Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tuomas A. Turunen soolopiano: Karelia Inspiration,Joensuun konservatorion konserttisali, joensuu11.3. Klo 19:00

Tuomas A. Turunen

keikka

Suomalaiset, ruotsalaiset ja slaavilaiset klassikkosävelmät pääsevät pianisti Tuomas A. Turusen erikoiskäsittelyyn konsertissa ”Karelia Inspiration”. Konsertin ohjelmiston lähtökohtana ovat mm. Toivo Kärjen, Oskar Merikannon ja Vladimir Vysotskin tuotannot sekä kansanlaulut.

Turunen vie jokaisen kappaleen uusille urille toinen toistaan omaperäisemmissä sovituksissa. Tutut melodiat löytävät tiensä esimerkiksi jazzin, popin, countryn ja ennenkaikkea improvisoinnin pariin. Tulkinnoissa kuullaan niin mietiskeleviä sävyjä karjalaisen vaaramaiseman hengessä kuin svengaavaa imua monimuotoisen rytmi-iloittelun siivittämänä.

Karelia Inspiration -konsertin taustaa Turunen kuvailee seuraavasti: ”Ulkomailla asuessa olen usein miettinyt kotiseutuani Pohjois-Karjalaa ja sen merkitystä musiikissani. Se, että olen viettänyt lapsuuteni ja nuoruuteni pohjoisessa, idän ja lännen välissä – pohjoismaisen ja slaavilaisen kulttuurin kohtauspaikassa – on tuntunut ajatuksena hyvin ainutlaatuiselta. Arvostan sitä useiden musiikkityylien sekoitusta, jonka parissa olen kasvanut.” Konsertti onkin samalla uunituoreen Karelia Inspiration –albumin virallinen levynjulkistuskonsertti Joensuussa.

Tuomas A. Turunen on lähtöisin Kontiolahdelta Lehmosta. Hän aloitti piano-opintonsa Joensuun konservatoriossa ja oli aktiivinen musiikkivaikuttaja käydessään Joensuun lyseon lukiota. Vuosituhannen vaihteen jälkeen hän muutti Jyväskylään ja pääsi vaikuttamaan erittäin virkeässä jazzympäristössä ja eri kokoonpanoissa esimerkiksi Olavi ja Kalevi Louhivuoren, Jori Huhtalan ja Aili Ikosen kanssa – kaikki tuttuja kasvoja myös Jazzkerho -76:n konserteista.

Turunen suoritti musiikin maisterinopinnot Ruotsissa Göteborgin musiikkikorkeakoulussa 2004-2009 opettajinaan mm. Lars Jansson ja Anders Jormin. Tuona aikana syntyi useitakin suomalais-pohjoismaisia värikkäitä ja persoonallisia yhtyeitä, kuten Skalle & Sharon, Kauhukakara ja Martina Almgren Dynamo Songs, joiden laajat kiertueet ulottuivat myös Joensuuhun. Valmistumisensa jälkeen Tuomas on asunut Ranskassa työskennellen freelancer-muusikkona, säveltäjänä ja yrittäjänä. Tuomaksen esiintymishistoria kattaa konsertteja 15 eri maassa ja levytyksiäkin on ilmestynyt jo 12 kappaletta. Hänelle on myönnetty Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian jazz-stipendi vuonna 2009 sekä tuomariston erikoispalkinto Montreux’n jazzfestivaalin pianokilpailussa 2010.

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €

Keikat samana päivänä kaupungissa joensuu

Ei muita keikkoja.

Ilmoita keikka

Maaliskuu 2014
MaTiKeToPeLaSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Selaa kaupungeittain


Katso kaikki tapahtumat