Fly-Rite Festival: Erkki Joutseno Trio,Huurupiilo, tampere9.12. Klo 20:00

keikka

Lyömäsoittaja/säveltäjä Erkki Joutsenon trio levynjulkaisukiertueellaan Huurupiilossa!

Tapani Varis: huilut, saksofonit
Matti Vallius: kontrabasso
Erkki Joutseno: rummut ja lyömäsoittimet

Erkki Joutseno Trio:n "Breathe In/Breathe Out" julkaistaan 8.12.2015 (Karkia Mistika Records/Madhouse Records).

Erkki Joutsenon viime aikojen näyttävä paluu saa jatkoa uuden albumin "Breathe In/Breathe Out" myötä. Albumin julkaisee Karkia Mistika Records ja Madhouse Records.

"Breathe In/Breathe Out" vie matkalle vapaan jazzin maastoon. Levy on ilmava ja samalla intensiivinen kokoelma improvisoituja aiheita, kevyttä valoa ja uhkaavia varjoja, jotka luovat vastakohtia toisilleen. Siinä missä suuri osa nykymusiikista operoi maskuliinisen virtuositeetin ja kontrollin maailmassa, Breathe In/Breathe Outin musiikista välittyy pikemmin jotain viihtyisän intuitiivista, uteliasta ja jopa feminiinistä.

Erkki Joutseno, Matti Vallius ja Tapani Varis muodostavat trion, joka soittaa monen vuosikymmenen kokemuksella. Trion improvisaatioon perustuvat sävellykset tarjoavat kirjon erilaisia tunnelmia, joita harkitusti valittu instrumentaatio korostaa. Erkki Joutsenon rumputyöskentely ja perkussiot sekoittuvat kuin tunnustuksellinen puhe yhteen Tapani Variksen alttosaksofonin, huilun ja kulmikkaiden kitaroiden kanssa. Matti Valliuksen kontrabasso lisää trion äänimaisemaan perinnetietoisen ja maanläheisen sävyn. Albumi on äänitetty villin luonnon ympäröimässä Kiikalassa, Joutsenon Madhouse studiossa ja Pentti Dassum on masteroinut sen.

Levynkansi taiteesta vastaa Joutseno itse – lisäosoituksena koko albumin juhlistamasta luovasta uudelleen heräämisestä. Maikki Kantola on toteuttanut kannen graafisen suunnittelun. Erkki Joutsenon omin sanoin Breath In/Breath Outin pääsanoman voi ilmaista yhdessä sanassa: vapaus.

Trio kiittää Jyrki Laihoa Karkia Mistika Recordsista.
Erkki Joutseno Trio esiintyy joulukuussa levynjulkaisukiertueella seuraavasti:

8.12 Kemiö, Westers
9.12 Tampere, Fly Rite Festival/Huurupiilo
10.12 Pori, Validi Karkia klubi/Porin kaupungin kirjasto

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.