Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 5.2.

espoo

April Jazz Club: Zander – levynjulkaisukeikka!,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo5.2. Klo 18:00

Zander

keikka

April Jazz Club

18:00: Erika Sirola & Akseli Savola
19:00: Zander – levynjulkaisukonsertti!

Liput ovelta 10 € | Tapahtuma on ikärajaton

Vuonna 2010 perustettu Zander esiintyi ensimmäistä kertaa samana vuonna Belgiassa, kansainvälisen ja maineikkaan Hoeilaart Jazz-kilpailun finaalissa herättäen heti raadin huomion räjähdysherkällä energisyydellään ja intensiivisillä yhtyesoittokyvyillään. Vuosien varrella yhtyeen ilmaisu on muovaantunut perinteisestä, akustisesta jazztriosta kohti sähköisempää sävelkieltä.

5.2.2016 April Jazz Clubilla julkaistaan Zanderin debyyttialbumi The Sound of Rewinding (c-kasetti + digitaalisen albumin latauskoodi), jossa yhtyeen sähköisempi ilmaisu on hiottu huippuunsa. Nuoremman jazzsukupolven kärkinimistä koostuvan bändin jäsenet ovat yhdistäneet energisyytensä ja luovuutensa kekseliäällä tavalla, jossa jokaisen muusikon persoonallisuus näkyy ja kuuluu.

April Jazz Club järjestetään ensimmäisenä vuotena 20 kertaa, aina perjantaisin. Klubi-illat alkavat jo klo 18 Espoon musiikkiopiston pop-jazzlinja Ebelin opiskelijoiden yhtyeiden esityksillä. Pääesiintyjinä nähdään kotimaisen jazzin kärkinimiä. Loppuillan lava on vapaa spontaaneille jamisessioille. Lippuja myydään ovelta ja klubilla voi myös nauttia illallisen varaamalla pöydän etukäteen suoraan Grill it Tapiola Garden, Espoo -ravintolasta.

Joonas Haavisto, koskettimet
Juho Kivivuori, basso
Tuomas Timonen, rummut

helsinki

Timo Lassy Band & Joyce Elaine Yuille,Dubrovnik lounge & lobby, helsinki5.2. Klo 21:30

Timo Lassy Band

Joyce Elaine Yuille (www)

keikka

TIMO LASSY BAND WITH JOYCE ELAINE YUILLE

pe 5.2.2016 klo 21:30 (ovet klo 21)
25/19 € + Lippupisteen palvelumaksu

Kotimaisen jazzin tähtisikermä TIMO LASSY BAND yhdistää helmikuussa voimansa amerikkalaislaulaja Joyce Elaine Yuillen kanssa. Luvassa on tuhti soul-sävyinen jazztapaus ja karismaattisen Joyce Elaine Yuille odotettu paluu Suomeen aiempien sensaatiomaisten esiintymisensä jälkeen. Vastikään ylistetyn Love Bullet -albuminsa julkaissutta Timo Lassy Bandia kuultiin taannoin myös Joycen Welcome to My World -levyllä, jossa Lassy toimi lisäksi tuottajana.

Saksofonisti Timo Lassy on kotimaisen jazzin valovoimaisimpia ja kansainvälisesti arvostetuimpia artisteja. Neljä studioalbumia yhtyeineen julkaissut Lassy tunnetaan juurevasta jazzistaan, jota lavalla tulkitsee kiinteäksi yksiköksi kattavan keikkailun myötä hioutunut Timo Lassy Band. Bändin riveissä esiintyvät Lassyn ohella wurlitzer-pianoa soittava Georgios Kontrafouris, basisti Antti Lötjönen, rumpali Ville Pynssi ja lyömäsoittaja Abdissa Assefa – kukin suomijazzin kysyttyjä luottonimiä. Timo Lassy Bandin jazz on svengaavaa ja helposti lähestyttävää, mutta samalla syvälle genren ytimeen sukeltavaa, taiteellisesti kunnianhimoista musiikkia. Yhtyeen saumaton vuorovaikutus lavalla ilmentää toimivan jazz-yhtyeen dynamiikkaa parhaimmillaan.

