Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 11.12.

espoo

Aurora Borealis - Pohjoisia ääniä,Sellosali, Soittoniekanaukio 1 A, espoo11.12. Klo 19:00

keikka

Tapiola Sinfoniettan Taiteilijat lähikuvassa -sarjaan kuuluva Aurora Borealis -konsertti esittelee orkesterin kontrabasisti Mikko Kujanpään sekä muusikkona että säveltäjänä. Sellosalissa torstaina 11.12. olevan konsertin nimi viittaa revontuliin, ja se tarjoaa tilaisuuden nauttia musiikista ja sen värikylläisistä maisemista vuoden pimeimpänä aikana. Ohjelmassa on Kujanpään sävellyksiä ja sovituksia jousikvartetille ja jazzyhtyeelle sekä Verneri Pohjolan ja Antti Kujanpään tuotantoa.

"Konsertin nimi, Aurora Borealis, viittaa revontuliin. Nämä yötaivaan värikkäät valoilmiöt luovat kiehtovan vertauskohdan illan musiikilliseen antiin sekä sen muuttuviin hetkiin ja väreihin", kertoo Kujanpää. "Konsertissa voi kuulla myös pohjoismaisia vaikutteita. Itselleni esimerkiksi norjalaisen jazzmuusikko Christian Wallumrødin sävellykset edustavat mielenkiintoista musiikillista ilmaisua, jossa tyylirajat katoavat ja niistä tulee merkityksettömiä. Myös viimekesäinen polkupyörämatkani Lofooteille ja saarten jylhissä maisemissa nuottivihkoon rustaamani teemanpätkät ovat jättäneet jälkensä illan sävellyksiin. Säveltäminen ja sovittaminen on ollut minulle positiivinen haaste, mahdollisuus ilmaista itseäni sävellysteni kautta ja tuoda niissä ilmi musiikillista matkaani. Jousikvartetin ja jazzyhtyeen yhdistelmässä kaksi maailmaa kohtaavat kiehtovin tuloksin."

Mikko Kujanpää, kontrabasso

Eriikka Maalismaa, viulu

Sari Deshayes, viulu

Olga Reskalenko, alttoviulu

Jukka Kaukola, sello

Verneri Pohjola, trumpetti

Antti Kujanpää, piano

Ville Pynssi, rummut

Liput toimituskuluineen: 14,50 € / 7,50 € Lippupisteestä ja ovelta tuntia ennen konserttia.
www.lippu.fi, 0600 900 900 (1,98 € / min+pvm)

helsinki

Kohti joulua – Erin & UMO,Temppeliaukion kirkko, helsinki11.12. Klo 21:00

keikka

Suuren suosion saavuttaneet UMOn joulukonsertit kutsuvat hiljentymään joulun odotukseen. Tunnelmallisen joulukiertueen solistina nähdään ensimmäistä kertaa big bandin eteen astuva Erin. Kiertue ulottuu tänä vuonna Hämeenlinnaan, Kotkaan, Porvooseen, Espooseen ja Helsinkiin.

- On hienoa päästä esiintymään ison orkesterin kanssa minulle räätälöidyllä jouluisella ohjelmistolla. Olen varma, että konsertista tulee unohtumaton. Tämän konsertin myötä on helppo rauhoittua joulun tunnelmaan. Haluamme tarjota yleisölle hienon päätöksen vuodelle 2014, Erin kertoo.

Kirkkokonserteissa moni perinteinen joululaulu saa uusia sävyjä kauniisti soivien sovitusten myötä. Mukana on myös Erinin omaan joulunviettoon kuuluvia lauluja. Kapellimestarina Kari Heinilä. 

Nylon Beat -yhtyeessä uransa aloittanut Erin on kohonnut soolouransa myötä kotimaisten lauluntekijöiden kirkkaimpaan kärkeen. Televisiosarja Vain elämää toi Erinin tutuksi niillekin, jotka eivät olleet hänen musiikkiinsa aiemmin perehtyneet. Soolouran suurimpia hittejä ovat olleet Vanha nainen hunningolla, Ei taida tietää tyttö ja Cheek-cover Mitä tänne jää.

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 32,50 €/ 27,50 € / 17,50 € (Normaalihinta 30 €, eläkeläiset 25 €, työttömät, opiskelijat ja lapset 15 € + Lippupalvelun toimituskulut alk. 2,50 €).

