Torstai 17.9.

helsinki

Tomi Salesvuo East Funk Attack feat. The Husband,Tavastia, helsinki17.9. Klo 21:30

keikka

"Syyskauden avajaiset" illan starttaa The Husband klo 21:30 ja illan aikana on luvassa yllätysnumeroita.

THE HUSBAND:
Varre Vartiainen, kitara
Marzi Nyman, kitara
Harri Rantanen, basso
Anssi Nykänen, rummut

TOMI SALESVUO EAST FUNK ATTACK
Anniina Karjalainen, laulu
Roope Löflund, saksofonit
Mari Talala, trumpetti
Kasperi Kallio, Rhodes ja koskettimet
Marzi Nyman, kitara
Matias Kiiveri, rytmikitara
Jarkkis Toivanen, basso
Joonas Kaikko, perkussiot
Tomi Salesvuo, rummut

Liput 14/10€

jaZZanti-konsertti - Sid Hille Contemporary Collective - Far Out,ravintola Laulumiehet, helsinki17.9. Klo 19:00

keikka

Sid Hille: flyygeli, Teemu Viinikainen: kitara, Heikki Nikula: klarinetit ja Markus Hohti: sello

Sid Hille Contemporary Collective.
"Jazzin ja modernin konserttimusiikin välillä ei ole raja-aitaa vaan tila, joka mahdollistaa mielikuvituksen ja spontaanin luomisen", kuvailee pianisti-säveltäjä Sid Hille kokoonpanonsa luonnetta.

Vahvasti improvisaatioon nojaava kvartetti julkaisi lokakuussa 2014 esikoislevynsä Outer Space (SatnaMusic).

Paikka: Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki
Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin liput 16,5€, 11€ ja 8,8€.

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikinedistämissäätiö.

 

Jazz & Dance: Koko Jazz Orchestra,Koko Jazz Club, helsinki17.9. Klo 21:00

keikka

Loistavan menestyksen saanut Jazz&Dance -konserttisarja saa jatkoa Katri Soinin ja Arja Raatikaisen ensi-illan kunniaksi. Koko Jazz Orchestra pistää lanteet keinumaan, luvassa upeita tanssitähtiä!

Tero Saarti, trumpetti
Arttu Takalo, vibrafoni
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Liput 15 / 10 €

joensuu

Jazzsiskojen laulujuhlaa,Joensuun konservatorio, joensuu17.9. Klo 19:00

keikka

Mirja Mäkelä – laulu
Jenny Robson – laulu
Nina Höynälä – laulu
Riitta Paakki – piano
Kaisa Mäensivu – kontrabasso
Hanne Pulli – rummut

Kolme maineikasta jazzlaulajaa estradilla, laulaen yksin ja yhdessä, yhdistäen äänensä perinteiseen pianotrio-kokoonpanoon.

Tämä kokonaan naisjazzmuusikoista koottu yhtye esittää niin jazzstandardeja kuin myös omia sävellyksiä, vieden kuuntelijan erilaisten tunnelmien ja tarinoiden maailmaan. Yhtye tuo mukaansa vanhaa kunnon energistä jazzsiskot-henkeä, ja illan aikana kuullaan monipuolinen kattaus jazzmusiikkia, jossa jokaisen persoonallinen ääni pääsee esille.

Mirja Mäkelä on jo pitkään kuulunut jazzlaulajattariemme ehdottoman eturiviin. Omia yhtyeitä hänellä on ollut vuodesta 1992 alkaen, ja levytyksiä on kertynyt kolme. Omien kokoonpanojen lisäksi Mäkelä tunnetaan Muumilauluja -yhtyeen ja JimJamMurMur –laulukvartetin jäsenenä. Hän on vieraillut Joensuussa ja muualla Pohjois-Karjalassa vuosien varrella lukuisia kertoja. Tunnusomaista Mäkelälle on vankka kokonaisote musiikkiin, ja hän onkin pääosin itse vastannut myös sävellyksistä. Mäkelä on tehnyt pitkän uran opettajana ja pop/jazz linjanjohtajana Espoon Musiikkiopisto Ebelissä.

Jenny Robson nousi vahvasti esiin vuosituhannen vaihteessa, mm. omien yhtyeittensä Jenny Robson Band ja sittemmin myös Jenny Robson Acoustic Band myötä. Mäkelän tavoin Robson kuuluu JimJamMurMur –laulukvartettiin, ja Mäkelän tavoin hänellä on ollut keskeinen asema pop/jazz-laulun opetuksessa, Sibelius-Akatemiassa ja Espoon Musiikkiopisto Ebelissä. Robson on ollut Sibelius-Akatemian jatkotutkinto-opiskelijana aiheenaan scat-laulu.

