Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 5.12.

helsinki

Inversio-klubin itsenäisyysspesiaali,Bar Dubrovnik, Eerikinkatu 11, helsinki5.12. Klo 21:00

Jorma Tapio & Kaski

Trio Pussit (www)

Fetus Maximus (www)

The Blassics (www)

keikka

Perjantai-iltana 5.12.2014 tärähtää Bar Dubrovnikissa aikojen toinen musikaalisesti poikkitaiteellinen Inversio-klubi voimalla neljän mahtiaktin! Itsenäisen isänmaan hengessä illan orkesterit kurluttavat musiikillaan rohkean itsenäisesti vastavirtaan itäisistä paineista tai muista valtavoimista piittaamatta.

Lavalla nähdään ja kuullaan: 

- Improvisoitua jazzia hienoimmillaan, eli suomalaisen jazzin kokenut konkari ja lainsuojaton Jorma Tapio uuden Kaski-yhtyeensä kanssa (Jorma Tapio, Simo Laihonen, Ville Rauhala).

- Basismin niskalenkki Trio Pussit (Lucky Mike, Shakki Masa, Byssus Don Bisse)

- Etelä-Suomen äkkiväärin punk-jazz-proge-whatnot-bändi Fetus Maximus (Miika Toivanen, Aleksi Lappalainen, Matti Stenvall)

- Deepfunkeista diipein afrojazz-yhtye The Blassics (Juha Sarkkola, Tuure Tammi, Mikko Veijonen, Hanna Lotti, Joona Venäläinen, Ville-Pekka Järvinen)

Narikka 2,5€ + vapaaehtoinen pääsymaksu (suositus: 2,5€).

Alustavat soittoajat:

21:00 The Blassics

22:00 Jorma Tapio & Kaski

23:00 Fetus Maximus

24:00 Trio Pussit

joensuu

Markus Pesonen Hendectet,Konserttisali, Joensuun konservatorio, Rantakatu 31, joensuu5.12. Klo 19:00

Markus Pesonen Hendectet (www)

keikka

Merkittävä kansainvälinen orkesterivierailu huipentaa jazzsyksyn Joensuussa!

Markus Pesonen Hendectet on innovatiivinen 11-henkinen orkesteri, jonka seitsemää Euroopan maata edustava kansainvälinen kokoonpano nivoo monipuoliset taitonsa rohkeisiin muotoihin. Kriitikoiden ylistämän Hum-levyn jälkeen bändi julkaisee nyt toisen albuminsa Padme tanskalaisella Barefoot Records -levy-yhtiöllä. Yhtye luo sähköisen tunnelmien kirjon maalaamalla laajan äänimaiseman kontrabassoklarinetista piccoloon ja laajentamalla sitä edelleen elektroniikalla.

Äänimatkalla kaukaisiin paikkoihin voi kokea niin pohjoisen sisäisen maiseman ja intialaisen ruuhkan kuin viidakon villit äänet ja lempeän venäläisen bossa novan. Näiden ääripäiden välillä Markus Pesonen Hendectetin musiikki tuo äänen fyysisen läsnäolon kuulijan tietoisuuteen. Hendectetin musiikki muodostaa kemiallisen reaktion ajan ja paikan kanssa ja uusiutuu joka esityksessä. Säveltäjänä Pesosella on taito ottaa huomioon ja käyttöön jokaisen muusikon erityiset kyvykkyydet, ominaislaatu ja persoonallisuus. Rönsyilylle on tilaa, ja sävellysprosessi jatkuu myös lavalla improvisaation inspiroimana ja reagoiden siihen. Tila teosten sisällä antaa Pesoselle mahdollisuuden ottaa johdon kapellimestarina ja muuttaa teoksen suuntaa. Kaksinkertainen improvisaatio nostattaa lämpöä yhtyeen keikoilla.

Markus Pesonen (s.1984) on kuopiolaislähtöinen kitaristi, säveltäjä ja ääniartisti, joka vaikuttaa Berliinissä ja Kööpenhaminassa. Pesonen aloitti musiikillisen taipaleensa Kuopion musiikkilukiossa rytmi- ja taidemusiikin sekä tanssin parissa. Helsingin Metropolia -ammattikorkeakoulusta hän lähti vaihtoon arvostettuun Rytmisk musikkonservatoriumiin Kööpenhaminaan ja valmistui sieltä musiikin maisteriksi 2010. Pesonen nousi kerralla Suomen musiikkipiirien tietoisuuteen julkaistuaan kiittävän vastaanoton saaneen debyyttialbuminsa loppuvuodesta 2011 sveitsiläisen Unit-levymerkin kautta. Kolmen kaupungin ensimmäinen Suomen kiertue syksyllä 2012 oli menestys. Pesonen tekee musiikkia monenlaisissa konteksteissa, jotka ulottuvat pienyhtyeistä suurempiin kokoonpanoihin sekä elokuvamusiikista teatteriin, tanssi- ja performanssitaiteeseen. Yhdistävinä tekijöinä hänen töissään ovat omaperäisyys, improvisaation läsnäolo sekä äänen tutkiminen ja arvostus itsessään.

MARKUS PESONEN HENDECTET Anna Chekassina (RU) – laulu ja viulu, Live Berger Brekke (NO) – haitari, Adam Pultz Melbye (DK) – basso, Marc Lohr (LU) – rummut ja elektroniikka, Otis Sandsjö (SE) – saksofonit ja klarinetti, Francesco Bigoni (IT) – saksofonit ja huilu, Lars Greve (DK) – saksofonit ja bassoklarinetti, Tobias Wiklund (SE) – trumpetti ja flyygelitorvi, Petter Hängsel (SE) – pasuuna, Jonathan Ahlbom (SE) – tuuba, Markus Pesonen (FI) – kitara, lap steel ja elektroniikka

turku

Flame Jazz: Oddarrang,Åbo Svenska Teater/Cafe Tiljan, turku5.12. Klo 21:00

Olavi Louhivuori – rummut
Ilmari Pohjola – pasuuna
Osmo Ikonen – sello
Lasse Sakara – kitara
Lasse Lindgren – basso

Oddarrang on kuluneen vuoden Pori Jazzin vuoden taiteilija Olavi Louhivuoren perustama kokeellinen yhtye, joka ei mahdu totuttujen genrerajojen sisäpuolelle. Yhtye yhdistelee musiikissaan vaikutteita jazzista, klassisesta musiikista, maailmanmusiikista sekä postmodernista rockista. Yhtyeelle on kehittynyt maine yhtenä Skandinavian lupaavimmista ja omaperäisimmistä uusista yhtyeistä. Uuden brittiläisen levy-yhtiön Edition Recordsin siivittämänä Oddarrang julkaisi kolmannen albuminsa ”In Cinema” lokakuussa 2013. Uusimman levyn musiikki perustuu neljään lyhytelokuvaan. Marlbank-sivusto valitsi hiljattain ”In Cinema” albumin vuoden Eurooppalaiseksi jazz-levyksi. Tämän lisäksi In Cinema oli ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi.

Rumpali Olavi Louhivuori on yksi Suomen kansainvälisesti aktiivisimmista jazzmuusikoista. Muun muassa legendaarisen Tomas Stankon yhtyeessä soittava suomalaisrumpali tunnetaan useiden menestysyhtyeiden riveissä kuten Ilmiliekki Quartet, Sun Trio ja Joona Toivanen Trio. Olavi on jakanut lavan kansainvälisten huippujen kanssa kuten Lee Konitz, Anthony Braxton ja Marilyn Crispell.