Keskiviikko 30.9.

helsinki

Tales from the Blackwood (FIN/SWE) Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki30.9. Klo 21:00

Lauri Antila - basso
Tassos Spiliotopoulos - kitara
Mikko Iskanius - trumpetti
Magnus Karlsson - kosketinsoittimet
Markus Bouquelon - rummut

hämeenlinna

Radioateljeen kuunteluklubi & Muuta musaa -ilta,Suisto, hämeenlinna30.9. Klo 18:30

keikka

Radioateljeen viimeinen kuunteluklubi & Muuta musaa - ilta

Ohjelma:
18:30 Kuunteluklubi
21:30 Olavi Salonen Jazz Quintet
23:00 Myttys

Tapahtuma on ilmainen. Illan viimeisille esiintyjille kerätään vapaaehtoinen matkakolehti.

Suistolla vuodesta 2010 vuoteen 2014 toiminut Kuunteluklubi kajauttaa vielä kerran kiellon päälle. Kuunnelma- ja featurelegenda Harri Huhtamäen isännöimä klubi pitää sisällään totuttuun tapaan kuunnelman ja keskustelun lisäksi kuunnelmaan pohjautuvan ääni-improvisaatioteoksen.

Esiintyjät: Tapani Rinne, Tuomas Norvio, Esa Karjula sekä Harri Huhtamäki.

Kuunteluklubin jälkeen Muuta musaa -tiimi tarjoilee räjähtämisherkkää jazzia ja klubimusaa syvyyksistä.

Olavi Salonen Jazz Quintet
Olavi Salonen Jazz Quintet soittaa energistä jazzia rivakalla otteella. Tarjolla on väkeviä teemoja 60-luvun jazzin tuntemattomilta sankareilta ja mojovaa soittoa. Musiikkia häistä hautajaisiin, mutta ennen kaikkea hyviin juhiin.

Lähes kantahämäläisen yhtyeen soittajat ovat tuttuja mm. The Blassicsista, Black Motorista, Taco Bellsistä ja Rauhan orkesterista. Konsertti on viisikon ensimmäinen julkinen esiintyminen!

Ville Jolanki - saksofoni
Tero Kemppainen - kontrabasso
Simo Laihonen - rummut
Sami Pekkola - saksofoni
Tuure Tammi - trumpetti

Myttys
Myttys on outo sekoitus ison kaupungin öiden viileyttä ja pienten kylien hiljaista lämpöä. Mistään haaleasta kompromissista ei kuitenkaan ole kyse vaan mielyttävän omaperäisestä kudoksesta biittejä, melodioita, tanssia ja jokerimenoa. Myttys on Heta Bilaletdin ja Samuli Tanner.

https://www.facebook.com/myttys?fref=ts
https://soundcloud.com/myttys

Paikalla myös Muuta musaa DJ:t soittamassa musaa läheltä ja kaukaa.

joensuu

Vapaat äänet: Dominique Pifarély & Claude Tchamitchian,Pakkahuone, joensuu30.9. Klo 19:00

Dominique Pifarély (www)

Claude Tchamitchian (www)

keikka

Vapaat äänet -kiertueella uuden soololevynsä materiaalia esittävä ranskalaisviulisti Dominique Pifarély ja maineikas ranskalaisbasisti Claude Tchamitchian saapuvat Joensuuhun keskiviikkona 30.9. Pakkahuoneen konsertti lupaa jousisoitinten vahva juhla!

Syksyn 2015 Vapaat äänet -kiertue on ranskalaisen improvisoidun musiikin juhlaa, kun arvostettu viulutaiteilija Dominique Pifarély kiertää Suomea peräti neljäntoista esiintymisen mittaisella kiertueella. Artistin Suomen-vierailu sattuu oivaan aikaan, sillä hän julkaisi juuri uutuusalbuminsa Time Before and Time After jazzin ja klassisen nykymusiikin arvostetuimpiin tekijöihin lukeutuvan müncheniläisen ECM-levymerkin kautta. Pifarélyn uutuuslevy on kiehtova matka syvälle improvisoidun musiikin maailmaan kauas viulunsoiton konventioista. Kolmessa konsertissa Pifarélyn ohella kuullaan kovan luokan ranskalaista jazznimeä, kun basisti Claude Tchamitchian esiintyy niin ikään soolona. Pifarély ja Tchamitchian päättävät tulevat yhteiset konsertti-iltansa duo-osuuteen. 

Pakkahuone, Rantakatu 2 B

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €, ellei toisin mainita. Ennakkomyynti Levy-Eskot.

pieksämäki

Jazzliiton kiertueella Juhani Aaltonen Quartet,Kulttuurikeskus Poleeni, pieksämäki30.9. Klo 19:00

keikka

Ylellisen täyteläisen ja sielukkaan tenorisoinnin omaava Juhani Aaltonen on suomalaisen jazzin kivijalkoja. Vuonna 2015 “Junnu” täyttää jo huomattavat 80 vuotta, mutta maestron soitto soi sielukkaampana kuin koskaan. Suomen-kiertueelle Aaltonen suuntaa kvartettinsa kanssa, joka on samalla kuin läpileikkaus miehen pitkästä urasta. Juhani Aaltonen Quartetissa rytmiä vaalii Aaltosen vanha aisapari Reiska Laine, toinen suomijazzin grand old man. Soolotyöstä isoihin orkestereihin yltävä Ulf Krokfors hoitaa bassotontin, kosketinvelvollisuuksien ollessa Vesalan Sound & Furyssa koulitun Iro Haarlan huomassa. Pariskunta Krokfors/Haarla tunnetaan myös erinomaisesta sävellystyöstään.

Kvartetti julkaisi vuonna 2010 TUM Recordsille albumin “Conclusions”, joka niin ikään heijastelee miehen uraa. Albumilla, kuten konserteissakin, säilytetään sija vapaalle improvisaatiolle. Improvisointi tuo mennyttä peilaavan musiikin tiukasti kiinni nykyhetkeen.

Juhani Aaltonen - tenorisaksofoni ja huilu
Iro Haarla - piano
Ulf Krokfors - kontrabasso
Reiska Laine - rummut

Järjestäjä: Kulttuurikeskus Poleeni