Sun Trio,TTT-klubi, Tampereen Työväen Teatteri, tampere16.5. Klo 22:00

keikka

"All three are heavily committed professionals, recognized around northern Europe and beyond as artists at the tops of their individual trees.” – All About Jazz

Jorma Kalevi Louhivuori, trumpetti
Antti Lötjönen, kontrabasso
Olavi Louhivuori, rummut

Ajatus Sun Triosta syntyi, kun Louhivuoren veljekset Kalevi ja Olavi kiersivät yhteisellä jazz-kiertueellaan Aasiaa ja Australiaa. Bändiin liittyi vuorenvarma luottobasisti Antti Lötjönen, ja näin iskukykyinen trio oli valmis. Niin valmis, että pian perustamisensa jälkeen se voitti vuonna 2006 Islannissa pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Kalevin pokatessa samalla parhaan solistin palkinnon.

Tänään Sun Trio soittaa jo varttuneiden sarjassa. Yhtyeen viime kesän ohjelmaan kuului Pohjois-Amerikan kiertue alan suurimmissa tapahtumissa, kuten Rochester Jazz Festival, Vancouver Jazz Festival ja Victoria Jazz Festival, sekä esiintymiset valikoiduilla klubeilla, esimerkiksi New Yorkin Nublussa.

Sun Trion odotettu keikka TTT-Klubilla on yksi yhtyeen uuden albumin In The Dreamworld levynjulkaisukonserteista Suomessa. Kansainvälisen jakelun takaava italialainen levymerkki CAM Jazz on julkaissut aiemmin mm. Kenny Wheelerin ja Chick Corean levytyksiä.

Sun Trion keulakuva, maan kuumimpiin trumpetisteihin kuuluva Jorma Kalevi Louhivuori (J.K.L) on esiintynyt mm. European Jazz Orchestran, Dave Liebmanin ja Bob Mintzerin kanssa. Hänet tunnetaan lisäksi Ricky-Tick Big Bandin, The Northern Governorsin ja Yonan yhtyeen riveistä. Myös Antti Lötjönen ja Olavi Louhivuori ovat omissa instrumenteissaan Suomen kysytyimpien muusikoiden joukossa.

Loistavalla keskinäisellä kemialla ja vahvalla musiikillisella kommunikointikyvyllä varustettu Sun Trio on malliesimerkki yhtyeestä, jonka vaihdelaatikosta löytyvät asetukset sekä melankolisen meditatiivisiin että räiskyvän revitteleviin hetkiin!

Showtime klo 22, ovet klo 21.30.

Liput 12 €.

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.