Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Summer Jazz Club: Johannes Sarjasto Quartet & Soundstream Quartet,Poppari, Puistokatu 2-4, jyväskylä22.7. Klo 21:00

Johannes Sarjasto Quartet

Soundstream Quartet

keikka

Summer Jazz Club starttaa Popparissa! Tänä vuonna Jyväskylän jazzkesää ryydittää kuukausittain järjestettävä Summer Jazz Club. Klubi-illat pidetään Popparissa 27.5., 17.6., 22.7 ja 12.8.. Summer Jazz Clubilla esiintyy aina kaksi kiehtovaa nuoren polven yhtyettä, joilla on vahvoja siteitä Jyväskylään. Heinäkuun Summer Jazz Clubilla lavalle nousee kaksi kvartettia: Soundstream Quartet ja Johannes Sarjasto Quartet.

Modernia jazzia soittava Soundstream Quartet syntyi, kun kaksi äänekoskelaislähtöistä muusikkoa, Ilkka Oksanen ja Antti Lähdesmäki, rakensivat proge- ja fuusiovaikutteisen bändin vuoden 2014 KeiteleJazzeja varten. Pian mukaan löytyivät Jyväskylän Konservatorion ajoilta tutut Heikki Selamo ja Pekka Löhönen ja kvartetti oli valmis. Soundstream Quartetissa soittajien annetaan vapaasti tulkita toistensa sävellyksiä, ja musiikilliseen lopputulokseen vaikuttaa jokaisen soittajan kädenjälki ja musiikillinen tausta.

Heikki Selamo, kitara

Antti Lähdesmäki, rhodes

Pekka Löhönen, basso

Ilkka Oksanen, rummut

Myös saksofonisti Johannes Sarjasto on Jyväskylän Konservatorion kasvatti. Sarjasto ja hänen kvartettinsa jäsenet ovat saaneet oppejaan muun muassa Sibelius-Akatemiassa, Jazz Institut Berlinissä sekä Högskolan för Scen och Musikissa Göteborgissa. Yhtye perustettiin joulukuussa 2013 kun Johannes Sarjasto varasi studioajan ja pyysi suosikkisoittajiaan tulkitsemaan sävellyksiään. Tuloksiin tyytyväisenä hän päätti vakinaistaa ryhmän omaa nimeään kantavaksi jazzkvartetiksi. Pyrkimyksenä on luoda tinkimätöntä musiikkia joka ottaa vaikutteita niin afro-amerikkalaisesta kuin eurooppalaisestakin traditiosta. Tärkein inspiraatio on kuitenkin elämän ja olemassaolon ihmettely, asioiden havainnoiminen ja oivaltaminen.

Johannes Sarjasto, saksofoni

Artturi Rönkä, piano

Janne Tuovinen, kontrabasso

Joonas Leppänen, rummut

 

Liput 8/5 € (opiskelijat, VIP).

Ensimmäinen bändi aloittaa kello 21.00.

Lisätietoja: Antti Lähdesmäki / 050 3020697.

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa.

www.facebook.com/summerjazzclub

Keikat samana päivänä kaupungissa jyväskylä

Ei muita keikkoja.