Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

NYConnection - Levynjulkkarit!,Koko Jazz Club, Hämeentie 3, helsinki6.5. Klo 19:30

keikka

Suomijazzin ykkösnimistä ja kansainvälisesti maineikkaasta israelilaispianisti Roy Assafista koostuva NYConnection nousee Koko Jazz Clubin lavalle esittämään tuoreen Urban Griot -albuminsa antimia. Uudella, 2.5. julkaistavalla albumilla jazztradition älykkyys, harmonia ja swing kohtaavat folkista ammentavan laulelmallisuuden. Sävellyksiä on lähestytty laulujen ja tarinoiden kautta, unohtamatta jazzin perinteitä. Tästä syntyvä luova ja ennakkoluuloton improvisointi on nimensä mukaisesti albumin ydintä – griotit olivat länsiafrikkalaisia laulajia, runoilijoita ja tarinankertojia, jotka tunnettiin kyvystään yhdistää perinteikäs ilmaisu nykyhetkeen. Griot-perinnettä noudattaen "jazz-griotien" kappaleet perustuvat yhtyeen yhteisiin kokemuksiin ja tarinoihin.

Mantereita ja traditioita yhdistävän nelikon musiikissa sävellykset jättävät tilaa soittajille ja yhteiselle improvisoinnille. Jussi Kannaste säestää saksofonillaan pianistin elkein. Pianisti Roy Assaf puolestaan jättää perinteisen pianokomppauksen vähemmälle pyrkien melodiseen ja rytmiseen dialogiin rumpali Jaska Lukkarisen kanssa. Kokonaisuuden nivoo yhteen basisti Antti Lötjönen. Albumi sisältää rohkeaa ja kokeellista ilmaisua niin soolona, duona, triona kuin täytenä kvartettina.

NYConnection juontaa juurensa nimensä mukaisesti New Yorkiin, missä Jaska Lukkarinen ja Roy Assaf kohtasivat vuonna 2007. Ensimmäinen levy Party Of Four julkaistiin Lukkarisen omalla Jaskaa-levymerkillä keväällä 2012. Royn ja Jaskan välinen vahva side lavalla ja sen ulkopuolella vie NYConnectionia eteenpäin täysverisenä yhtyeenä.

Albumi on kuunneltavissa Soundcloud-palvelussa: https://soundcloud.com/nyconnection

Roy Assaf – piano

Jussi Kannaste – saksofoni

Jaska Lukkarinen – rummut

Antti Lötjönen – basso

www.nyconnection.net

Liput: 15/10 e. Lippuvaraukset: bookings@kokojazz.fi, 050 321 9919 tai Tiketti, tiketti.fi, 0600 1 1616 (1.78 €/min + pvm)

Haastattelupyynnöt Creatika Agancy press@creatika.fi / 044 5661903 / 040 537 8407 www.creatika.fi 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Arttu Takalo Group - SongsforsadpeopleTavastiaklubi, Urho Kekkosen katu 4-6, helsinki6.5. Klo 20:00

keikka

Arttu Takalo Group esittää vibrafonisti Arttu Takalon säveltämää ja levyttämää musiikkia. Aikaisemmin instrumentaalimusiikin säveltäjänä tunnettu mies on tehnyt nyt myös laulumusiikkia. Tavastian keikalla kuullaan Takalon laulubiisejä Dallape-yhtyeen nokkamiehen, Juha Hostikan, tulkitsemana. Luvassa on kauniita, herkkiä ja jatsahtaviakin kappaleita kaikilta Takalon kuudelta julkaistulta sooloalbumilta. Illan aikana kuullaan myös tulevan "Sept.Naif"-albumin teoksia.

AGT:n kokoonpano:
Timo Hirvonen: basso
Jussi Lehtonen: rummut
Niko Kumpuvaara: haitari
Patrik Stenströn: klarinetti
Juha Hostikka: laulu
Severi Salminen: viulu
Klaara Pyrhönen: viulu
Mauri Kuokkanen: alttoviulu
Tiia Ignatius: sello

Ennakkoliput 13,50 e, ovelta 14 e.

Unleashing the innovations behind Michael Brecker's EWIBlack Box, Musiikkitalo, helsinki6.5. Klo 19:00

keikka

Konsertti esittelee jazzsaksofonisti Michael Breckerin rikasta sävellys- ja improvisaatiokieltä kosketinsoittajan näkökulmasta. Ohjelmistossa kuullaan monipuolinen otanta hänen uransa eri vaiheista. Yhteisenä nimittäjänä toimivat ne innovaatiot, joita Michael Brecker teki soveltaessaan jazzperinnettä syntetisaattoreille sähköisellä EWI (Electric Wind Instrument)-puhallinsoittimella. Konsertti on Visa Oscarin taiteellisen tohtorintutkinnon toinen osa.

Liput palvelumaksuineen: 17,50/12,50/6,50 € (Lippupalvelu ja verkkokauppa), 16/11/6 € (Musiikkitalon lipunmyynti)

Lisätietoja:

Tuottaja
Ulla Havulehto
050 384 3451
ulla.havulehto@siba.fi