Nina Höynälä, joka on myös levyttänyt ja ollut näyttävästi esillä taiteiljanimellään Nina Mya, on nuoremman polven lupaavimpia laulajakykyjä. Sibelius-Akatemian lisäksi Höynälä on opiskellut lukuvuoden maineikkaassa Manhattan School of Music´issa New Yorkissa. Omista yhtyeistä mainittakoon vuodesta 2008 toiminut Nina Höynälä Band. Myös Höynälä toimii mukana opetustehtävissä, tuntiopettajana jazzmusiikin aineryhmässä Sibelius-Akatemiassa.

Riitta Paakki lukeutuu jazzpianistiemme vahvaan ydinryhmään. Hänen trioiltaan on ilmestynyt useita kiitettyjä levytyksiä. Tuoreimpana saavutuksena on syvällinen paneutuminen jazzlegenda Wayne Shorterin sävellyksiin Sibelius-Akatemian tohtoritutkintoon liittyen. Tästä musiikista saadaan näyte myös Joensuussa Paakin trion omassa konsertissa 16.10. konservatorion salissa.

Kaisa Mäensivu on vahvaääninen nouseva basistikyky, joka on saanut positiivista näkyvyyttä mm. Joensuussakin vierailleen Jamaze –yhtyeen riveissä.

Hanne Pulli (Luostarinen) on monipuolinen ja tyylitietoinen rumpali, jota on kiitelty luonnollisesta sekä äärimmäisen musikaalisesta soittotyylistään. Hän osaa hyödyntää soitossaan laajaa jazztuntemustaan traditionaalisesta jazzista uudempaan ja mielenkiintoiseen jazziin. 2000-luvulla Pulli on tullut erityisen tunnetuksi Hanne Pulli Space Machine-yhtyeensä ja laulajatar Aili Ikosen Kvalda-yhtyeen riveistä sekä työstään European Jazz Orchestran kanssa.

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €, ellei toisin mainita. Ennakkomyynti Levy-Eskot.

 

oulu

tuOKio -klubi: Timo Lassy Band & Minttu Mustakallio,Kulttuuritalo Valve, oulu17.9. Klo 19:00

keikka

Timo Lassy Band ja näyttelijä Minttu Mustakallio yhdistävät ensimmäistä kertaa voimansa OK-opintokeskuksen tuottamalla tuOKio-klubi -konserttikiertueella syyskuun jälkipuoliskolla. Kulttuurisuunnittelija Oskari Mänttäri keksi pyytää esityksen yhteiskunnallisesti kantaaottavat tekstit suoraan pääkallopaikalta eduskunnasta ja kansalaisnäkökulmaa OK-opintokeskuksen jäsenjärjestöiltä. Uusi tätä varten sävelletty musiikki tilattiin Timo Lassylta ja puhesolistiksi tekstejä tulkitsemaan kysyttiin erityisesti komediarooleistaan tunnettu Minttu Mustakallio. Pyrkimyksenä on ollut luoda svengaava kulttuurielämys, jossa on sanomaa.

Mahdollisuutta esityksen tekstien tekemiseen tarjottiin alkuvuodesta kaikille eduskuntapuolueille, joista haasteeseen tarttuivat SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät. Nämä kolme puoluetta tuottivat oman näköisensä tulkinnat aiheesta "elämän laatu". Kansalaisjärjestöjen teksteissä korostuvat puolestaan yksilöitä koskettavat pienet arkipäivän aiheet. Aivoliiton, Diabetesliiton ja Sydänliiton Yksi elämä -hanke nostaa esiin mm. itse tehtyjen pienten päätösten merkitystä elämän laatuun. Oulun Seudun Astma- ja Allergiayhdistys kertoo huonosta sisäilmasta kärsivän näkökulman. Useamman järjestön kohtaamispaikkana Torniossa toimiva Meän talo taas kritisoi joskus liiallisuuksiin menevää terveellisten elämäntapojen vahtimista.

Konsertin musiikki on jälleen uudenlainen voimannäyttö vahvassa nousussa olevalta saksofonisti Timo Lassylta, joka keväällä julkaisi uuden Love Bullet -levyn ja on kunnostautunut myös elokuvamusiikin tekijänä. Tällä kertaa kyse ei ole vain tekstejä taustoittavasta äänimatosta, vaan musiikin ja puheen saumattomasta liitosta.

Timo Lassy Bandin kaikki muutkin jäsenet ovat suomalaisen jazzin kermaa ja kansainvälisen tason soittajia.

Timo Lassy - saksofoni
Henri Mäntylä - koskettimet
Antti Lötjönen - basso
Teppo Mäkynen - rummut
Abdissa Assefa - perkussiot

Ilmaisliput tuntia ennen ovelta.

www.tuokio-klubi.fi
www.facebook.com/tuokioklubi