Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 25.9.

espoo

Club For Five & UMO – Glenn Miller 110 %,Espoon kulttuurikeskus, espoo25.9. Klo 19:00

keikka

UMO ja Club For Five astuvat big band -legenda Glenn Millerin ja lauluyhtye The Modernairesin svengaaviin saappaisiin Glenn Miller 110 % -konsertissaan, joka saapuu syyskuun kiertueellaan Hämeenlinnaan, Järvenpäähän, Espooseen ja Kotkaan.

Kun asialle laitetaan yksi maailman arvostetuimmista big bandeista ja eräs maamme parhaista lauluyhtyeistä, on luvassa varsin todentuntuinen aikamatka 1940-luvun swingin maailmaan. Konsertin esikuvana ja inspiraation lähteenä ollut parivaljakko Glenn Miller ja The Modernaires esiintyivät tiiviisti yhdessä aina 1940-luvun alusta orkesterinjohtajan traagiseen katoamiseen asti. Yhteistyö tuotti lukuisia hittejä sekä ensimmäisen kultalevyn, joka myi yli miljoona kappaletta. 

Konsertissa kuullaan klassikoita, kuten Jukebox Saturday Night, In the Mood, Don’t Sit Under Apple Tree ja Blues in the Night. Kapellimestarina Antti Rissanen.

Konsertti sai ensi-iltansa loppuunmyydyssä Helsingin Savoy-teatterissa helmikuussa ja se myi hetkessä loppuun myös maaliskuisen konsertin Hyvinkääsalissa.
“Club For Five veti Modernairesin roolin upeasti ja UMOn sointi oli moitteeton. Tämä oli jälleen erinomaisen onnistunut yhteisprojekti.” Jukka Hauru, Helsingin Sanomat 14.2.2014

Liput Lippupisteestä toimituskuluineen alk. 33 € / 28 € / 18 € (Normaalihinta 30,50 €, eläkeläiset 25,50 €, työttömät, opiskelijat ja lapset 15,50 € + lippuvälittäjän toimituskulut alk. 2,50 €). Konsertin kesto 120 min, sisältää väliajan.

helsinki

Equally Stupid - Exploading Head Tour,Lavaklubi, Kansallisteatteri, Läntinen Teatterikuja 1, helsinki25.9. Klo 21:00

keikka

Suomalais-sveitsiläis-islantilainen jazztrio Equally Stupid esiintyy syyskuussa Suomessa viiden keikan verran levynjulkaisukiertueensa toisella osalla. Kiertueen kolmas keikka nähdään ja kuullaan Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Saksofonisti Pauli Lyytisen, kitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin ja rumpali David Meierin muodostama triokokoonpano julkaisi helmikuussa debyyttialbuminsa Exploding Head ja keräsi mukaansatempaavalla live-esiintymisellään kiitosta helmikuisella Suomen-kiertueeltaan. Nyt nähtävä syyskuinen kiertue on jatkoa alkuvuoden ensimmäiselle levynjulkaisukiertueelle.

Equally Stupid on vahva ja energinen yhtye, jonka musiikki on melodista ja rytmisesti monikerroksista. Yhtyeen groovaava meininki tempaisee kuulijan mukaansa anteeksipyytelemättömällä asenteellaan, mikä kuuluu myös yhtyeen Eclipse Musicin julkaisemalla debyyttilevyllä. Vaikka Equally Stupidin yhteinen historia yhtyeenä on vielä melko lyhyt, on jokaisella yhtyeen jäsenellä takanaan usean vuoden kansainvälinen ura oman musiikinsa parissa. Saksofonisti Pauli Lyytinen on tullut tunnetuksi erityisesti pohjoismaista jazz-osaamista yhdistelevistä yhtyeistään Elifantree, DEFEKT sekä Kauhukakara. Helsinkiläistyneen islantilaiskitaristi Sigurdur Rögnvaldssonin soittotyylissä sekoittuu voimakkaasti sekä rockin että jazzin tyylipiirteitä, mitä on aiemmin voinut kuulla useissa pohjoismaalaisissa yhtyeissä, kuten Uinuvassa, DEFEKTissä sekä Fuzz N' Usissa. Lyytinen ja Rögnvaldsson ovatkin tehneet ennen Equally Stupidia paljon yhteistyötä ja soittaneet vuodesta 2005 lähtien yhdessä yli 150 konsertin verran muun muassa juuri DEFEKTin ja Laser-yhtyeen riveissä. Yhtyeen kolmas jäsen David Meier on sveitsiläinen rumpali, joka on viime vuosina keikkaillut ahkerasti ympäri Eurooppaa eri projektien parissa, aktiivisimmin omien yhtyeidensä Hunter-Gathererin sekä Schnellertollermeier'n kanssa.

Pauli Lyytinen, saksofoni

Sigurdur Rögnvaldsson, baritonikitara

David Maier, rummut


Liput 15/10 €.

jyväskylä

Elena & The Rom Ensemble - Record Release Tour,Poppari, jyväskylä25.9. Klo 21:30

keikka

Elena & The Rom Ensemble julkaisee uuden levynsä "Evening In Romania" Kansallisteatterin alakerrassa sijaitsevan Lavaklubin levynjulkaisukonsertissa tiistaina 23. syyskuuta klo 20. Luvassa kattaus levyn kappaleita jotka ovat uunituoreita sävellyksiä, jotka kuullaan nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Levyn kappaleet ovat suurimmaksi osaksi Elena Mindrun käsialaa ja pianisti Tuomas J. Turusen sovittamia. Englanninkielisissä sanoituksissaan Mindru käsittelee perustavanlaatuisia kysymyksiä, kuten elämän tarkoitusta, rakkautta ja eron tuskaa, mutta mukaan mahtuu myös sadunkaltaisia tarinoita esimerkiksi mystisestä joutsenesta, joka ilmestyy kuulijalleen unenomaisena hahmona toisesta maailmasta.

Tervetuloa!

Levynjulkaisuun liittyen yhtye esiintyy myös seuraavissa paikoissa:

16.9. Tallinna, Philly Joe's Jazz Bar
18.9. Helsinki, YNJC Showcase event, Koko Jazz Club
25.9. Jyväskylä, Poppari

Kokoonpano:

Elena Mindru, laulu / Sampo Hiukkanen, viulu / Tuomas J. Turunen, piano / Eero Seppä, basso / Anssi Tirkkonen, rummut