Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 15.5.

helsinki

Koko Jazz Orchestra & Varre Vartiainen,Koko Jazz Club, helsinki15.5. Klo 21:00

keikka

Kitaristi Varre Vartiainen esiintyy Koko Jazz Clubilla ykkösluokan suomijazzareista kasatun Koko Jazz Orchestran kanssa.

”Ajatuksenani on kasata illan ohjelmisto omista- ja lainabiiseistä, joiden avulla pääsisimme hetkeksi irti arjesta; voisimme kohdata näiden upeiden muusikoiden kanssa, musailla ja pitää hauskaa! Ekan setin pelaamme kvartettina trumpetistimestari Jukka Eskolan, sekä Koko Klubin hienojen isäntien Jussi Lehtosen ja Timo Hirvosen kanssa. Tokaan settiin löysäämme kravattia, päästämme norsulauman irti ja joukkueeseen liittyvät Mikko Mustonen tuubineen sekä pasuunataiteilija Jay Kortehisto. Matka kohti kuumaa viidakkoa voi alkaa!”

Jussi Lehtonen – rummut

Timo Hirvonen – basso 

Jay Kortehisto – pasuuna

Mikko Mustonen – tuuba

Jukka Eskola – trumpetti

Varre Vartiainen – kitara

Liput 15/10 €

http://varrevartiainen.com/

Uuden Musiikin Orkesteri, Timo Lassy ja Valtteri Laurell Pöyhönen ovat kotimaisen jazzin käsitteitä ja laadun takaajia kukin omalla sarallaan. Keväällä 2014 päästään nauttimaan näiden kolmen tahon yhteistyöstä kahden konsertin merkeissä Helsingin Savoy-teatterissa 15.5. ja Espoon Sellosalissa 16.5.

Saksofonisti Timo Lassy tunnetaan maamme kenties valovoimaisimpana jazzarina, jonka fanipohja ja vaikutusvalta ulottuu kauas ilmeisten jazzpiirien tuolle puolen. Miehen edellinen studioalbumi In With Lassy nousi listoille ja liveäänitys Live With Lassy myi ensipainoksensa loppuun lyhyessä ajassa. Solistina Lassy on karismaattinen, omaleimainen ja alati vaarallinen.

Valtteri Laurell Pöyhönen tunnetaan yhtenä kotimaisen jazzmusiikin omaperäisimmistä sekä menestyneimmistä uudistajista viime vuosina. Pitkään nousujohteista uraansa luonut Dalindèo ja pankin totaalisesti räjäyttänyt Ricky-Tick Big Band ovat vahvoja työnäytteitä. Pöyhösen musiikissa sykkivät rinta rinnan hienostunut eleganssi ja miehen nykyisen kotikaupungin Berliinin raaka swing.

Keväällä 2014 luvassa onkin Tapaus isolla alkukirjaimella, kun Pöyhönen säveltää luotettavalle solistilleen Lassylle ja Suomen johtavalle big bandille UMOlle uutta musiikkia. Luvassa on taatusti yllättävään suuntaan rönsyileviä hetkiä huipputekijöiden seurassa.

Kevään konserteissa Lassy ja Pöyhönen haastavat myös esiintymiskonseptia tuomalla lavalle vivahteita beat-runoudesta. Kahden svengaavan jazzpersoonan vuoropuhelu rytmittää musiikkielämystä antaen sille verevästi sykkivän pulssin.

Kyseessä on arkipäiväisen konsertin sijaan kokonaisvaltainen elämys, jossa kotimaisen jazzin korkein taso kristallisoituu harvinaislaatuisessa leikkauspisteessä.

jyväskylä

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Jarmo Saari Republic,Poppari, jyväskylä15.5. Klo 21:00

keikka

Jarmo Saari Republic on uusi superkokoonpano, joka pohjaa vahvasti ylistettyyn sooloprojektiin Jarmo Saari Soluun, jalostaen sen kokeellisia, lyyrisiä ja hypnoottisia sävyjä. Yli kolmessakymmenessä maassa ja yli sadalla albumilla esiintynyt muusikko-säveltäjä-tuottaja Jarmo Saari haaveili tästä dream teamista, jopa mahdottomasta kokoonpanosta jo kymmenen vuotta. Yhtyeen syntysanat lausuttiin vihdoin vuonna 2012, ja ensiesiintymisensä nämä ”valon soturit” tekivät marraskuussa 2013 Tampere Jazz Happeningissa.

