Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 4.2.

espoo

Timo Lassy Band & Joyce Elaine Yuille,Sellosali, espoo4.2. Klo 19:00

Timo Lassy

Joyce Elaine Yuille (www)

keikka

TIMO LASSY BAND WITH JOYCE ELAINE YUILLE

to 4.2. klo 19.00 Sellosali, Espoo 
Liput alkaen 25 €, Lippupiste. Ovelta 27 €
Naulakkomaksu 2 €

Kotimaisen jazzin tähtisikermä TIMO LASSY BAND yhdistää helmikuussa voimansa amerikkalaislaulaja Joyce Elaine Yuillen kanssa. Luvassa on tuhti soul-sävyinen jazztapaus ja karismaattisen Joyce Elaine Yuille odotettu paluu Suomeen aiempien sensaatiomaisten esiintymisensä jälkeen. Vastikään ylistetyn Love Bullet -albuminsa julkaissutta Timo Lassy Bandia kuultiin taannoin myös Joycen Welcome to My World -levyllä, jossa Lassy toimi lisäksi tuottajana.

Saksofonisti Timo Lassy on kotimaisen jazzin valovoimaisimpia ja kansainvälisesti arvostetuimpia artisteja. Neljä studioalbumia yhtyeineen julkaissut Lassy tunnetaan juurevasta jazzistaan, jota lavalla tulkitsee kiinteäksi yksiköksi kattavan keikkailun myötä hioutunut Timo Lassy Band. Bändin riveissä esiintyvät Lassyn ohella wurlitzer-pianoa soittava Georgios Kontrafouris, basisti Antti Lötjönen, rumpali Ville Pynssi ja lyömäsoittaja Abdissa Assefa – kukin suomijazzin kysyttyjä luottonimiä. Timo Lassy Bandin jazz on svengaavaa ja helposti lähestyttävää, mutta samalla syvälle genren ytimeen sukeltavaa, taiteellisesti kunnianhimoista musiikkia. Yhtyeen saumaton vuorovaikutus lavalla ilmentää toimivan jazz-yhtyeen dynamiikkaa parhaimmillaan.

Amerikkalaislaulaja Joyce Elaine Yuille on kokenut ja karismaattinen esiintyjä, joka löytää suomalaisvoimista luontevan pohjan vahvalle ilmaisulleen. Yhteistyön luontevuus on todistettu tähän mennessä paitsi menestyksekkäillä Suomen-keikoilla mm. We Jazz -festivaalilla ja Oulun Elojazzissa, myös italialaisen Schema-levymerkin julkaisemalla albumilla Welcome to My World, jolla Timo Lassy Bandilla on vahva rooli Joyce Elaine Yuille taustalla. Omaa laulutyyliään Yuille kuvailee sanaparilla "nitty gritty", jonka voisi suomeksi kääntää vaikkapa olennaiseen keskittymiseksi. Yuillen jazzlaulun peruselementit ovat juurtuneet syvälle genren historiaan ja hänen omaan taustaansa rikkaasta musiikkiperinteestään tunnetussa New Yorkin Spanish Harlemissa. Yuillen laulussa kuuluvat musiikin luontevuus, ilmaisun ilo ja sisäsyntyisyys.

Kiertueen muut keikat:

ke 3.2. klo 19.30 Tampere-talo
to 5.2. klo 21.30 Dubrovnik, Helsinki

helsinki

Rautio / Viinikainen Quartet,Koko Jazz Club, helsinki4.2. Klo 21:00

keikka

Saksofonisti Joonatan Rautio ja kitaristi Teemu Viinikainen ovat oma lukunsa suomalaisen jazzin historiassa. Täydellisyyteen hiottu instrumentin hallinta on muusikoiden ja kuulijoiden ihailema piirre jo sinänsä. Näkemyksellinen musiikin tyylien hallinta, orkesterin johtaminen, ja mukautumiskyky ovat osa tarinaa. Tämän yllä kirkkaimpana on kummankin tähtiartistin solismi.

Rummuissa Jussi Lehtonen, bassossa Timo Hirvonen.

Tervetuloa Joonatanin ja Teemun iltaan Koko Jazz Clubille!

Aloitusaika poikkeuksellisesti klo 21. Liput 18 / 15 € (Tiketistä euron halvemmalla kuin ovelta!)

Sibafest: Sibis Alumni Big Band & Tim Hagans – Faces under the Influence,Musiikkitalo, Black Box, helsinki4.2. Klo 19:30

keikka

Musiikkia ja kuvia John Cassavetesin elokuvien hahmojen innoittamina.

Sibis Alumni Big Band

Tim Hagans (USA), orkesterinjohto ja trumpetti
Jukka Perko, saksofoni
Jim Beard (USA), piano
Raoul Björkenheim, sähkökitara
Random Doctors, visualisointi

Liput: 27,50 / 17,50 € (Lippupalvelu), 25 / 15 € (Musiikkitalo)

Tapiola Big Band & Pepe Willberg: Pepen matkassa Rööperistä Saimaalle,Malmitalo, helsinki4.2. Klo 19:00

keikka

Herkuttelua luvassa – tuore kattaus Pepe Willbergin harvinaisen monipuolisesta musiikillisesta urasta. Liikkeelle lähdetään 60-luvun kappaleilla, mutta sen jälkeen päästään tutustumaan Pepen vähemmän tunnettuun Nat King Cole -ohjelmistoon. Lopuksi kuullaan tuoreita Saimaa-hittejä.

Pepeä säestää Tapiola Big Band, jonka kapellimestari Esko Heikkinen on tehnyt laulajan suosituimmista hiteistä uudet big band -sovitukset.

Orkesteri on perustettu 1970 ja se on konsertoinut lukuisilla festivaaleille Suomessa ja ulkomailla. Konsertti on kunnianosoitus Pepe Willbergin pitkälle uralle, jolle ei loppua näy.

Kesto noin 2 h, väliaika on

Liput 20 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1

www.malmitalo.fi