Amerikkalaislaulaja Joyce Elaine Yuille on kokenut ja karismaattinen esiintyjä, joka löytää suomalaisvoimista luontevan pohjan vahvalle ilmaisulleen. Yhteistyön luontevuus on todistettu tähän mennessä paitsi menestyksekkäillä Suomen-keikoilla mm. We Jazz -festivaalilla ja Oulun Elojazzissa, myös italialaisen Schema-levymerkin julkaisemalla albumilla Welcome to My World, jolla Timo Lassy Bandilla on vahva rooli Joyce Elaine Yuille taustalla. Omaa laulutyyliään Yuille kuvailee sanaparilla "nitty gritty", jonka voisi suomeksi kääntää vaikkapa olennaiseen keskittymiseksi. Yuillen jazzlaulun peruselementit ovat juurtuneet syvälle genren historiaan ja hänen omaan taustaansa rikkaasta musiikkiperinteestään tunnetussa New Yorkin Spanish Harlemissa. Yuillen laulussa kuuluvat musiikin luontevuus, ilmaisun ilo ja sisäsyntyisyys.

Kiertueen muut keikat:

ke 3.2. klo 19.30 Tampere-talo
to 4.2. klo 19.00 Sellosali, Espoo

Sibafest: Inside Jazz -luentokonsertti,Musiikkitalo, Alalämpiö, helsinki5.2. Klo 16:30

keikka

Sibafestin iltapäiväohjelmaa.

Miten jazzyhtye rakentaa esityksensä sävellettyä materiaalia ja improvisaatiota hyödyntäen? Mitä rooleja eri soittimilla on yhtyesoitossa ja millaista vuorovaikutusta soittajien välillä tapahtuu? Esimerkkejä demonstroi kitaran (Sami Linna), Hammond-urkujen (Mikko Helevä) sekä rumpujen muodostama jazzyhtye.

Sibafest: Säveltäjänä Teppo Mäkynen – Musiikkia vailla elokuva,Musiikkitalo, Black Box, helsinki5.2. Klo 19:30

keikka

Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän opiskelijoista koottu yhtye soittaa Teppo Mäkysen musiikkia.

Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän opiskelijoista koottu yhtye soittaa Suomen ykkösjazzrumpaleihin lukeutuvan Teppo Mäkysen uutta musiikkia.

Tomi Nikku, trumpetti
Max Zenger, saksofoni
Mikael Myrskog, piano
Mikael Saastamoinen, basso
Okko Saastamoinen, lyömäsoittimet

Liput: 17,50 €/11,50 € (Lippupalvelu) 15 / 10 € (Musiikkitalo)

iisalmi

KJC Iisalmi: Joonatan Rautio / Teemu Viinikainen Quartet,Ravintola Raatihuone, iisalmi5.2. Klo 20:00

keikka

Liput 20 / 18 e

Saksofonisti Joonatan Rautio ja kitaristi Teemu Viinikainen ovat oma lukunsa suomalaisen jazzin historiassa. Täydellisyyteen hiottu instrumentin hallinta on muusikoiden ja kuulijoiden ihailema piirre jo sinänsä. Näkemyksellinen musiikin tyylien hallinta, orkesterin johtaminen, ja mukautumiskyky ovat osa tarinaa. Tämän yllä kirkkaimpana on kummankin tähtiartistin solismi.

Raatihuoneella on odotettavissa huikea konsertti! Yhtye versioi kaikille tuttuja kotimaisia sävelmiä ja tarjoilee parhaita paloja jazzin rakastajille suuresta amerikkalaisesta laulukirjasta.

Joonatan Rautio, saksofoni
Teemu Viinikainen, kitara
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Lippuvaraukset Ravintola Raatihuone
e-mail: ravintola@raatihuone.fi
puh. 050 408 6009
Liput lunastettava 29.1.2016 mennessä