Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

TTT-klubi: Aili Ikonen & Tribute to Ella,Tampereen Työväen Teatteri, Hämeenpuisto 28-32, tampere26.9. Klo 22:00

keikka

“On vaikea kuvitella Aili Ikosta parempaa valintaa suomalaiseksi Ella-solistiksi” – Pentti Ronkanen, Keskisuomalainen

Aili Ikonen & Tribute to Ella esittää unohtumattoman jazzlaulajattaren Ella Fitzgeraldin tunnetuksi tekemiä kappaleita. ”Lady Ellan” musiikkia tulkitsee kuusihenkinen yhtye keulakuvanaan upeaääninen ja valovoimainen laulajatar Aili Ikonen. Ohjelmisto on koottu monipuolisesti Ella Fitzgeraldin pitkän ja loisteliaan uran varrelta. Mukana on niin romanttisia balladeita, vauhdikkaita bebop-numeroita kuin lattarirytmejäkin. Tuttujen kappaleiden sovituksista vastaa kokoonpanon taiteellinen johtaja, basisti Mikko Pellinen.

Vokalisti Aili Ikonen on esiintynyt muun muassa UMO Jazz Orchestran ja Norrbotten Big Bandin edessä. Hän johtaa omaa kokoonpanoaan Aili Ikonen Ensembleä, laulaa HERD-yhtyeen Jazzbasilli-konserteissa sekä toimii vokalistina, säveltäjänä ja sanoittajana yhtyeissä Kvalda, Korpi Ensemble ja Hereä.

Tribute to Ella on kunnianosoitus yhdelle jazzin historian kaikkien aikojen tunnetuimmista tulkitsijoista ja hänen rakastamalleen musiikille. Yhtyeen kevään 2014 kohokohtiin kuului konsertti Helsingin Savoy-teatterissa.

Liput 15/12 € (alennus: opiskelijat, S-etukortti)

 

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Equally Stupid - Exploading Head TourTelakka, Tullikamarinaukio 3, tampere26.9. Klo 21:00

keikka

Suomalais-sveitsiläis-islantilainen jazztrio Equally Stupid esiintyy syyskuussa Suomessa viiden keikan verran levynjulkaisukiertueensa toisella osalla. Kiertueen neljäs keikka nähdään Tampereella osana AMC-klubisarjaa. Saksofonisti Pauli Lyytisen, kitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin ja rumpali David Meierin muodostama triokokoonpano julkaisi helmikuussa debyyttialbuminsa Exploding Head ja keräsi mukaansatempaavalla live-esiintymisellään kiitosta helmikuisella Suomen-kiertueeltaan. Nyt nähtävä syyskuinen kiertue on jatkoa alkuvuoden ensimmäiselle levynjulkaisukiertueelle.

Equally Stupid on vahva ja energinen yhtye, jonka musiikki on melodista ja rytmisesti monikerroksista. Yhtyeen groovaava meininki tempaisee kuulijan mukaansa anteeksipyytelemättömällä asenteellaan, mikä kuuluu myös yhtyeen Eclipse Musicin julkaisemalla debyyttilevyllä. Vaikka Equally Stupidin yhteinen historia yhtyeenä on vielä melko lyhyt, on jokaisella yhtyeen jäsenellä takanaan usean vuoden kansainvälinen ura oman musiikinsa parissa. Saksofonisti Pauli Lyytinen on tullut tunnetuksi erityisesti pohjoismaista jazz-osaamista yhdistelevistä yhtyeistään Elifantree, DEFEKT sekä Kauhukakara. Helsinkiläistyneen islantilaiskitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin soittotyylissä sekoittuu voimakkaasti sekä rockin että jazzin tyylipiirteitä, mitä on aiemmin voinut kuulla useissa pohjoismaalaisissa yhtyeissä, kuten Uinuvassa, DEFEKTissä sekä Fuzz N' Usissa. Lyytinen ja Rögnvaldsson ovatkin tehneet ennen Equally Stupidia paljon yhteistyötä ja soittaneet vuodesta 2005 lähtien yhdessä yli 150 konsertin verran muun muassa juuri DEFEKTin ja Laser-yhtyeen riveissä. Yhtyeen kolmas jäsen David Meier on sveitsiläinen rumpali, joka on viime vuosina keikkaillut ahkerasti ympäri Eurooppaa eri projektien parissa, aktiivisimmin omien yhtyeidensä Hunter-Gathererin sekä Schnellertollermeier'n kanssa.

Pauli Lyytinen, saksofoni

Sigurdur Rögnvaldsson, baritonikitara

David Maier, rummut

Liput 10 €

Konsertin tuottaa Annamaija Music Company