Maanantai 28.9.

helsinki

UMO: Human meets Human,Kallion kirkko, helsinki28.9. Klo 15:00

keikka

Uuden Musiikin Orkesteri UMO ja Kallion seurakunta järjestävät Helsingin vastaanottokeskuksissa asuville turvapaikanhakijoille ja kaupunkilaisille Human meets Human -puistotapahtuman ja konsertin Kallion kirkkopuistossa ja kirkossa maanantaina 28.9. kello 15-17.

UMOn muusikoiden keskuudesta lähtenyt idea konsertista sai nopeasti siivet alleen. Yhteistyökumppaniksi lupautui Kallion seurakunta, jonka naapurissa sijaitsevan Kaarlenkadun vastaanottokeskuksen kanssa seurakunnalla on monenlaista yhteistyötä.

– Suomalaiset yritykset ja kansalaiset ovat tarjonneet turvapaikanhakijoille auttavan kätensä mm. vaate- ja tavaralahjoitusten muodossa. Me UMOssa haluamme auttaa omalla, meille luontevalla tavallamme, musiikin keinoin. Jazzmusiikki on universaali kieli, joka saattaa ihmisiä yhteen kielestä, uskonnosta tai taustasta riippumatta. Se voi myös tuoda lohtua ja uskoa tulevaan, UMOn toimitusjohtaja Eeva Pirkkala kertoo.

– Human meets Human -tapahtuman tarkoituksena on luoda luonteva mahdollisuus seurakuntalaisten ja turvapaikanhakijoiden väliselle kohtaamiselle. UMOn tarjoaman konsertin lisäksi luvassa on kahvitarjoilua, vapaata yhdessäoloa sekä lapsille oma leikkipiste. Poikkea paikalle ja tule sanomaan naapureillesi 'tervetuloa', Mari Mattsson, Kallion seurakunnan pastori, sanoo.

www.umo.fi

 

Adam Nussbaum (USA) & Finnish Friends,Koko Jazz Club, helsinki28.9. Klo 19:00

keikka

Syksyn supervierailujen sarja käynnistyy. Rumpali Adam Nussbaumin uraan kuuluu lukuisia jazzmaailman tähtiä, kuten John Abercrombie, Michael & Randy Brecker, Eliane Elias, Gil Evans ja Stan Getz. Maanantain klubi-illassa Nussbaum tuo upean preesensinsä ja valtavan kokemuksensa lavalle suomalaisten ystäviensä kanssa.

Adam Nussbaum (USA) - rummut
Joonatan Rautio - saksofoni
Jukkis Uotila - piano
Timo Hirvonen - basso

Konsertti on Sibelius-Akatemian ja Koko Jazz Clubin yhteistuotanto.

Liput 20 / 15 €

savonlinna

Jazzliiton kiertueella Juhani Aaltonen Quartet,Wanha Kasino, savonlinna28.9. Klo 20:00

keikka

Ylellisen täyteläisen ja sielukkaan tenorisoinnin omaava Juhani Aaltonen on suomalaisen jazzin kivijalkoja. Vuonna 2015 “Junnu” täyttää jo huomattavat 80 vuotta, mutta maestron soitto soi sielukkaampana kuin koskaan. Suomen-kiertueelle Aaltonen suuntaa kvartettinsa kanssa, joka on samalla kuin läpileikkaus miehen pitkästä urasta. Juhani Aaltonen Quartetissa rytmiä vaalii Aaltosen vanha aisapari Reiska Laine, toinen suomijazzin grand old man. Soolotyöstä isoihin orkestereihin yltävä Ulf Krokfors hoitaa bassotontin, kosketinvelvollisuuksien ollessa Vesalan Sound & Furyssa koulitun Iro Haarlan huomassa. Pariskunta Krokfors/Haarla tunnetaan myös erinomaisesta sävellystyöstään.

Kvartetti julkaisi vuonna 2010 TUM Recordsille albumin “Conclusions”, joka niin ikään heijastelee miehen uraa. Albumilla, kuten konserteissakin, säilytetään sija vapaalle improvisaatiolle. Improvisointi tuo mennyttä peilaavan musiikin tiukasti kiinni nykyhetkeen.

Juhani Aaltonen - tenorisaksofoni ja huilu
Iro Haarla - piano
Ulf Krokfors - kontrabasso
Reiska Laine - rummut

Järjestäjä: Olavin Jazz ry.