Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 11.2.

espoo

Vapaat äänet: Pepa Päivinen & Good Romans + Théo Ceccaldi trio,Sellosali, espoo11.2. Klo 19:00

Good Romans

Théo Ceccaldi trio (www)

keikka

Ranskalaisviulisti Théo Ceccaldin triokokoonpano ja Pepa Päivinen & Good Romans Sellosalissa 11.2.

Vapaat äänet -konsepti juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Sellosalin konsertti on osa 15 konsertin mittavaa kiertuetta.

Ranskalaisen ja suomalaisen jazzmusiikin ansioituneena yhteentuojana tunnettu tuottaja Charles Gilin perustama Vapaat äänet juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Juhlavuosi alkaa komeasti kun ranskalainen Théo Ceccaldi Trio ja Pepa Päivinen & Good Romans esiintyvät peräti 14 konsertin mittaisella kiertueella ympäri Suomea. Yhtyeet soittavat viisi yhteiskonserttia ja lisäksi kumpikin kokoonpano kiertää omillaan osana kiertuetta, jonka tuottavat yhteistyössä Vapaat äänet ja Suomen Jazzliitto. Pääkaupunkiseudun ainoa konsertti koetaan Espoon Sellosalissa, jossa yhtyeet esiintyvät torstaina 11.2.

Viulisti Théo Ceccaldin, kitaristi Guillaume Akninen ja sellisti Valentin Ceccaldin muodostama triokokoonpano on kotoisin Orléansista, Ranskasta. Vuonna 2010 perustetty kombo esittää intensiivistä ja ilmavaa kamarijazzia, jossa jouset ja sähkökitara yhdistyvät persoonallisella tavalla. Ayler records on julkaissut trion kaksi kansainvälisesti kiitettyä albumia Carrousel (2012) ja Can You Smile? (2015). Ahkerasti konsertoinut yhtye valittiin kotimaassaan osaksi arvostettua Jazz Migration -kiertueohjelmaa. Théo Ceccaldi kuuluu Olivier Benoît’n johtamaan Orchestre National de Jazziin, eli Ranskan kansalliseen jazzorkesteriin.

Saksofonisti Pepa Päivisen ja Good Romans -duon eli kitaristi Ilari Filanderin sekä rumpali Jussi Miettolan muodostama triokokoonpano on vuodesta 2012 alkaen kehittänyt omaa ääntään, jota voi vierailevan ranskalaistrion tapaan kuvailla varsin omaperäiseksi. Päivinen soittaa bändissä tenorisaksofonin ohella bassoklarinettia ja huiluja, Filander ja Miettola puolestaan laajentavat omia äänimaailmojaan efektein. Tuloksena on yhtyeen omien sanojen mukaan ”psykofyysinen loikka ei-kenenkään-maalle, paikkaan missä mieli on vapaa vaeltamaan”. Yhtye on julkaissut tähän mennessä yhden kehutun albumin (Ghost of a Dog, 2014). Pepa Päivinen tunnetaan pitkän linjan ennakkoluulottomana jazztekijänä, joka oli osa Edward Vesalan legendaarista Sound&Fury-kokoonpanoa. Lisäksi Päivinen on pitkäaikainen UMO Jazz Orchestran jäsen. Ilari Filanderin ja Jussi Miettolan Good Romans on julkaissut omillaan yhden albumin (Open This Door, Never Look Back, 2014).

Soittoajat:
Klo 19 Théo Ceccaldi trio
Klo 20 Pepa Päivinen & The Good Romans

Kesto 2 h, sis. väliajan
Liput alkaen 15 €, Lippupiste
Naulakkomaksu 2 €

helsinki

Afrojazz Club: Faso Kan & DJ Ibou,Storyville, helsinki11.2. Klo 19:00

keikka

Storyvillen Afrojazz Club jatkuu Faso Kanin ja DJ Iboun vierailuilla.

Faso Kan
Faso Kan esittää Länsi-Afrikan rikkaasta musiikkiperinteestä ponnistavaa melodista ja vauhdikasta musiikkia, joka ei jätä yhtäkään yleisöä kylmäksi. Lavalla yhtye antaa soiton, tanssin ja laulun ilon näkyä. Yhtyettä johtaa burkinafasolainen, kotimaassaan palkittu balafonmestari Issa Dembele.

Korasolisti Adama Koné on huippulahjakas griottimuusikko Malista. Lyömäsoittaja Ossi Raippalinna on opiskellut perinteistä griottimusiikkia ja soitinrakennusta mm. Senegalissa, Burkina Fasossa ja Malissa. Huippumuusikko, griotti Issiaka Dembele on tunnettu monilahjakkuus oman perinnemusiikkinsa saralla.

Issa Dembele, balafon, laulu, djembe, dundun, tanssi
Adama Koné, kora, laulu, djembe, dundun, tanssi
Ossi Raippalinna, dundun, djembe, puhuva rumpu, laulu, tanssi, juonto
Issiaka Dembele, balafon, laulu, kalabassi, djembe, tanssi

DJ Ibou
Levyjä pyörittää Bassoradion OUAGADOUGOU!-ohjelmaa juontava Dj Ibou alias Ilari Lovio.

Ennakkoliput Lippu.fi ja Tiketti.fi.

Jukka Perko Avara,Koko Jazz Club, helsinki11.2. Klo 21:00

keikka

Jukka Perko Avara lähestyy musiikkia mielenkiintoisesta suunnasta. Se poikkeaa teema-soolot -lopputeemat -rakenteesta olematta kuitenkaan niin sanottua freetä. Avara ottaa sävellyksen keskiöön. Yhtye työskentelee melodian, harmonisten kvaliteettien ja dynamiikan parissa. Se, miten, tekee Avarasta ainutlaatuisen!

Jukka Perko, saksofoni
Jarmo Saari, kitara
Teemu Viinikainen, kitara

Ovet auki klo 20:45

Liput 18 / 15 €