Savitaipale Soi: Mikko Pettinen & Happy People Combo,Ravintola Sahrami, savitaipale26.6. Klo 21:00

keikka

Savitaipale Soi 26.6. / Ravintola Sahrami klo 21.00
Liput 15 € / 12 € ennakkoon S-etukortilla Lappeenrannan ja Imatran Prismoista

Mikko Pettinen, laulu, koskettimet, trumpetti
William Suvanne, saksofonit
Janne Halonen, kitara, laulu
Sampo Tiittanen, basso
Jonatan Sarikoski, rummut

Savitaipale Soi 2015 -tapahtuman avajaispäivän iltakonsertti tarjoaa huiman annoksen svengaavaa soulia, funkia sekä positiivista energiaa, kun lavalle nousee yksi Suomen kuumimmista nuorista jazznimistä, trumpetisti Mikko Pettinen sekä hänen nimekäs kvintettinsä!

Monipuolisena muusikkona tunnettu Pettinen (1974) on kysytty jäsen lukuisissa yhtyeissä Suomen johtavista big bandeistä aina Jimi Tenorin ja Axl Smithin livekokoonpanoihin. Happy People -yhtyeessä Pettinen tuo itsensä esiin myös taitavana laulajana ja kosketinsoittajana. Tiukan grooven ystäville ilta on varsinainen namupala, sillä tyylillisesti liikutaan Stevie Wonderin, Sly Stonen, Tower of Powerin ja Steely Danin hengessä – mutta Pettisen sävellyksin!

Pettinen valittiin vuonna 2002 parhaaksi solistiksi arvostetussa Getxon yhtyekilpailussa Espanjassa, ja vuonna 2001 hän voitti toisen palkinnon kuulussa Carmine Caruso International Jazz Trumpet -kilpailussa Yhdysvalloissa. Pettisen toimenkuvaan kuuluu myös UMO Jazz Orchestran 3. trumpetistin virka.

”– Laulajana Pettinen jatkaa siitä, mihin Niko Ahvonen ja edesmennyt Aki Sirkesalo veivät suomalaista soul-laulua.” - Antti Suvanto, Jazzrytmit Webmagazine 3.6.2013

Keikat samana päivänä kaupungissa savitaipale

Savitaipale Soi: Iiro Rantala SoloSavitaipaleen kirkko, savitaipale26.6. Klo 19:00

keikka

Savitaipale Soi 26.6. / Savitaipaleen kirkko klo 19.00
Avajaiskonsertti / Liput 20 €

Iiro Rantala, soolopiano

Pianisti ja säveltäjä Iiro Rantala (1970) lukeutuu paitsi Suomen, kenties myös koko kansainvälisen jazzkentän valovoimaisimpiin tähtiin. On miltei mahdotonta luetella, keiden kaikkien kanssa yli 2000 konserttia yli 43 maassa ympäri maailman antaneen Trio Töykeät -jazztrion perustaja on uransa aikana tehnyt yhteistyötä.

Musiikinlajien raja-alueilla liikkuminen on Rantalalle luonteenomaista. Hänen orkesteriohjelmistoonsa kuuluu niin Gershwiniä kuin Mozartiakin, jonka A-duuripianokonserton hän on esittänyt lähes kaikkien suomalaisten orkesterien kanssa – viimeksi Suomalaisen kamariorkesterin ja Jukka-Pekka Sarasteen kanssa 2010. Jukka Linkolan Rantalalle säveltämän pianokonserton hän kantaesitti vuonna 2013 John Storgårdsin johtaman Helsingin kaupunginorkesterin kanssa.

Rantalan monipuolista uraa on aina leimannut yleisöystävällinen poikkitaiteellisuus ja ennakkoluulottomuus. Rantala on säveltänyt useita musikaaleja Ryhmäteatteriin ja Helsingin kaupunginteatteriin sekä musiikin muun muassa elokuvaan Klassikko sekä kolmeen huippusuosittuun Risto Räppääjä -lastenelokuvaan, joista ensimmäinen toi hänelle Jussi-palkinnon vuonna 2009.

Rantalan solmima levytyssopimus kuuluisan saksalaisen ACT-levymerkin kanssa kantoi saman tien hedelmää. Maaliskuussa 2011 julkaistu soolopianolevy Lost Heroes oli huikea kansainvälinen arvostelumenestys, ja voitti Saksassa paitsi tavoitellun Preis der Deutschen Schallplattenkritik -palkinnon, myös Echo-palkinnon vuoden parhaasta jazz-levystä. Samana vuonna Rantala sai kunnian toimia arvostetun Montreux Jazz Festivalin pianokilpailun tuomariston presidenttinä.

Rantala on helsinkiläisen musiikkiteatteri Kapsäkin yhteydessä toimivan Kansi auki -pianofestivaalin taiteellinen johtaja. Hän on toiminut Suomen Unicefin hyvän tahdon lähettiläänä vuodesta 1994, ja vuonna 2013 tasavallan presidentti myönsi hänelle Pro Finlandia -ansiomerkin. Suomen jazzliiton Yrjö-palkinnon hän sai vuonna 1996.