Perjantai 18.9.

helsinki

Teemu Åkerblom Quartet,Putte's Bar & Pizza, helsinki18.9. Klo 22:00

keikka

Teemu Åkerblom Quartet julkaisee odotetun debyyttialbuminsa 18.9.2015. Levynjulkaisukeikalla nähdään kvartetin lisäksi myös levyllä vieraileva Verneri Pohjola.

Teemu Åkerblom Quartetin ohella Putte's Jazz Business-bailuissa levyjä soittavat loistavat DJt Heikki H, Pierre Ringwald ja Teemu Åkerblom.

Teemu Åkerblom - basso
Mikko Arlin - rummut
Max Zenger - alttosaksofoni & huilu
Ville Vannemaa - tenorisaksofoni
+ Verneri Pohjola - trumpetti

Papa Albert Jazz Club,Papa Albert, helsinki18.9. Klo 20:00

keikka

Papa Albert Jazz Club

Ville-Veikko Niemelä - laulu
Lassi Kouvo - piano

Albertinkatu 30.
Keikka alkaa klo 20. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Dunkel on Brecker // UMO with Michael Brecker: Live in Helsinki 1995 -levyjulkaisukonsertti,Savoy-teatteri, helsinki18.9. Klo 19:00

keikka

Dunkel on Brecker // UMO with Michael Brecker: Live in Helsinki 1995 -levynjulkaisukonsertti

UMOn ja edesmenneen saksofonistilegenda Michael Breckerin Live in Helsinki 1995 -levyn julkaisukonsertti pidetään Savoy-teatterissa 18. syyskuuta.

UMO with Michael Brecker: Live in Helsinki 1995 on taltioitu juuri avatulla Royal Cotton Clubilla Helsingissä lokakuussa 1995. Albumi on ensimmäinen Ylen arkistoista julkaistava UMO-levy kansainvälisen solistin kanssa. Samalla se on ensimmäinen livelevy Breckeriltä big bandin kanssa.

Savoy-teatterissa konsertin solistina on tenorisaksofonisti Manuel Dunkel, joka vain 24-vuotiaana, juuri UMOssa aloittaneena nuorukaisena yltyi Royal Cotton Clubin konsertissa hurjaan ja äänitteellekin päätyneeseen battleen ihailemansa Breckerin kanssa.

Levynjulkaisukonsertissa, kuten levylläkin, kuullaan Michael Breckerin, Horace Silverin, Vince Mendozan ja Kirmo Lintisen sävellyksiä bebopista funkin kautta balladeihin.

Manuel Dunkel (s. 1971) on yksi Suomen arvostetuimmista tenorisaksofonisteista. UMOn riveissä vuodesta 1994 soittaneen Dunkelin soiton tunnuspiirteitä ovat mm. vivahteikas saksofonisoundi sekä hienostunut melodiakäsitys. Hän on esiintynyt mm. Paul Jacksonin, Rick Margitzan ja Kenny Wheelerin kanssa sekä soittanut lukuisissa kotimaisissa yhtyeissä, kuten Jukka Perkon Hurmio-orkesterissa ja Espoo Big Bandissa. Omalla Manuel Dunkel Quartetillaan hän on konsertoinut mm. Belgiassa ja Ranskassa ja lisäksi esiintynyt solistina mm. Japanissa, Ruotsissa ja Turkissa. Viisi omaa levyä julkaissut Dunkel palkittiin Suomen Jazzliiton myöntämällä Yrjö-palkinnolla 2011.

Michael Brecker (1949–2007) yhdysvaltalainen, 15 Grammy-palkintoa voittanut tenorisaksofonisti, joka kuoli leukemiaan vain 57-vuotiaana. Hän levytti parikymmentä levyä omalla nimellään ja veljensä, trumpetisti Randy Breckerin kanssa Brecker Brothers -yhtyeellä, ja on sessiomuusikkona mukana sadoilla albumeilla. Brecker soitti lähes kaikkien musiikkimaailman huippujen kanssa Frank Zappasta James Browniin, Charles Mingukseen, Donald Fageniin ja Herbie Hancockiin.

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 28 € / 24 € / 14 €. Voit ostaa Lippupalvelun kautta myös levyn hintaan 20 €. Levy toimitetaan 17.9.

kuopio

JPMB feat. Mikhail Zatin,Jazzklubi, Kuopion musiikkikeskus, kuopio18.9. Klo 21:30

keikka

Matthew Baker on kotoisin Sioux Citystä (USA). Hän aloitti ammattilaisuransa nuorena soittamalla kontrabassoa Sioux Cityn sinfoniaorkesterissa, ja hän hallitsee monet eri musiikkityylit klassisesta jazziin ja teatteriesityksiin.

Hän on soittanut jazzin parhaimmiston kanssa kuten Bob Mintzer, Dave Samuels, Clark Terry, Terri Lyne Carrington ja Claudio Ragazzi. Matthew Baker on esiintynyt ja levyttänyt äskettäin JPMB yhtyeessä – eli brittipianisti John Pickupin kanssa.

Duon mukana soittaa venäläisviulisti Mikhail Zatin.

