Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Il Mondo Di Karri with Marta Capponi Quartet,Hotelli Presidentti, helsinki14.10. Klo 20:00

keikka

Jazzpianisti Karri Luhtalan italialais / englantilainen jazzyhtye esittää Marta Capponin tuotantoa.

Laulaja Marta Capponi ja rumpali Emiliano Caroselli ovat vierailleet useaan otteeseen pianisti Karri Luhtalan luona Suomessa. Kontrabasisti Tim Thorntonille tämä tulee olemaan ensivierailu. Luhtala on tehnyt yhteistyötä yhtyeen kanssa Suomen lisäksi Italiassa ja Englannissa.

Marta Capponi - laulu
Karri Luhtala - piano
Tim Thornton - kontrabasso
Emiliano Caroselli - rummut

Liput 15€

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Italian Jazz on the Road: Bipolary Jazz Duo ja Giovanni Candia TrioGalleria, Metropolia, helsinki14.10. Klo 19:00

keikka

Bipolary Jazz Duo

Vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa. Bipolary Jazz Duossa Biancamarian karhean vaikuttava tulkinta ja Alessandron virheetön soittotekniikka ja soundien tarkkuus muodostavat hypnoottisen kudoksen. Duon ilmaisu pohjautuu jazzin perinteeseen ja sen omissa, kokeilevissa tulkinnoissa on runsaasti tilaa improvisaatiolle. Tässä konsertissa kuullaan jazzstandardeja, joiden hienostuneissa sovituksissa hyödynnetään luuppeja, efektejä ja Ableton livea.

Giovanni Candia Trio

Giovanni Candia Trion muusikoilla on taustallaan samankaltaiset jazzmusiikin opinnot. Yhtyeen ohjelmistossa on jazzstandardeja, omia sävellyksiä ja pop-kappaleiden uustulkintoja. Trio ottaa etäisyyttä perinteiseen jazzkitara-trio-perinteeseen ja etsii omanlaistaan, kitaran harmonisiin mahdollisuuksiin pohjautuvaa sointia.

Italian Jazz on the Road -kiertue tuo kahdeksan jazzyhtyettä ja 40 nuorta muusikkoa viiteen Euroopan kaupunkiin. Helsinkiin ja Metropoliaan kiertue saapuu lokakuussa. Konsertit esittelevät monipuolisesti uutta italialaista jazzmusiikkia ja sen nuoria tekijöitä.

Bipolary Jazz Duo
Biancamaria Scoccia, laulu
Alessandro Donadei, kitara

Giovanni Candia Trio
Giovanni Candia, kitara
Fabrizio Cucco, basso
Matteo Bultrini, rummut

Kari Ikonen Trio & Ingrid JensenKoko Jazz Club, helsinki14.10. Klo 22:00

keikka

Trumpetisti Ingrid Jensen kuuluu New Yorkin modernin jazzin kovimpiin nimiin. Hän on työskennellyt useiden legendojen kanssa kuten Dr. Lonnie Smith, Billy Hart, Bob Berg ja Lenny White. Ingrid tunnetaan myös Grammy-palkitun Maria Schneider Jazz Orchestran riveistä.

Kari Ikonen Trio on viime vuosina noussut eurooppalaisen jazzin kärkinimeksi. Saksalaiselle Ozella Music -yhtiölle nykyään levyttävä Ikonen on menestynyt useissa kansainvälisissä sävellyskilpailuissa. Tämän lisäksi hänet on palkittu muuan muassa Jazz-Emmalla ja Yrjö-palkinnolla.

Ingrid Jensen – trumpetti
Kari Ikonen – piano
Ara Yaralyan – basso
Markku Ounaskari – rummut

Huom! Konsertti klo 22 teatterin jälkeen, ovet auki 21.45.

Liput 20/15 €

Grantstand Quartet RytmihäiriöklubillaRavintola Juttutupa, helsinki14.10. Klo 21:00

Lauri Vihro - kitara
Samuli Rautiainen - piano
Mikael Saastamoinen - basso
Sami Nummela - rummut