Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 14.12.

helsinki

Sointi Jazz Orchestra esittää: Tiernapojat 2014,Tuomaan markkinat, Senaatintori, helsinki14.12.

Sointi Jazz Orchestra (www)

keikka

Savonlinnalaislähtöisen säveltäjä-sovittaja Rasmus Soinin johtama 17-jäseninen Sointi Jazz Orchestra esittää jazzia klassisen musiikin vaikuttein. Yhtye on koottu suomalaisista freelancemuusikoista vuonna 2013.

Soini sekä yhtyeen rumpali Siiri Partanen ovat yhdessä sovittaneet ja osin sävelteneet uudelleen joulunajan klassikon Tiernapojat. "En ole ollut itsekään perinteisen Tiernapojat-musiikkiesityksen fani ja juuri se ehkä onkin syynä, miksi halusin tarttua tähän jokajouluiseen kuvaelmaan ja luoda sen musiikillisesti sekä draamallisesti uudestaan", Soini kertoo.

Klassisen musiikin vaikutteita, afro-amerikkalaista musiikkiperintöä ja suomalaisen kansanmusiikin sävyjä yhdistävä elokuvamainen tyyli on ominainen Soinin sävellyksille ja sovituksille, joita on kuultu aiemmin mm. Savonlinna Big Bandin, Tapiolan nuorten sinfonikkojen ja Metropolia Big Bandin soittamana. Luvassa on siis taatusti kiinnostava tulkinta perinteisestä joulukuvaelmasta.

jyväskylä

Jyväskylä Big Band feat. Yona & Emma Salokoski: Joulun jazzimpi puoli,Jyväskylän teatteritalo, jyväskylä14.12. Klo 18:00

Jyväskylä Big Band (www)

keikka

Joulun jazzimpi puoli -konsertissa kuullaan Emma Salokosken ja Yonan (alias Johanna Pitkänen) tulkitsemina tunnettuja ja vähemmän tunnettuja joululauluja, uusina varta vasten tätä konserttia varten tehtyinä jazzversioina. Mukaan mahtuu niin hartaita säveliä (Maa on niin kaunis/Soi Kunniaksi Luojan) kuin myös hieman maallisempiakin (Have Yourself a Merry Little Christmas/White Christmas). Uudet sovitukset ovat lähtöisin konsertin kapellimestarin, säveltäjä/sovittaja Jussi Lampelan kynästä. Kimmoke näihin big band-versioihin on syntynyt Lampelan oman 9-henkisen yhtyeen versioista.

Emma-patsaalla palkittu Emma Salokoski on erittäin monipuolinen laulaja, jonka oma yhtye Emma Salokoski Ensemble on julkaissut kolme levyä. Emma on myös ollut kysytty vierailija useiden eri artistien levyillä ja keikoilla. Vuoden 2006 Emma-gaalassa Emma (!) palkittiin vuoden naissolistina.

Yona on myöskin palkittu Emma-patsaalla, vuonna 2010 tittelillä Vuoden tulokas. Yona johtaa mm. omaa Liikkuvat Pilvet-orkesteria. Omalla nimellä Yonalta on tähän mennessä julkaistu neljä albumia. Yona on myös ahkera vierailija eri artistien projekteissa. Yona saavutti Seinäjoen tangomarkkinoilla vuonna 2013 toisen sijan.

Jussi Lampela tunnetaan arvostettuna ja laaja-alaisena säveltäjänä ja sovittajana. Lampelan johtama yhtye Jussi Lampela Nonet tuli esille Ricky-Tick Recordsin julkaisemalla vuoden 2010 levytyksellä Lampela X Eskola, jossa yhtyeen solistina kuultiin trumpetisti Jukka Eskolaa. Eskolan lisäksi muita Lampelan pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ovat mm. Vantaan Viihdeorkesteri, UMO Jazz Orchestra, Teppo Mäkynen ja Pessi Levanto.

Jyväskylä Big Bandin kaudella 2014-2015 juhlitaan. Syyskauden isänpäiväkonsertin, sekä joulukonsertin jatkoksi keväällä 2015 on luvassa kaksi yhteiskonserttia Jyväskylä Sinfonian ja elokuvasankarien kanssa. Naistenpäivänä 8.3.2015 juhlitaan suomalaisia naissäveltäjiä "Ensikäsityksiä 12" -konsertissa.

Jyväskylä Big Band on tunnettu suomalaisen uuden musiikin tulkitsijana ja edistäjänä. JBB seilaa suvereenisti myös big band– ja maailmanmusiikista salsaan ja souliin, kouluttaa ja keikkailee myös kansainvälisesti ja on kasvattanut melkoisen määrän muusikkoja yli 30 vuoden aikana. Kapellimestari Ilkka Mäkitalo on luotsannut bändiä vuodesta 1995.

Liput: 25 / 18€ teatterin lippumyymälästä, puh. 014 2660110. Lippupisteestä (lippu.fi) alk. 20,50€ (hinnat sisältävät palvelumaksut).

www.facebook.com/JyvaskylaBigBand
www.jyvaskylabigband.com
http://www.yona.fi/
http://emmasalokoski.fi/
http://www.jussilampela.com/