Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 11.9.

helsinki

JazzHUG,Malmitalo, helsinki11.9. Klo 19:00

keikka

Neljän lahjakkaan jazzmuusikon yhtye tulkitsee pianisti Artturi Röngän upeita sävellyksiä taidokkaalla energialla ja tunteella. 23-vuotias Rönkä on Pori Jazzin Vuoden 2013 taiteilija sekä We Jazz Rising Star -arvonimen haltija. Viime maaliskuussa levymerkki JazzHUG julkaisi AR Quartetin odotetun debyyttialbumin. Malmitaloon yhtyeen tuo JazzHUGin ja Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertue, joka vie nuoria jazzlupauksia ympäri Suomea.

Sampo Kasurinen – sopraano- ja tenorisaksofonit, Eero Seppä – basso, Artturi Rönkä – piano ja Jonatan Sarikoski – rummut

Liput 12 €

Lipumyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo

Ala-Malmin tori 1 Helsinki

www.malmitalo.fi

JAZZ HUG -TOUR: AR Quartet,Malmisali, Malmitalo, helsinki11.9. Klo 19:00

keikka

AR Quartet (aiemmin Artturi Rönkä Quartet) on neljän lahjakkaan jazzmuusikon muodostama yhtye Helsingistä. Yhtye tulkitsee pianisti Artturi Röngän upeita sävellyksiä taidokkaalla energialla ja tunteella. Vuonna 2012 AR Quartet edusti Suomea kansainvälisessä Young Nordic Jazz Comets –showcase-tapahtumassa Kööpenhaminassa, Tanskassa, ja vuonna 2012 yhtye sijoittui toiseksi Jazz Hoeilaart –kilpailussa Belgiassa. Joulukuussa 2013 kvartetille myönnettiin We Jazz Rising Star -kunniapalkinto We Jazz 2013 -tapahtuman yhteydessä. JazzHUG -levymerkki julkaisi kokoonpanon odotetun debyyttialbumin maaliskuussa 2014.

Syyskuun kaksi ensimmäistä viikkoa 3.9.-13.9.2014 AR Quartet kiertää Suomessa kahdeksasta keikasta koostuvalla kiertueellaan. Jazz HUGin ja Suomen Jazzliiton kotimainen yhteistuotantokiertue vie nuoret jazzlupaukset esiintymään ympäri Suomea mm. Kuopioon, Tampereelle ja Turkuun.

Sampo Kasurinen – sopraano- ja tenorisaksofonit
Eero Seppä – basso
Artturi Rönkä – piano
Jonatan Sarikoski – rummut

ke 3.9. Tampere, AMC-klubi, Telakka
to 4.9. Kajaani, Koutasali, Kaukametsän kulttuurikeskus
pe 5.9. Kuopio, Jazzklubi, Musiikkikeskus
la 6.9. Tallinna, Philly Joe's Jazz Club
ke 10.9. Turku, Sibelius-museo
to 11.9. Helsinki, Malmisali, Malmitalo
pe 12.9. Savonlinna, Wanha Kasino
la 13.9. Oulu, Pikisali, Kaupunginteatteri

Lenny Pickett & UMO: The Prescription -albumin julkaisukonsertti,Savoy-teatteri, helsinki11.9. Klo 19:00

keikka

Savoy-teatterin syyskauden avajaisia vietetään UMOn ja saksofonisti Lenny Pickettin The Prescription -levyn julkaisukonsertin merkeissä kahtena iltana. Albumi julkaistiin kesäkuussa Yhdysvalloissa ja nyt on Euroopan-julkaisun vuoro.

Maailmankuulu tenorisaksofonisti Lenny Pickett oli pop- ja funkyhtye Tower of Powerin torvisektion jäsen vuosina 1972–1981, Saturday Night Live -ohjelman yhtyeen jäsen vuodesta 1985 ja sen musiikillinen johtaja vuodesta 1995 alkaen. Pickett on pitkäaikainen sessiomuusikko ja sovittaja, joka on tehnyt töitä useiden eturivin artistien kanssa David Bowiesta Elton Johniin ja David Byrnestä Katy Perryyn, eikä hänen omaleimaisesta saundistaan voi erehtyä. The Prescription on, hämmästyttävää kyllä, Pickettin yli 40-vuotisella uralla vasta miehen toinen oma albumi.

