mm. Pori Jazzeilla. Viimeksi vuonna 2014.

Kari Antila, kitara
Alexi Tuomarila, piano
Manuel Dunkel, saksofoni
Sal La Rocca (BEL), Basso
Mimi Verderame (BEL), rummut

Liput ovelta 15€ 
Lippuvaraukset: Anne Sjögren (sjogren.anne@gmail.com, 044 572 5342)