Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 7.5.

helsinki

Sid Hille: Solo Piano Improvisations,Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3, helsinki7.5. Klo 10:30

keikka

Pianisti Sid Hille esiintyy Temppeliaukion kirkossa. Konsertti on osa Seurakunnissa soi -tapahtumia.

Vapaa pääsy!

 

Sami Pitkämö & Lasse Hirvi Trio,Bryggeri, Sofiankatu 2, helsinki7.5. Klo 20:00

Lasse Hirvi (www)

keikka

Brews & Jazz -klubilla Lasse Hirvi Trio vieraanaan vokalisti Sami Pitkämö.

Lasse Hirvi, piano

Wade Mikkola, basso

Heikki Sandren, rummut

Sami Pitkämö, laulu & kitara

Vapaa pääsy!

Rytmihäiriöklubi: Abraham's Cafe (EST),Juttutupa, Säästöpankinranta 6, helsinki7.5. Klo 21:00

Abraham's Cafe (www)

keikka

Virolainen Abraham's Cafe saapuu Rytmihäiriöklubille Juttutupaan. Konsertti on osa Suomen ja Viron jazzliittojen Heimojazz -yhteistyötä

Marten Altrov – klarinetti

Kaspar Uljas – haitari

Madis Meister – kitara

Joonas Pärn – oud

Sergei Segurov – basso

Tõnis Kuusk – rummut

 

tampere

Dalindèon ja Nieminen & Litmasen kevätkiertueen päätös,Klubi, tampere7.5. Klo 20:00

Dalindèo

Nieminen & Litmanen (www)

keikka

Energisistä livekeikoistaan tunnetut Dalindèo ja Nieminen & Litmanen päättävät kevään yhteisen klubikiertueensa Tampereelle. Vasta Emma-palkitun jazzilmiön ja elektronisen tunnelmamusiikin taitajakaksikon kevään viimeinen yhteiskeikka nähdään keskiviikkona 7.5. Tampereen Klubilla. Dalindèo on tehnyt tinkimätöntä työtä yli 10 vuoden ajan eri musiikkilajien yhdistäjänä. Yhtyeen menestyslevy "Kallio" vei bändin soundia jazzista surf-kitaroihin, Balkan-melodiikkaan ja 1950-luvun Suomi-iskelmään. Dalindèon musiikille olennaista ovat tanssittavuus, vahvat melodiat ja elokuvalliset tunnelmat.

Nieminen & Litmanen ovat lähes kymmenvuotisen uransa aikana vakiinnuttaneet asemansa jäljittelemättömänä, Hammond-soundiin pohjaavana instrumentaalimusiikin tanssibändinä. Perinnetietoisen yhtyeen ideana on alusta alkaen ollut tehdä omaa musiikkia kunnioittaen omia musiikkimieltymyksiään. Musiikista löytyy tunnelmia bluesista rockiin, reggaesta afroon, soulista funkiin, iskelmästä poppiin, rockabillystä punkiin ja jazzista bossanovaan.

Blackmotor -klubi 3 vuotta: Seppo Kantonen,Pietilä -sali, Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2, tampere7.5. Klo 18:00

keikka

Black Motor on Sami Sippolan (saksofonit), Ville Rauhalan (basso) ja Simo Laihosen (rummut) muodostama vapaasti ja omien sävellysten pohjalta improvisoiva jazztrio Tampereelta. Kaikilla trion jäsenillä on vahvaa kokemusta sekä afroamerikkalaisesta juurimusiikista että populaarimusiikin vastakulttuureista. Useiden levytystensä ja live-esiintymistensä kautta yhtye on tullut tunnetuksi vapaan improvisaation alueella harvinaisen väkevää rytmistä groovea kaihtamattomana ryhmänä.

Black Motorin tapana on ollut aika ajoin kutsua vieraileva artisti katalysoimaan trion ydinreaktiota. Yhtyeen tämänkertainen vieras ei turhia esittelyjä kaipaa. Pianisti Seppo Kantonen (s. 1963) on soittanut komean uransa varrella niin monissa yhteyksissä, että lyhyessä katsauksessa on mahdotonta tehdä oikeutta monipuolisen pianistin kaikille tekemisille. Hyvän esimerkin Kantosen jazzorientoituneisuudesta ja merkityksestä suomalaiselle jazzille hänen uransa alusta alkaen antaa Kantoselle myönnetty Yrjö-palkinto jo vuonna 1985 - vain muutama vuosi sen jälkeen, kun nuori pianisti oli vasta astunut jazzin kentälle.

