Lauantai 5.9.

helsinki

We Jazz X Helsinki Design Week,Kahvila Sävy, helsinki5.9. Klo 19:00

keikka

Helsingissä 7.–13.12. järjestettävän kolmannen vuosittaisen We Jazz -tapahtuman ohjelmisto julkistetaan Helsinki Design Weekin yhteydessä 5. syyskuuta. Tapausta juhlistetaan Kahvila Sävyssä, jossa kuullaan kaksi sooloesitystä myös joulukuun jazzviikolla mukana olevilta artisteilta.

Tapahtumassa esiintyvät kansainvälisesti arvostetuimpiin suomalaisiin jazz-artisteihin lukeutuva trumpetisti Verneri Pohjola ja suomijazzin potentiaalisimpiin nouseviin nuoriin kykyihin kuuluva rumpali Sami Nummela. Sooloesitysten ohella Pohjolan ja Nummelan suunnitelmissa on esiintyä illan aikana duona. Pohjolan ja Nummelan ohella jazzia Sävyssä tarjoilevat We Jazz -deejiit, joita on kesän aikana kuultu mm. Pori Jazzissa, H2Ö-festivaalilla Turussa ja mbarin suosituilla We Jazz -kesäklubeilla.

Helsinki Design Weekillä tapahtuvaan jazz-iltaan kuuluu myös We Jazz 2015 -tabloid-lehden julkistus. Nyt ensi kertaa julkistettava We Jazz -lehti tarjoilee tuoreimmat kuulumisen jazzin saralta ja ennakoi kattavasti joulukuun tapahtumaa.

Verneri Pohjola solo
Sami Nummela solo
We Jazz DJs

Liput 12,50 € (sis. toimituskulut), ennakot Lippupalvelusta.

turku

Flame Jazz Opening Weekend,Jazzklubi Monk, turku5.9. Klo 21:00

Richardson/Maekynen/Loetjoenen

keikka

Logan Richardson – alttosaksofoni
Antti Lötjönen – basso
Teppo Mäkynen – rummut
+DJ Åkerblom

Flame Jazzin syyskausi 2015 käynnistyy superviikonlopulla, kun jazzklubi Monkissa esiintyy peräkkäisinä iltoina kaksi hienoa trioa. Kokoonpanoiltaan samanlaiset mutta tyyliltään hyvin erilaiset yhtyeet esittelevät kaksi vahvaa näkemystä saksofonitrion ilmaisun mahdollisuuksista.

Lauantai-iltana jatketaan viikonloppua kansainvälisen huippuvierailun merkeissä. Pariisissa ja New Yorkissa asusteleva saksofonisti Logan Richarson tuo Monkiin tuulahduksen tuoretta kansainvälistä jazzsoundia. Muun muassa Jason Moranin ja Nasheet Waitsin yhtyeissä soittanut Richardson on yksi ikäpolvensa valovoimaisimmista alttosaksofonisteista. Timo Lassyn ja Verneri Pohjolan kokoonpanoista tuttu komppipari Teppo Mäkynen + Antti Lötjönen tarjoaa amerikkalaissolistille parasta kyytiä mitä maasta löytyy.

Levymusiikista vastaa viikonlopun aikana aina tyylikäs DJ Åkerblom. Sykettä syksyyn Flame Jazzin avajaisista!

Yhteislippu viikonlopun molempiin konsertteihin: 25/15€ (pe 4.9 MOPO ja la 5.9 RICHARSON / MAEKYNEN / LOETJOENEN).