Mika Tourunen - Ensemble,Sture 21, Sturenkatu 21, helsinki11.12. Klo 19:00

keikka

Mika TourunenEnsemblen ohjelmisto koostuu pääosin Tourusen sävellyksistä, jotka ammentavat vaikutteita modernin jazzin perinteestä, maailmanmusiikista ja minimalismista. Sävellykset polveilevat melodisesta kaihosta kiihkeään svengiin. Yhtyeen jäsenet ovat taitavia muusikoita, jotka elävät hetkessä ja kykenevät heittäytymään ja luomaan tunnelmia kiihkeästä modernista jazzista maalailevaan ja tunnelmalliseen mietiskelyyn.

Mika Tourunen – kitara

Ilkka Arola – trumpetti

Aleksis Liukko – piano

Teemu Åkerblom – basso

Nuutti Hannula – rummut

WE JAZZ 2014,Ääniwalli, helsinki11.12. Klo 19:00

Kari Ikonen Trio

Dawn Of Midi (www)

Tässä kaksi täysin erilaista lähestymistapaa pianotrioon. KARI IKONEN TRIO on
kotimaisen yhtyefaunan kärkikastia ja juhlistaa We Jazz 2014 -keikallaan uuden
albuminsa julkaisua. Ikonen voitti vuonna 2013 Yrjö-palkinnon vuoden suomalaisena
jazzmuusikkona. Hän johdattaa basisti ARA YARALYANIN ja rumpali MARKKU
OUNASKARIN modernin aikalaisjazzin ytimeen niin, että *PAM. DAWN OF MIDI
tulee Brooklynistä ja soittaa minimalistista musiikkia ennenkuulumattomalla tavalla.
Yhtyeen tuorein albumi Dysnomia ilmentää noin 70 vuoden mittaista kehityskulkua
minimal-musiikissa ja luvassa on tunnin teknojazz-hypnoosi. Genrenimeksi kävisi esi-
merkiksi “post jazz” tai “minimal jazz”.

jyväskylä

Oddarrang,Poppari, jyväskylä11.12. Klo 21:30

Olavi Louhivuori – rummut
Ilmari Pohjola – pasuuna
Osmo Ikonen – sello
Lasse Sakara – kitara
Lasse Lindgren – basso

Oddarrang on kuluneen vuoden Pori Jazzin vuoden taiteilija Olavi Louhivuoren perustama kokeellinen yhtye, joka ei mahdu totuttujen genrerajojen sisäpuolelle. Yhtye yhdistelee musiikissaan vaikutteita jazzista, klassisesta musiikista, maailmanmusiikista sekä postmodernista rockista. Yhtyeelle on kehittynyt maine yhtenä Skandinavian lupaavimmista ja omaperäisimmistä uusista yhtyeistä. Uuden brittiläisen levy-yhtiön Edition Recordsin siivittämänä Oddarrang julkaisi kolmannen albuminsa ”In Cinema” lokakuussa 2013. Uusimman levyn musiikki perustuu neljään lyhytelokuvaan. Marlbank-sivusto valitsi hiljattain ”In Cinema” albumin vuoden Eurooppalaiseksi jazz-levyksi. Tämän lisäksi In Cinema oli ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi.

Rumpali Olavi Louhivuori on yksi Suomen kansainvälisesti aktiivisimmista jazzmuusikoista. Muun muassa legendaarisen Tomas Stankon yhtyeessä soittava suomalaisrumpali tunnetaan useiden menestysyhtyeiden riveissä kuten Ilmiliekki Quartet, Sun Trio ja Joona Toivanen Trio. Olavi on jakanut lavan kansainvälisten huippujen kanssa kuten Lee Konitz, Anthony Braxton ja Marilyn Crispell.

pori

Jukka Perko Avara feat. Johanna Iivanainen "Martan ja Rudolfin joulu",Promenadikeskus, pori11.12. Klo 19:00

keikka

Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun kuvamaailmaan perustuva joulukonsertti Konsertissa rakkaimmat joulun sävelmät kohtaavat suomalaisen joulukuvaston. Mikko Hassisen, Marzi Nymanin ja Jukka Perko Avara -yhtyeen tuoreet sovitukset keskittyvät enimmäkseen hartaaseen joulumusiikkiin jatkaen uljaasti Perkon Kaananmaa -albumin tunnelmaa. Näiden perinteestä ponnistavien, mutta yhtälailla raikkaasti uutta luotaavien sovitusten rakenne mahdollistaa myös esityskokoonpanon joustavuuden Jukka Perkon johtamasta pienyhtyeestä aina kamariorkesteriin. Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun joulu- ja talviaiheisten piirrosten ja maalausten kautta luodaan konserttiin lämminhenkinen visuaalinen maailma. Laulusolistina toimii Johanna Iivanainen.

Johanna Iivanainen, laulu

Jukka Perko, saksofoni

Teemu Viinikainen, kitara

Jarmo Saari, kitara

Jenni Valorinta, visuaalit

Pori Sinfonietta