Miles Davis ja Jimi Hendrix eivät aikanaan koskaan ehtineet toteuttaa ajatustaan yhteistyöstä, mutta onneksi Jarmo Saari Republic on tullut keskuuteemme paikkaamaan vastaavanlaisia vääryyksiä. Uuden kvartetin voima piilee sen monipuolisissa muusikoissa, dynaamisessa vuorovaikutuksessa ja persoonallisessa instrumentaatiossa. Yhtyeen jäsenet ovat toimineet poikkeuksellisen laaja-alaisesti Suomen musiikkikentällä jo kahden vuosikymmenen ajan.

Jarmo Saari (s. 1970) on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Hän on toteuttanut musiikillisia visioitaan sekä sooloproduktiossaan, että yhtyeissään Trubamolli, Filmtet, ZetaBoo ja XL. Saari on tunnettu visuaalisesta sävellystyylistään sekä kitaralla, ihmisäänellä ja erilaisilla harvinaisemmilla instrumenteilla, kuten thereminillä, barokkisellolla, pasuunalla ja lasiharpulla luoduista monikerroksellisista kollaaseista. Hän on tehnyt yhteistyötä muusikkona ja säveltäjänä mm. Jukka Perkon, Tero Saarinen Companyn, Anna-Mari Kähärän, Trilok Gurtun, Tapiolan kuoron, Pekka Kuusiston, Nils Landgrenin, Emma Salokosken, Felix Zengerin, Meta4 -jousikvartetin, UMO Jazz Orchestran, Mika Kaurismäen, Pepe Deluxen ja Tuomari Nurmion kanssa. Saarelle myönnettiin Suomi-palkinto vuonna 2012 taiteellisesta toiminnasta.

Sami Kuoppamäki, Olavi Louhivuori ja Abdissa "Mamba" Assefa tunnetaan mm. yhtyeistä Kingston Wall, Oddarrang, Giant Robot, Kimmo Pohjonen, Fat Beat Sound System, Ilmiliekki, Tomasz Stanko, Nuspirit Helsinki, Tuomo, Anssi Tikanmäen Filmiorkesteri sekä Von Hertzen Brothers.

Miksi juuri nämä rumpalit, Jarmo Saari?
- Tämä maa on pullollaan huippurumpaleita, mutta kyllä tämä on juuri se dream team, jolla vihdoin kokeilimme hullua konseptia toissa vuonna. Sain isolta ystäväjoukolta 40-vuotislahjaksi Versoul-baritonikitaran ja kuulin Kuoppista ja Mambaa kahden setin voimalla juuri synttärijameissani 2010. Järkihän siinä meinasi lähteä kun heillä loksahti! Juurevan virtuoottinen Kuoppis ja sähäkän arvaamaton Olavi soittavat ihanan soljuvasti pienessä etunojassa ja värikylläisesti maadoittava Mamba koristelee sielukkaan kakun.

Jarmo Saari Republic julkaisee debyyttialbuminsa keväällä 2014. Julkaisijana levyllä toimii Rockadillo Records ja vierailijoina kuullaan ainakin Sam Huberia, Tommy Lindgreniä ja Rollarien fonisti Tim Riesiä.

 

tampere

Jazzkonsertti Pyynikinlinnassa: Piispanen - Hannu - Rauhala - Orpana,Pyynikinlinna, Mariankatu 40, tampere15.5. Klo 18:30

”Piispanen, Hannu, Rauhala, Orpana – Omia sävellyksiä”. Mm. yhtyeistä Black Motor, Olmarin Unioni, Tampere Big Band ja Anssi Tikanmäki Orchestra esiintyvät Pyynikinlinnassa Tampereella.

Arto Piispanen, piano
Lauri Hannu, kitara
Ville Rauhala, kontrabasso
Masa Orpana, saksofoni

Konsertin kesto n. 1 tunti.
Liput 12 € / 10 €. Saatavilla Emil Aaltonen -museosta.