Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Mopo - Mirkka & Madrugada - DJ Emil,Korjaamo, Vintti, Töölönkatu 51 A-B, helsinki2.5. Klo 21:00

Mopo

Mirkka & Madrugada (www)

DJ Emil (www)

keikka

Mopo on kolmen lahjakkaan muusikon kollektiivi. Tämän energisen trion juuret juontavat kapakkatappeluun, jonka tiimellyksessä Linda, Eero ja Eeti löivät viisaat päänsä yhteen. Tästä kolauksesta syntyi Mopo – kolmikko jonka vilpitön pörinä on valloittanut kuulijat puolelleen. Mopo ammentaa musiikkinsa jazzista, 70-luvun punkista ja Suomen luonnosta. Sävellykset syntyvät, kehittyvät ja kasvavat yhteisvoimin. Tilaa jätetään myös yllätyksille. Mopo on potentiaalisimpia kotimaisen jazzin tulevaisuuden tähtiä. Tämän osoittavat esimerkiksi yhtyeen osakseen saamat tunnustukset ja lukuisat korkean profiilin esiintymiset. Saksofonisti Linda Fredriksson pokkasi taannoin Kritiikin kannukset – kunniamaininnan ja Mopon keikkakalenterissa komeilee mm. London Jazz Festivalin, Pori Jazzin ja Flow Festivalin kaltaisia tapahtumia. Viime aikoina muuntautumiskykyistä yhtyettä on kuultu lisäksi valtakunnallisella koulukonserttikiertueella sekä Tavastian lastenkonsertissa.

Linda Fredriksson – saksofonit, kellopeli, pitkähuilu

Eero Tikkanen – kontrabasso, huuliharppu, kumikana

Eeti Nieminen – rummut, porokello, munniharppu

Mirkka & Madrugada on kesäisenä aamuyönä vuonna 2006 perustettu helsinkiläisyhtye, jonka solistina toimii laulaja Mirkka Kivilehto. Sen musiikin juuret ovat syvällä brasilialaisessa forróssa, mustassa rytmimusiikissa ja suomalaisessa iskelmäperinteessä. Ensiesiintymisistään asti Mirkka & Madrugada on tullut tunnetuksi energisenä liveorkesterina ja oman tiensä kulkijana Suomen laajassa rytmimusiikin kentässä. Soittamisen riemu ja dub-kaikujen sävyttämät brassirytmit ovat vuosien varrella löytäneet yleisönsä niin Helsingin klubeilla, kuin vallatuilla taloilla ja kesän aurinkoisilla festarilavoillakin.

Mirkka Kivilehto – laulu

Larri Himma – kitara

Ville Husgafvel – haitari, melodika

Mikko Rossi – basso

Riku Nissilä – perkussiot

Tuomas Saikkonen – zabumba

Elina Heikkinen – alttoviulu

 

Emil on DJ, radiojuontaja, musiikintutkija ja tuottaja, joka tunnetaan mm. Boom Shakalaka, Sabor, Vamos!, Afro Sunday ja Afro Friday -klubeista. Boom Shakalaka -kollektiivin kanssa Emil vetää Bassoradiossa maailmanmusiikkiohjelmaa, jossa soivat sulassa sovussa Latinalaisen Amerikan, Karibian, Afrikan, Balkanin ja Aasian eri tanssimusiikit. Helsingin ravintoloiden lisäksi Emil on esiintynyt ympäri Suomea klubeilla ja festivaaleilla (mm. Ilosaari Rock, Pori Jazz, Kaustinen), sekä myös ulkomailla Saksassa, Venäjällä ja Itä-Euroopassa.

Liput 9/10 e.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Dalindèo ja Nieminen & Litmanen goes TavastiaTavastiaklubi, helsinki2.5. Klo 20:00

Dalindèo

Nieminen & Litmanen (www)

keikka

Energisistä livekeikoistaan tunnetut Dalindèo ja Nieminen & Litmanen jatkavat yhteistä klubikiertuettaan pääkaupunkiin! Vasta Emma-palkitun jazzilmiön ja elektronisen tunnelmamusiikin taitajakaksikon seuraava yhteiskeikka nähdään perjantaina 2.5. legendaarisella Tavastia-klubilla.

Helsinki-jazzin edelläkävijä Dalindèo on tehnyt tinkimätöntä työtä yli 10 vuoden ajan eri musiikkilajien yhdistäjänä. Yhtyeen menestyslevy "Kallio" vei bändin soundia jazzista surf-kitaroihin, Balkan-melodiikkaan ja 1950-luvun Suomi-iskelmään. Dalindèon musiikille olennaista ovat tanssittavuus, vahvat melodiat ja elokuvalliset tunnelmat.

Nieminen & Litmanen ovat lähes kymmenvuotisen uransa aikana vakiinnuttaneet asemansa jäljittelemättömänä, Hammond-soundiin pohjaavana instrumentaalimusiikin tanssibändinä. Perinnetietoisen yhtyeen ideana on alusta alkaen ollut tehdä omaa musiikkia kunnioittaen omia musiikkimieltymyksiään. Musiikista löytyy tunnelmia bluesista rockiin, reggaesta afroon, soulista funkiin, iskelmästä poppiin, rockabillystä punkiin ja jazzista bossanovaan.

Försti with Teemu Viinikainen & Antti LötjönenRavintola Allotria, Hämeentie 68, helsinki2.5. Klo 21:00

keikka

Upean laulajan Johanna Förstin oma klubisarja, Försti with Friends. Luvassa musiikillista vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

2.5. Teemu Viinikainen, Antti Lötjönen
16.5. Gospelsoulia: Mikko Helevä, Ville Herrala

Liput 15 e.

Liput & pöytävaraukset: Ravintola Allotria 050 579 1400, info@allotria.fi