WE JAZZ 2014,Ääniwalli, helsinki11.12. Klo 19:00

Kari Ikonen Trio

Dawn Of Midi (www)

Tässä kaksi täysin erilaista lähestymistapaa pianotrioon. KARI IKONEN TRIO on
kotimaisen yhtyefaunan kärkikastia ja juhlistaa We Jazz 2014 -keikallaan uuden
albuminsa julkaisua. Ikonen voitti vuonna 2013 Yrjö-palkinnon vuoden suomalaisena
jazzmuusikkona. Hän johdattaa basisti ARA YARALYANIN ja rumpali MARKKU
OUNASKARIN modernin aikalaisjazzin ytimeen niin, että *PAM. DAWN OF MIDI
tulee Brooklynistä ja soittaa minimalistista musiikkia ennenkuulumattomalla tavalla.
Yhtyeen tuorein albumi Dysnomia ilmentää noin 70 vuoden mittaista kehityskulkua
minimal-musiikissa ja luvassa on tunnin teknojazz-hypnoosi. Genrenimeksi kävisi esi-
merkiksi “post jazz” tai “minimal jazz”.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Kohti joulua – Erin & UMOTemppeliaukion kirkko, helsinki11.12. Klo 21:00

Suuren suosion saavuttaneet UMOn joulukonsertit kutsuvat hiljentymään joulun odotukseen. Tunnelmallisen joulukiertueen solistina nähdään ensimmäistä kertaa big bandin eteen astuva Erin. Kiertue ulottuu tänä vuonna Hämeenlinnaan, Kotkaan, Porvooseen, Espooseen ja Helsinkiin.

- On hienoa päästä esiintymään ison orkesterin kanssa minulle räätälöidyllä jouluisella ohjelmistolla. Olen varma, että konsertista tulee unohtumaton. Tämän konsertin myötä on helppo rauhoittua joulun tunnelmaan. Haluamme tarjota yleisölle hienon päätöksen vuodelle 2014, Erin kertoo.

Kirkkokonserteissa moni perinteinen joululaulu saa uusia sävyjä kauniisti soivien sovitusten myötä. Mukana on myös Erinin omaan joulunviettoon kuuluvia lauluja. Kapellimestarina Kari Heinilä. 

Nylon Beat -yhtyeessä uransa aloittanut Erin on kohonnut soolouransa myötä kotimaisten lauluntekijöiden kirkkaimpaan kärkeen. Televisiosarja Vain elämää toi Erinin tutuksi niillekin, jotka eivät olleet hänen musiikkiinsa aiemmin perehtyneet. Soolouran suurimpia hittejä ovat olleet Vanha nainen hunningolla, Ei taida tietää tyttö ja Cheek-cover Mitä tänne jää.

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 32,50 €/ 27,50 € / 17,50 € (Normaalihinta 30 €, eläkeläiset 25 €, työttömät, opiskelijat ja lapset 15 € + Lippupalvelun toimituskulut alk. 2,50 €).

Mika Tourunen - EnsembleSture 21, Sturenkatu 21, helsinki11.12. Klo 19:00

keikka

Mika TourunenEnsemblen ohjelmisto koostuu pääosin Tourusen sävellyksistä, jotka ammentavat vaikutteita modernin jazzin perinteestä, maailmanmusiikista ja minimalismista. Sävellykset polveilevat melodisesta kaihosta kiihkeään svengiin. Yhtyeen jäsenet ovat taitavia muusikoita, jotka elävät hetkessä ja kykenevät heittäytymään ja luomaan tunnelmia kiihkeästä modernista jazzista maalailevaan ja tunnelmalliseen mietiskelyyn.

Mika Tourunen – kitara

Ilkka Arola – trumpetti

Aleksis Liukko – piano

Teemu Åkerblom – basso

Nuutti Hannula – rummut