Siirry pääsisältöön

Markus Pesonen Hendectet,Konserttisali, Joensuun konservatorio, Rantakatu 31, joensuu5.12. Klo 19:00

Markus Pesonen Hendectet (www)

keikka

Merkittävä kansainvälinen orkesterivierailu huipentaa jazzsyksyn Joensuussa!

Markus Pesonen Hendectet on innovatiivinen 11-henkinen orkesteri, jonka seitsemää Euroopan maata edustava kansainvälinen kokoonpano nivoo monipuoliset taitonsa rohkeisiin muotoihin. Kriitikoiden ylistämän Hum-levyn jälkeen bändi julkaisee nyt toisen albuminsa Padme tanskalaisella Barefoot Records -levy-yhtiöllä. Yhtye luo sähköisen tunnelmien kirjon maalaamalla laajan äänimaiseman kontrabassoklarinetista piccoloon ja laajentamalla sitä edelleen elektroniikalla.

Äänimatkalla kaukaisiin paikkoihin voi kokea niin pohjoisen sisäisen maiseman ja intialaisen ruuhkan kuin viidakon villit äänet ja lempeän venäläisen bossa novan. Näiden ääripäiden välillä Markus Pesonen Hendectetin musiikki tuo äänen fyysisen läsnäolon kuulijan tietoisuuteen. Hendectetin musiikki muodostaa kemiallisen reaktion ajan ja paikan kanssa ja uusiutuu joka esityksessä. Säveltäjänä Pesosella on taito ottaa huomioon ja käyttöön jokaisen muusikon erityiset kyvykkyydet, ominaislaatu ja persoonallisuus. Rönsyilylle on tilaa, ja sävellysprosessi jatkuu myös lavalla improvisaation inspiroimana ja reagoiden siihen. Tila teosten sisällä antaa Pesoselle mahdollisuuden ottaa johdon kapellimestarina ja muuttaa teoksen suuntaa. Kaksinkertainen improvisaatio nostattaa lämpöä yhtyeen keikoilla.

Markus Pesonen (s.1984) on kuopiolaislähtöinen kitaristi, säveltäjä ja ääniartisti, joka vaikuttaa Berliinissä ja Kööpenhaminassa. Pesonen aloitti musiikillisen taipaleensa Kuopion musiikkilukiossa rytmi- ja taidemusiikin sekä tanssin parissa. Helsingin Metropolia -ammattikorkeakoulusta hän lähti vaihtoon arvostettuun Rytmisk musikkonservatoriumiin Kööpenhaminaan ja valmistui sieltä musiikin maisteriksi 2010. Pesonen nousi kerralla Suomen musiikkipiirien tietoisuuteen julkaistuaan kiittävän vastaanoton saaneen debyyttialbuminsa loppuvuodesta 2011 sveitsiläisen Unit-levymerkin kautta. Kolmen kaupungin ensimmäinen Suomen kiertue syksyllä 2012 oli menestys. Pesonen tekee musiikkia monenlaisissa konteksteissa, jotka ulottuvat pienyhtyeistä suurempiin kokoonpanoihin sekä elokuvamusiikista teatteriin, tanssi- ja performanssitaiteeseen. Yhdistävinä tekijöinä hänen töissään ovat omaperäisyys, improvisaation läsnäolo sekä äänen tutkiminen ja arvostus itsessään.

MARKUS PESONEN HENDECTET Anna Chekassina (RU) – laulu ja viulu, Live Berger Brekke (NO) – haitari, Adam Pultz Melbye (DK) – basso, Marc Lohr (LU) – rummut ja elektroniikka, Otis Sandsjö (SE) – saksofonit ja klarinetti, Francesco Bigoni (IT) – saksofonit ja huilu, Lars Greve (DK) – saksofonit ja bassoklarinetti, Tobias Wiklund (SE) – trumpetti ja flyygelitorvi, Petter Hängsel (SE) – pasuuna, Jonathan Ahlbom (SE) – tuuba, Markus Pesonen (FI) – kitara, lap steel ja elektroniikka

Keikat samana päivänä kaupungissa joensuu

Ei muita keikkoja.