Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

UMO juhlii: Music of Iro Haarla & Edward Vesala,Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, helsinki30.1. Klo 19:00

keikka

Kapellimestarina Mikko Hassinen

UMOn 40. juhlavuosi käynnistyy komeasti tammi-helmikuun vaihteessa Edward Vesalan ja Iro Haarlan musiikilla. Luvassa on konsertillinen modernia jazzia ja melodisia balladeja.

Edward Vesalan syntymästä tulee UMOn juhlavuonna kuluneeksi 70 vuotta. Sekä Vesalalla että Iro Haarlalla on vankka yhteinen historia UMOn kanssa. Vesala vieraili UMOn solistina 1980- ja 90-luvuilla ja levytti UMOn kanssa albumin Bad Luck, Good Luck (1985). Haarlan kanssa UMO on työskennellyt useaan otteeseen 2000-luvun puolella.

Konsertin solistina toimii pianisti-harpisti Iro Haarla, joka on koonnut kaksiosaiseen konserttiin läpileikkauksen sekä Vesalan että omia sävellyksiään. Konsertin alkupuolen ohjelmisto on koottu sävellyksistä, joita Vesala ja UMO esittivät ja levyttivät 1980- ja 90-luvuilla. Kaikki sovitukset ovat Haarlan käsialaa.

– Halusin tuoda Edwardin tuotannon koko kirjon esille, joten valitsin hänen sävellyksistään mukaan niin balladeja, villimpiä rytmejä kuin modernimpaakin puolta, Haarla kertoo.

Haarlan oma osuus koostuu hänen UMOlle viimeisten kymmenen vuoden aikana säveltämästään musiikista. Haarla myös säveltää kaksi uutta teosta juhlakonserttia varten. Toinen teoksista on sävelletty varta vasten UMOn baritonisaksofonisti Pertti ”Pepa” Päiviselle, joka on tehnyt tiivistä yhteistyötä sekä Vesalan että Haarlan kanssa mm. legendaarisessa Sound & Fury -yhtyeessä.

– On hienoa, että UMO tilaa nimensä mukaisesti uutta musiikkia suomalaisilta säveltäjiltä. Olen otettu siitä, että saan säveltää loistavista muusikoista koostuvalle UMOlle erityisesti juhlavuoden kunniaksi, Haarla kehuu.

Huom. 45 minuuttia ennen konsertteja pidetään konserttitalojen kahvioissa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet, joissa Iro Haarla kertoo esityksen taustoista.

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 20 € / 16 €

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Ei muita keikkoja.