Kantosen työnantajiin on vuosien varrella kuulunut mm. UMO, saksofonisti Eero Koivistoinen, rumpali Jukkis Uotila sekä lukuisat Sibelius-Akatemian jazzosaston opiskelijatovereiden bändit. Rockmusiikin alueella pianistin taitoja ovat hyödyntäneet esimerkiksi J. Karjalainen sekä rumpali Remu Aaltonen. Kantosen omista yhtyeistä mainittakoon Klang-trio sekä 2000-luvun alussa trumpetisti Verneri Pohjolan, basisti Antti Lötjösen sekä rumpali Mika Kallion kanssa muodostettu Tokka-kvartetti.

Konsertti on osa Black Motor -klubisarjaa.

Vapaa pääsy!

tornio

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Jarmo Saari Republic,Pop&Jazz Konservatorio, tornio7.5. Klo 19:00

keikka

Jarmo Saari Republic on uusi superkokoonpano, joka pohjaa vahvasti ylistettyyn sooloprojektiin Jarmo Saari Soluun, jalostaen sen kokeellisia, lyyrisiä ja hypnoottisia sävyjä. Yli kolmessakymmenessä maassa ja yli sadalla albumilla esiintynyt muusikko-säveltäjä-tuottaja Jarmo Saari haaveili tästä dream teamista, jopa mahdottomasta kokoonpanosta jo kymmenen vuotta. Yhtyeen syntysanat lausuttiin vihdoin vuonna 2012, ja ensiesiintymisensä nämä ”valon soturit” tekivät marraskuussa 2013 Tampere Jazz Happeningissa.

Miles Davis ja Jimi Hendrix eivät aikanaan koskaan ehtineet toteuttaa ajatustaan yhteistyöstä, mutta onneksi Jarmo Saari Republic on tullut keskuuteemme osaltaan paikkaamaan tätä vääryyttä. Uuden kvartetin voima piilee sen monipuolisissa muusikoissa, dynaamisessa vuorovaikutuksessa ja persoonallisessa instrumentaatiossa. Yhtyeen jäsenet ovat toimineet poikkeuksellisen laaja-alaisesti Suomen musiikkikentällä jo kahden vuosikymmenen ajan.

Jarmo Saari (s. 1970) on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Hän on toteuttanut musiikillisia visioitaan sekä sooloproduktiossaan, että yhtyeissään Trubamolli, Filmtet, ZetaBoo ja XL. Saari on tunnettu visuaalisesta sävellystyylistään sekä kitaralla, ihmisäänellä ja erilaisilla harvinaisemmilla instrumenteilla, kuten thereminillä, barokkisellolla, pasuunalla ja lasiharpulla luoduista monikerroksellisista kollaaseista. Hän on tehnyt yhteistyötä muusikkona ja säveltäjänä mm. Jukka Perkon, Tero Saarinen Companyn, Anna-Mari Kähärän, Trilok Gurtun, Tapiolan kuoron, Pekka Kuusiston, Nils Landgrenin, Emma Salokosken, Felix Zengerin, Meta4 -jousikvartetin, UMO Jazz Orchestran, Mika Kaurismäen, Pepe Deluxen ja Tuomari Nurmion kanssa. Saarelle myönnettiin Suomi-palkinto vuonna 2012 taiteellisesta toiminnasta.

Sami Kuoppamäki, Olavi Louhivuori ja Abdissa "Mamba" Assefa tunnetaan mm. yhtyeistä Kingston Wall, Oddarrang, Giant Robot, Kimmo Pohjonen, Fat Beat Sound System, Ilmiliekki, Tomasz Stanko, Nuspirit Helsinki, Tuomo, Anssi Tikanmäen Filmiorkesteri sekä Von Hertzen Brothers.

Miksi juuri nämä rumpalit, Jarmo Saari?
- Tämä maa on pullollaan huippurumpaleita, mutta kyllä tämä on juuri se dream team, jolla vihdoin kokeilimme hullua konseptia toissa vuonna. Sain isolta ystäväjoukolta 40-vuotislahjaksi Versoul-baritonikitaran ja kuulin Kuoppista ja Mambaa kahden setin voimalla juuri synttärijameissani 2010. Järkihän siinä meinasi lähteä kun heillä loksahti! Juurevan virtuoottinen Kuoppis ja sähäkän arvaamaton Olavi soittavat ihanan soljuvasti pienessä etunojassa ja värikylläisesti maadoittava Mamba koristelee sielukkaan kakun.

Jarmo Saari Republic julkaisee debyyttialbuminsa Jazzliiton kiertueelle. Julkaisijana levyllä toimii Rockadillo Records ja vierailijoina kuullaan ainakin Sam Huberia, Tommy Lindgreniä ja Rollarien fonisti Tim Riesiä.