Siirry pääsisältöön

jaZZanti-konsertti: Kari Ikonen trio,ravintola Laulumiehet, helsinki9.2. Klo 19:00

keikka

Kari Ikonen – piano
Ara Yaralyan – kontrabasso
Markku Ounaskari – rummut

Erilainen jazzpianotrio, jonka ekspressiivinen ja innovatiivinen keitos koostuu parhaista eurooppalaisista raaka-aineista, vankasta afro-amerikkalaisen keittotaidon perinteestä ja hienoimmista itämaisista mausteista. Chef Kari Ikonen laatii menun, jossa yhdistyy luontevasti Ikosen omat luomukset, kokkitiimin improvisoidut herkut sekä tuoreet tulkinnat perinteisistä armenialaisista resepteistä. Saatavilla myös take-away-annoksia – arvostettu saksalainen Ozella Music julkaisi yhtyeen ensilevyn Bright huhtikuussa 2013. Ylistäviä arvosteluja Antarktista lukuunottamatta kaikilta mantereilta kerännyt levy valittiin saksalaisen JAZZTHETIK:in ja amerikkalaisen Something Else Reviews’in vuoden 2013 parhaiden levyjen listoille! Toinen levy, Beauteous Tales and Offbeat Stories julkaistiin Suomessa helmikuussa ja kansainvälisesti huhtikuussa 2015, samaisen Ozellan toimesta, ja se valittiin heti NDR:n (pohjois-Saksan Radio) viikon jazzlevyksi. Brittiläinen marlbank.net valitsi KIT:n yhdeksi vuoden 2015 viidestä ”state of the art” -triosta, ja The Europe Jazz Media Chart listasi sen yhdeksi tämän hetken kiinnostavimmista yhtyeistä.

Konsertteja KIT on soittanut seitsemisenkymmentä, Suomen lisäksi Saksassa, Itävallassa, Tsekissä, Tanskassa, Espanjassa, Portugalissa, Virossa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Alla otteita konsertti- ja levyarvosteluista:

”Kari Ikonen trioineen näyttää uudella levyllään taivaan merkit.” (*****) -Kauppalehti

“Tässä ovat taikurit asialla, ja moninaisuudesta syntyy komea kokonaistaideteos.” (*****) -Keskisuomalainen

”Ai autuutta.” -Karjalainen

”Trion kakkosalbumi hurmaa taidoillaan, tyyleillään ja tunnelmillaan.” -Satakunnan Kansa

”Säkenöivää, ryöpsähtelevää taikaa. Upeaa musiikkia pianisti Ikoselta.” -Karjalainen

Kari Ikonen

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikinedistämissäätiö.

Liput: 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi jolloin lippujen hinnat: 16,5/11/8,8 €.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Ei muita keikkoja.