Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 3.2.

helsinki

Lounaskonsertti: UMO & Ellingtonin aurinkokunta (vapaa pääsy),Savoy-teatteri, helsinki3.2. Klo 12:00

keikka

UMOn, Savoy-teatterin ja Ravintola Preston yhteisesti toteuttamassa lounaskonsertissa paneudutaan big band -jazzin klassikoihin.

Jazzorkesterihistorian keskeisin säveltäjä Duke Ellington lämmittää ja valaisee musiikinystäviä väsymättä. Ellingtonin ja hänen nerokkaan sävellyskumppaninsa Billy Strayhornin verraton tuotanto säteilee laajalla spektrillä UMOn konsertissa, jossa kuullaan paitsi klassikkoja myös joitakin harvemmin kuultuja teoksia.

Orkesteria johtaa Jouni Järvelä.

Konsertin pituus n. 60 min, ei väliaikaa. Voit nauttia lounaan Ravintola Prestossa joko ennen tai jälkeen konsertin, klo 11-12 tai 13-14. VAPAA PÄÄSY! 

Rytmihäiriöklubi: Mikko Pettinen Happy People Combo,Ravintola Juttutupa, helsinki3.2. Klo 21:00

keikka

Mikko Pettinen – laulu, sähköpiano, trumpetti
William Suvanne – saksofonit
Janne Halonen – kitara, laulu
Sampo Tiittanen – basso
Jonatan Sarikoski – rummut

Sibafest: Jazzia johtamiseen,Musiikkitalo, Alalämpiö, helsinki3.2. Klo 16:30

keikka

Sibafestin iltapäiväohjelmaa.

Mitä yhteistä on johtamisella ja jazzyhtyeellä? Sibelius-Akatemiassa Arts management -oppiaineen lehtorina toimiva, Svenska Handelshögskolanin apulaisprofessori Patrick Furu luennoi jazzista johtamisessa. Furu on kehittänyt jazzyhtyeiden avulla johtamista ympäri maailmaa Singaporesta New Yorkiin ja Moskovasta Rukalle. Kun tiimi toimii kuin jazzyhtye, se voi päästä ennennäkemättömän hienoihin tuloksiin! Soivaa materiaalia luennolla tarjoaa oikea jazzyhtye.

tampere

Timo Lassy Band & Joyce Elaine Yuille,Tampere-talo, tampere3.2. Klo 19:30

Timo Lassy Band

Joyce Elaine Yuille (www)

keikka

Kotimaisen jazzin tähtisikermä Timo Lassy Band yhdistää helmikuussa voimansa amerikkalaislaulaja Joyce Elaine Yuillen kanssa. Luvassa on tuhti soul-sävyinen jazztapaus ja karismaattisen Joyce Elaine Yuille odotettu paluu Suomeen aiempien sensaatiomaisten esiintymisensä jälkeen. Vastikään ylistetyn Love Bullet -albuminsa
julkaissutta Timo Lassy Bandia kuultiin taannoin myös Joycen Welcome to My World -levyllä, jossa Lassy toimi lisäksi tuottajana.

Saksofonisti Timo Lassy on kotimaisen jazzin valovoimaisimpia ja kansainvälisesti arvostetuimpia artisteja. Neljä studioalbumia yhtyeineen julkaissut Lassy tunnetaan juurevasta jazzistaan, jota lavalla tulkitsee kiinteäksi yksiköksi kattavan keikkailun myötä hioutunut Timo Lassy Band.

Amerikkalaislaulaja Joyce Elaine Yuille on kokenut ja karismaattinen esiintyjä, joka löytää suomalaisvoimista luontevan pohjan vahvalle ilmaisulleen. Yhteistyön luontevuus on todistettu tähän mennessä paitsi menestyksekkäillä Suomen-keikoilla mm. We Jazz -festivaalilla ja Oulun Elojazzissa, myös italialaisen Schema-levymerkin julkaisemalla albumilla Welcome to My World, jolla Timo Lassy Bandilla on vahva rooli Joyce Elaine Yuillen taustalla. Omaa laulutyyliään Yuille kuvailee sanaparilla "nitty gritty", jonka voisi suomeksi kääntää vaikkapa olennaiseen keskittymiseksi. Yuillen jazzlaulun peruselementit ovat juurtuneet syvälle genren historiaan ja hänen omaan taustaansa rikkaasta musiikkiperinteestään tunnetussa New Yorkin Spanish Harlemissa. Yuillen laulussa kuuluvat musiikin luontevuus, ilmaisun ilo ja sisäsyntyisyys.

Joyce Elaine Yuille – laulu
Timo Lassy – saksofoni
Georgios Kontrafouris – Wurlitzer-piano
Antti Lötjönen – basso
Ville Pynssi – rummut
Abdissa Assefa – lyömäsoittimet

Liput 27€/24€

turku

Turku Jazz Orchestran big band -sävellyskilpailun finaalikonsertti,Logomo, Logi 3, turku3.2. Klo 19:00

keikka

TURKU JAZZ ORCHESTRAN BIG BAND -SÄVELLYSKILPAILUN FINAALIKONSERTTI

Turku Jazz Orchestra järjestää ensimmäistä kertaa big band -sävellyskilpailun varsinaissuomalaisille ja seudulla vaikuttaville säveltäjille.

Kilpailu on ollut käynnissä syksyn 2015 aikana ja esiraati, johon kuuluivat kapellimestari ja säveltäjä Vellu Halkosalmi sekä vibrafonisti Severi Pyysalo, on valinnut finaalikonserttiin kattavan joukon paikallisten osaajien taidonnäytteitä.

Voittajista päättää illan aikana kolmihenkinen raati. Tuomariston puheenjohtana toimii jazzmuusikko ja vuonna 2015 Teosto-palkittu Mikko Hassinen sekä jäseninä Flame Jazzin puheenjohtaja, muusikko Jussi Fredriksson ja Severi Pyysalo.

Illan aikana myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää suosikkiaan. 

Illan kesto on noin 2,5 h (sis. väliaika). Ovet avataan klo 18.