Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 18.7.

tampere

AMC-klubi: Rakka, Black Motor & LightBoxer,Mustanlahden Tapahtumasatama, tampere18.7. Klo 21:00

keikka

Rakka klo 21:00
Black Motor klo 22:00
LightBoxer klo 23:00

Instrumentaaliyhtye Rakka on kvintetti, jonka Tampereen seudulla vaikuttavat jäsenet ovat tuttuja muun muassa yhtyeistä Black Motor, Tampo, Hehkumo, Anssi Tikanmäki Orchestra, Markku Peltolan Buster Keaton Orkesteri ja Circle. Yhtye esittää Kusti Vuorisen, Masa Orpanan ja Ville Rauhalan sävellyksiä, joissa on vaikutteita muun muassa jazzista, bluesista, gospelista, kansanmusiikista ja vanhasta tanssimusiikista. Musiikki on yhtä aikaa uutta ja perinteistä, se sisältää runsaasti improvisointia, ja sointimaailmoissa käytetään raikkaasti rinnakkain jazzyhtyeelle tyypillisiä sävyjä ja uudenlaisia sointiyhdistelmiä.

Improvisoivan trion jäsenet tulevat Porista, Kangasalta ja Muuramesta, mutta Black Motorin juuret ovat syvällä Tampereen muhevassa mullassa. Kolmikko kuulostaakin enemmän ennakkoluulottomalta ja orgaaniselta, pispalalaiselta rock-jazz-veljeydeltä kuin akateemiselta jazzilta. Bändin musiikilliset lähtökohdat vuonna 2005 olivat koko afroamerikkalaisen musiikin jatkumossa, bluestunteen eri muodoissa, swingista freejazziin ja punkrockiin.

Kotimaisen rytmimusiikin suurmiesten, Emma-palkitun saksofonisti Markus Holkon ja kitaristi Aki Haaralan yhteistyön hedelmä Lightboxer näki päivänvalon levyn muodossa kesäkuussa 2012. Kriitikot nostivat debyyttialbumin välittömästi vuoden parhaiden julkaisujen joukkoon, jonka lisäksi albumi nostettiin ehdolle arvostetun Teosto-palkinnon saajaksi.