Matthew Baker - basso
John Pickup - piano
Mikhail Zatin - viulu

Liput 15 € / 10 € (jäsenet / opiskelijat).

tuOKio -klubi: Timo Lassy Band & Minttu Mustakallio,Sotku, kuopio18.9. Klo 19:00

keikka

Timo Lassy Band ja näyttelijä Minttu Mustakallio yhdistävät ensimmäistä kertaa voimansa OK-opintokeskuksen tuottamalla tuOKio-klubi -konserttikiertueella syyskuun jälkipuoliskolla. Kulttuurisuunnittelija Oskari Mänttäri keksi pyytää esityksen yhteiskunnallisesti kantaaottavat tekstit suoraan pääkallopaikalta eduskunnasta ja kansalaisnäkökulmaa OK-opintokeskuksen jäsenjärjestöiltä. Uusi tätä varten sävelletty musiikki tilattiin Timo Lassylta ja puhesolistiksi tekstejä tulkitsemaan kysyttiin erityisesti komediarooleistaan tunnettu Minttu Mustakallio. Pyrkimyksenä on ollut luoda svengaava kulttuurielämys, jossa on sanomaa.

Mahdollisuutta esityksen tekstien tekemiseen tarjottiin alkuvuodesta kaikille eduskuntapuolueille, joista haasteeseen tarttuivat SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät. Nämä kolme puoluetta tuottivat oman näköisensä tulkinnat aiheesta "elämän laatu". Kansalaisjärjestöjen teksteissä korostuvat puolestaan yksilöitä koskettavat pienet arkipäivän aiheet. Aivoliiton, Diabetesliiton ja Sydänliiton Yksi elämä -hanke nostaa esiin mm. itse tehtyjen pienten päätösten merkitystä elämän laatuun. Oulun Seudun Astma- ja Allergiayhdistys kertoo huonosta sisäilmasta kärsivän näkökulman. Useamman järjestön kohtaamispaikkana Torniossa toimiva Meän talo taas kritisoi joskus liiallisuuksiin menevää terveellisten elämäntapojen vahtimista.

Konsertin musiikki on jälleen uudenlainen voimannäyttö vahvassa nousussa olevalta saksofonisti Timo Lassylta, joka keväällä julkaisi uuden Love Bullet -levyn ja on kunnostautunut myös elokuvamusiikin tekijänä. Tällä kertaa kyse ei ole vain tekstejä taustoittavasta äänimatosta, vaan musiikin ja puheen saumattomasta liitosta.

Timo Lassy Bandin kaikki muutkin jäsenet ovat suomalaisen jazzin kermaa ja kansainvälisen tason soittajia.

Timo Lassy - saksofoni
Henri Mäntylä - koskettimet
Antti Lötjönen - basso
Teppo Mäkynen - rummut
Abdissa Assefa - perkussiot

Ilmaisliput tuntia ennen ovelta.

www.tuokio-klubi.fi
www.facebook.com/tuokioklubi

tampere

Piirpauke 40 Years!,Tampere-talo, tampere18.9. Klo 19:00

keikka

Piirpauke on vuonna 1974 perustettu suomalainen yhtye, joka yhdistelee musiikissaan kansanmusiikkia, jazzia ja progressiivista rockia. Piirpaukessa on vuosien saatossa soittanut kymmeniä koti- ja ulkomaisia muusikoita, sen ainoa alkuperäisjäsen on jo pitkään ollut yhtyeen johtohahmona tunnettu Sakari Kukko.

Piirpauke on julkaissut 19 studioalbumia, viisi konserttitaltiointia sekä kolme kokoelmaa. Suomen lisäksi Piirpauke on varsinkin 1970- ja 1980-luvuilla kiertänyt ahkerasti Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa, jossa yhtye on ollut suosittu erityisesti Saksassa. Kotimaassaan Piirpauke on nähty muun muassa Pori Jazzin, Ruisrockin ja Provinssirockin päälavoilla sekä ulkomailla Roskilden festivaaleilla Tanskassa.

Vuonna 2010 ja 2012 julkaistut Koli- ja Ilo-albumit nousivat Euroopan maailmanmusiikki-listojen ykköseksi ja saivat erinomaisen vastaanoton myös kotimaassa. Koli-albumilla Piirpauke sukelsi syvälle suomalaiseen kansallisromantiikkaan ja yhdisti nerokkaasti folkperinteen ja jazzin mm. Sibeliuksen sävelmiin. Ilolla Piirpauke jatkaa paluutaan juurilleen ja jo yhtyeen alkuajoilta periytyviin vaikutteisiin. Bändi tekee mistä tahansa maailman kolkasta peräisin olevasta ja mitä musiikkityyliä tahansa alunperin edustavasta kappaleesta omansa. Piirpauke pystyy edelleen yllättämään kuulijansa!

Sakari Kukko (puhaltimet, koskettimet jne.)
Ismail Sane (lyömäsoittimet, laulu)
Eerik Siikasaari (basso)
Rami Eskelinen (rummut)
Nicolas Rehn (kitara)
Kalevi Louhivuori (trumpetti)
Sheila Shurban (laulu)

Liput alk. 29 €, eläkeläiset, opiskelijat ja lapset 24 €.

Tampere-talon konsertti on yhtyeen 40-vuotisjuhlakonsertti.

Tuotanto Tampere-talo ja Rockadillo Production