Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Eeppi Ursin,Koko Jazz Club, helsinki13.3. Klo 20:00

keikka

Eeppi Ursin tunnelmoi akustisessa hengessä kahden sooloalbuminsa biisien parissa. Konsertissa kuullaan myös uusia tulkintoja vanhoista suomalaisista klassikoista, jotka ovat tarttuneet kaunisäänisen tulkitsijan matkaan eri yhteyksistä vuosien varrella. Musiikissa yhdistyvät oivaltavat tekstit ja maanläheisyys, Norah Jones ja Juice Leskinen, melankolia ja ironia.

Eeppi Ursin – laulu, piano
Saku Mattila – kitara
Antti Lötjönen – basso
Olli Krogerus – rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

UMO & Verneri PohjolaVuotalo, helsinki13.3. Klo 19:00

keikka

Trumpetisti Verneri Pohjola esiintyy maaliskuussa UMOn solistina Kanneltalossa, Malmitalossa ja Vuotalossa. Brosella Folk & Jazz Festivalilla Belgiassa viime kesänä ensiesitetyssä konsertissa kuullaan pääosin Pohjolan omia kappaleita, joihin yhdysvaltalainen säveltäjä-sovittaja Rich Shemaria on tehnyt big band -sovitukset. Uudelleensovitetut kappaleet Deism ja But This One Goes In Four ovat peräisin Pohjolan viimeisimmältä, maineikkaalla ACT-levymerkillä julkaistulta Ancient History -levyltä. Mukana on myös muutamia Gil Evansin ja Mikko Hassisen säveltämiä kappaleita.

Verneri Pohjola nousi jazzyleisön tietoisuuteen ensi kertaa 2000-luvun alussa Ilmiliekki Quartetin yhteydessä ja on siitä asti pitänyt paikkansa maamme jazzmuusikoiden eturivissä. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Aurora palkittiin vuoden 2009 parhaan jazzlevyn Emma-palkinnolla ja sen seuraajan, vuonna 2012 ilmestyneen Ancient Historyn, julkaisi kansainvälisesti merkittävä saksalainen levy-yhtiö ACT. Vuonna 2007 Pohjola levytti UMOn solistina Kerkko Koskisen Agatha-albumin. Hän on esiintynyt UMOn solistina myös Gil Evansin juhlakonsertissa Eero Koivistoisen rinnalla, sekä UMOn joulukiertueella yhdessä Maarit Hurmerinnan kanssa. Kapellimestarina toimii Kari Heinilä. 

Huom! Ennen konsertteja klo 18.15 järjestetään Enemmän irti esityksestä -tilaisuudet konserttitalojen kahvioissa. Yleisön kanssa keskustelemassa solisti Verneri Pohjola.