Siirry pääsisältöön

Perjantai 6.2.

jyväskylä

Ilmavoimien Big Band: World Beat,A-Sali, Väinönkatu 7, jyväskylä6.2. Klo 19:00

Ilmavoimien Big Band (www)

Lucas van Merwijk (www)

keikka

AALTO I :

Ilmavoimien Big Bandin vuoden 2015 AALTO-sarja käynnistyy latinalaisrytmeissä, kun vierailevaksi artistiksi saapuu kansainvälisesti arvostettu ja palkittu lyömäsoittaja Lucas van Merwijk Holannista. Merwijkin sanotaan olleen jo 25 vuoden ajan eurooppalaisen lyömäsoitinmusiikin suunnannäyttäjä.

Konsertissa Merwijkin instrumentteina tullaan näkemään sekä timbalesit että rumpusetti. Konsertin musiikkityyleinä on mm. mamboa, cuban salsaa, latin jazzia ja cha chaa eli yleisölle tarjoutuu mahtava tilaisuus tanssia liveorkesterin säestyksellä.

Merwijk on toiminut rumpujen ja lyömäsoitinten opettajana Rotterdamin Codarts konservatorion maailmanmusiikki-osastolla sekä Amsterdamin konservatorion jazzosastolla vuodesta 1986. Lisäksi hän pitää säännöllisesti mestarikursseja Euroopassa ja Amerikassa. Suomenvierailunsa aikana Van Merwijk kouluttaa myös Jyväskylän ammattiopiston muusikonkoulutuksen lyömäsoitinopiskelijoita.

Konsertin kapellimestarina musiikkimajuri Tomi Väisänen.

www.lucasvanmerwijk.com

http://konserttikalenteri.puolustusvoimat.fi

https://www.facebook.com/ilmavoimiensoittokunta

www.ilmavoimiensoittokunta.fi

kajaani

Kari Ikonen Trio,Kaukametsän Kulttuurikeskus, kajaani6.2. Klo 19:00

keikka

Kari Ikonen (s. 1973) on Suomen arvostetuimpia jazzmuusikoita. Hänet tunnetaan parhaiten kansainvälisestä Karikko-sekstetistään sekä yhteistyöstä monien huippuyhtyeiden ja –muusikoiden kanssa, kuten UMO, Ingrid Jensen, Magnus Broo ja Ron McClure. Säveltäjänä Ikonen kuuluu maailman kärkinimiin, ja hän onkin saanut pääpalkinnot kilpailuista sekä Yhdysvalloissa (Julius Hemphill Composition Awards) että Italiassa (Scrivere in Jazz). Merkittävä tunnustus oli myös Teosto-palkintoehdokkuus sävellystyöstä Karikko-yhtyeen levylle The Helsinki Suite pari vuotta sitten. Suomen Jazzliiton arvostetun Yrjö-palkinnon Ikonen sai v. 2013.

Ikosen menestyksekkään trion kontrabasisti Ara Yaralyan (s. 1973) on Tallinnassa nykyään asuva armenialainen virtuoosi, joka on työskennellyt mm. Vardan Ovsepianin, Brian Melvinin, Kristian Randalun ja Karen Kocharyanin kanssa. ECM-artisti Markku Ounaskari (s. 1967) tuli tunnetuksi työstään Jarmo Savolaisen, Piirpaukkeen ja Pekka Pohjolan kanssa. Nykyään hän kuuluu eurooppalaisten jazzmuusikoiden eliittiin, soittokumppaneinaan mm. Per Jørgensen, Anders Jormin, Arve Henriksen, Trygve Seim ja Raoul Björkenheim. Joensuussa häntä on kuultu mm. Kuára-trion jäsenenä v. 2011 sekä Valtakunnallisilla Jazzpäivillä Raoul Björkenheimin Ecstasyn vakuuttavana rumpalina.

Trion debyyttilevy Bright ilmestyi vuonna 2013 saksalaisella Ozella Music –levymerkillä saaden runsaasti positiivista huomiota eri puolilla maailmaa. Saksalainen JAZZTHETIK ja amerikkalainen Something Else Reviews valitsivat Brightin vuoden 2013 parhaiden albumien listoillensa. Uusi albumi Beauteous Tales and Offbeat Stories ilmestyy helmikuussa samalla levymerkillä. Kyseessä on erilainen pianotrio, jonka ekspressiivinen ja innovatiivinen keitos koostuu parhaista eurooppalaisista raaka-aineista, vankasta afro-amerikkalaisen keittotaidon perinteestä ja hienoimmista itämaisista mausteista. Chef Kari Ikonen laatii tiiminsä kanssa menun, jossa yhdistyy luontevasti Ikosen omat luomukset sekä tuoreet tulkinnat perinteisistä armenialaisista herkuista ja mm. John Coltranen klassikkoresepteistä.

Kari Ikonen – piano

Ara Yaralyan (Armenia) –kontrabasso

Markku Ounaskari – rummut

Liput 15 / 10 €

tampere

TTT-klubi: Verneri Pohjola,Tampereen Työväen Teatteri, Hämeenpuisto 28-32, tampere6.2. Klo 21:30

keikka

Lyyrisen lumoava, melodinen ja uniikki. Muun muassa tällaisilla laatusanoilla on kuvailtu trumpetisti Verneri Pohjolan musiikkia. ”Pohjolan Miles Davisin” läpeensä inhimillinen soundi väistää ulkokohtaisten teknisten suoritusten ansan, joka toisinaan väijyy monia kollegoita. Legendaarisen fuusiosäveltäjän Pekka Pohjolan poika on uskaltanut kulkea omaa tietään, joka on tehnyt hänestä yhden Euroopan arvostetuimmista jazzmuusikoista.

Tamperelaiselle yleisölle tarjoillaan Pohjolan uuden albumin Bullhorn levynjulkaisukonsertti – ensimmäisenä koko Suomessa. Sekä levyllä että keikalla soittaa Pohjolan yhteenhitsautunut kvartetti, johon kuuluvat Aki Rissanen, piano, Antti Lötjönen, basso sekä Teppo Mäkynen, rummut.

”Siinä on rakastamaani intiimiä improvisointia, mutta myös raakaa energiaa ja kunnon sävellyksiä – kaikkea sitä, mitä haluan ilmaista musiikilla”, Pohjola kuvaa uutta ohjelmistoaan.

Bullhornin julkaisee maineikas englantilainen levymerkki Edition Records, jolle Pohjola siirtyi levytettyään kaksi albumia saksalaiselle ACT-levymerkille. Brittein saarilla Pohjolan kvartetilla on ollut viime aikoina myös korkean profiilin konsertteja, esimerkiksi London Jazz Festivalin sekä Forge Arts Centren ohjelmistossa.

Verneri Pohjolan läpimurto muusikkona ajoittuu kymmenen vuoden taakse, jolloin nuorten miesten yhtye Ilmiliekki Quartet julkaisi esikoisensa March of the Alpha Males, seurauksena valinta Finland Festivalsin vuoden taiteilijaksi, Emma-ehdokkuus sekä jaettu Teosto-palkinto. Samalla Pohjola itse valittiin Pori Jazzin vuoden muusikoksi sekä Jazzrytmit-lehden vuoden trumpetistiksi. Loppu on suomalaista jazzhistoriaa!

'Affecting and atmospheric…memorable original themes’ – The Guardian, UK *****
’Verneri Pohjola has got what it takes to become an international jazz star’ – All About Jazz

Showtime klo 22, ovet klo 21.30.

Liput 15/12 €