Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Koli Jazz,Ravintola Grill It!, koli15.1. Klo 20:00

keikka

Perjantai 15.1. klo 20 ravintola Grill it!

LISSA MATILAINEN BAND ”With standards back to North Carelia”

Lissa Matilainen – laulu
Kalle Romanov – piano
Kari Rentola – tenorisaksofoni, huilu
Jouni Kekäle – kitara
Lauri Petrisalo – basso
Tuomo Kälviä – rummut

Tällä Helsingistä tulevalla bändillä on taustalla oma Pohjois-Karjala -projektinsa. Monet bändin jäsenistä ovat tunteneet toisensa eri musiikillisista yhteyksistä jo parikymmentä vuotta, ja usealla on takanaan elämänvaiheita Pohjois-Karjalassa tai lähiseuduilla Itä-Suomessa. Joensuussa asuva kitaristi Jouni Kekäle toimii aktiivisena lenkkinä tähän maakuntaan. Rumpali Tuomo Kälviä muistetaan aktiivisena esiintyjänä monenlaisista yhteyksistä Joensuun-vuosiltaan.

Bändin erinomainen ja mukaansa tempaava standardi-ilmaisun voima huipentuu upean laulusolisti Lissa Matilaisen ihailtavan monipuolisessa tulkinnassa. Lissa on tehnyt yhteistyötä mm. How Many Sisters -lauluryhmästä tutun Mervi Hiltusen kanssa. Lissa on opiskellut musiikkia monipuolisesti jazzista lähtien ja toimii ammattilaulajana erilaisissa musiikkiproduktioissa soulista oopperaan, jazzista musikaalimusiikkiin. Lissa Matilainen opettaa pop/jazz-laulua Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hänen suosimaansa musiikkia on mm. Stevie Wonderin tuotanto, sekä luonnollisesti jazz-standardit. Back to North Carelia!

NORDIC TRINITY – JUHANI AALTOSEN 80 V JUHLAKIERTUE
FEATURING JOHANNA IIVANAINEN

Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni, huilu
Mikko Iivanainen – kitara
Klaus Suonsaari – rummut
Johanna Iivanainen – laulu

Nordic Trinity juhlistaa 2016 tammikuun kiertueellaan 80-vuotiasta Juhani ”Junnu”
Aaltosta. Aaltonen (s. 1935) on yksi suomalaisen jazzkentän merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. ”Suomen Coltraneksi” kutsuttu pitkän linjan muusikko aloitti uransa jazzilla ja siirtyi myöhemmin fuusion ja sittemmin pääosin kirkkokonserttien pariin. Suomalaisen jazzin legenda on monivaiheisella urallaan tehnyt aktiivista yhteistyötä mm. suomalaisen jazzin modernistien eli Edward Vesalan, Otto Donnerin, Heikki Sarmannon ja Seppo ”Paroni” Paakkunaisen kanssa.

Vuonna 1968 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla palkittu Aaltonen on tuttu myös mm. Tasavallan presidentistä, Suhkan Uhkasta sekä UMO:sta, jonka perustamisessa Aaltonen oli mukana. Aaltonen palasi vakuuttavalla tavalla jazzkentälle Jazz-Emman voittaneella Mother Tongue -albumillaan vuonna 2003 ja työskentelee edelleen aktiivisesti. Yli viisikymmentä vuotta kestänyt ura jatkuu siis yhä vahvana ja ”Junnu” tunteekin olevansa tällä hetkellä uransa huipulla.

Nordic Trinity-kokoonpanossa kolmen eri sukupolven soittajat yhdistävät voimansa! Yhtyeen esittämä materiaali perustuu soittohetkessä tapahtuvaan luovaan improvisointiin sekä soittajien väliseen mahdollisimman kuuntelevaan ja reagoivaan kommunikointiin. Yhtyeen ohjelmisto koostuu pääasiassa jäsentensä omista sävellyksistä, joka edustaa tyylillisesti rohkean mielikuvituksellista, herkkää ja yllättävää free jazzia. Yhtye on julkaissut neljä levyä KSJAZZ-levymerkillä: Wonders Never Cease (2006, Jazz- Emma-ehdokkuus), Eternal Echoes (2008. Valittiin yhdeksi parhaista jazzlevyistä amerikkalaisella All About Jazz-sivustolla ww.allaboutjazz.com), Plays The Music Of Edward Vesala (2011) sekä Live (2012).

Keikat samana päivänä kaupungissa koli

Ei muita keikkoja.

Ilmoita keikka

Tammikuu 2016
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Selaa kaupungeittain


Katso kaikki tapahtumat