Konsertissa kuullaan joukko Pickettin riehakkaasta valssaavaan vaihtelevia sävellyksiä, mm. tanakka versio Tower of Powerin kiistatta suurimmasta hitistä What Is Hip?, albumin nimikkokappale The Prescription, jonka Pickett sävelsi alun perin Saturday Night Liven mainoskatkoa varten, sekä a 90-luvulla UMOn taiteellisena johtajana toimineen ja levynjulkaisukonserteissa orkesteria johtavan Rich Shemarian säveltämä leikkisä A Sad State of Affairs. Yhtenä huippukohtana voidaan pitää kappaletta UMO, jonka Pickett sävelsi kuvitellessaan suomalaisen talven ennen ensimmäistä käyntiään Suomessa.

”Tämä on ainutlaatuinen projekti, jossa on niin taiteellisia sävyjä kuin hidasta bluesia, nopeaa swingiä, funkia ja eklektisiä elementtejäkin – albumia ei ole helppo luokitella”, Pickett itse kuvailee.

Kapellimestarina Rich Shemaria. 

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 36,50 €/ 32,50 € (Normaalihinta 34 €, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja lapset 32,50 € + Lippupalvelun toimituskulut alk. 2,50 €). Ravintola Preston Show & Dinner -lippu 77,50 € / 73,50€ (Normaalihinta 74 €, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja lapset 70 € + Lippupalvelun toimituskulut alk. 3,50 €).

jyväskylä

Joona Toivanen Trio: levynjulkaisukonsertti,Poppari, Puistokatu 2-4, jyväskylä11.9. Klo 21:30

keikka

Joona Toivanen Trio palaa kotiareenalleen Jyväskylän Poppariin juhlimaan viidennen albuminsa Novemberin julkaisua. Uusi levy tuli ulos arvostetun italialaisen CAM Jazz -levymerkin kautta 5. syyskuuta. Melodisesta, lyyrisestä modernista jazzista tunnettu trio on kulkenut yhdessä pitkän taipaleen; Toivasen veljekset ja rumpali Louhivuori ovat soittaneet yhdessä jo yli viisitoista vuotta.

Trion esiintyminen levyn julkaisun merkeissä on harvinaista herkkua Suomessa, sillä Toivaset työskentelevät nykyään jazzin parissa Ruotsissa ja Tanskassa.

Joona Toivanen, piano

Tapani Toivanen, basso

Olavi Louhivuori, rummut

tampere

tuOkio -klubi: Mopo & Ville Leinonen,Klubi, Tullikamarinaukio 2, tampere11.9. Klo 20:00

Mopo

Ville Leinonen

keikka

tuOKio-klubi on OK-opintokeskuksen tuottama, vuosittain uudistuva konserttikiertue, jolla on sanoma. Tänä vuonna kiertueen teema on "vaikuta". Syyskuun alussa 2014 tuOKio-klubi -kiertueelle lähtevät Ville Leinonen ja punkjazzyhtye Mopo.

Tekijät eivät tunteneet toisiaan ennestään, mutta innostuivat ehdotetusta yhteistyöstä. Punk - asenne on löytänyt uuden lipunkantajan yllättäen jazzin puolelta: Mopo on kolmen lahjakkaan muusikon kollektiivi, joka ammentaa inspiraationsa jazzista, 70-luvun punkista ja Suomen luonnosta. Sävellykset syntyvät, kehittyvät ja kasvavat yhteisvoimin. Tilaa jätetään myös yllätyksille. Ville Leinonen on puolestaan alati uudistuen sukeltanut mitä erilaisimpiin projekteihin nuoruuden Valumo-yhtyeestä 70-luvun iskelmiin, slaavilaisista kansanlauluista lavamusikaaliin, avantgardesta ja psykedeliasta Camp Crystal Lake -projektiin, jonka äänimaisemissa holokausti kohtasi kauhuelokuvat. Ketkä siis sopisivat paremmin ottamaan musiikillaan kantaa aina ajankohtaiseen teemaan, kansalaisaktiivisuuteen, lähidemokratiaan ja vaikuttamiseen?

Vapaa pääsy!