Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 11.3.

helsinki

Suomen Saksofoniseuran kevätkonsertti,Malmitalo, helsinki11.3. Klo 19:00

Vieraana Greg Banaszak (www)

Saksofoniseuran perinteisessä kevätkonsertissa vierailee tänä vuonna amerikkalainen huippusaksofonisti Greg Banaszak. Hän on luonut maailmalla näyttävää uraa sekä klassisen musiikin että jazzin parissa kuuluen täten siihen varsin harvalukuiseen joukkoon muusikoita, jotka tähän ovat pystyneet. Kotimaista huippua konsertissa edustavat yhtäältä Esa Pietilä ja toisaalta konsertin yhteydessä palkittava vuoden 2014 Josef Kaartinen -stipendiaatti.

Liput 10/8 €
Lipunmyynti p. (09) 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo Ala-Malmin tori 1

Improvisoinnin ja melodian vuorovaikutus,Black Box, Musiikkitalo, helsinki11.3. Klo 19:00

keikka

Jazzsävellyksiä, joissa kuullaan vaikutteita myös brasilialaisesta rytmimusiikista. Jenny Robson tutkii neljännessä jatkotutkintokonsertissaan melodisia lähestymistapoja jazzlauluimprovisointiin.

Jenny Robson - laulu
Jussi Kannaste - saksofoni
Jukkis Uotila - piano
Jori Huhtala - basso
Jussi Lehtonen - rummut

Liput palvelumaksuineen: 17,50/12,50/6,50 € (Lippupalvelu ja verkkokauppa), 16/11/6 € (Musiikkitalon lipunmyynti)

Lisätietoja:

Tuottaja
Ulla Havulehto
050 384 3451
ulla.havulehto@siba.fi

joensuu

Tuomas A. Turunen soolopiano: Karelia Inspiration,Joensuun konservatorion konserttisali, joensuu11.3. Klo 19:00

Tuomas A. Turunen

keikka

Suomalaiset, ruotsalaiset ja slaavilaiset klassikkosävelmät pääsevät pianisti Tuomas A. Turusen erikoiskäsittelyyn konsertissa ”Karelia Inspiration”. Konsertin ohjelmiston lähtökohtana ovat mm. Toivo Kärjen, Oskar Merikannon ja Vladimir Vysotskin tuotannot sekä kansanlaulut.

Turunen vie jokaisen kappaleen uusille urille toinen toistaan omaperäisemmissä sovituksissa. Tutut melodiat löytävät tiensä esimerkiksi jazzin, popin, countryn ja ennenkaikkea improvisoinnin pariin. Tulkinnoissa kuullaan niin mietiskeleviä sävyjä karjalaisen vaaramaiseman hengessä kuin svengaavaa imua monimuotoisen rytmi-iloittelun siivittämänä.

Karelia Inspiration -konsertin taustaa Turunen kuvailee seuraavasti: ”Ulkomailla asuessa olen usein miettinyt kotiseutuani Pohjois-Karjalaa ja sen merkitystä musiikissani. Se, että olen viettänyt lapsuuteni ja nuoruuteni pohjoisessa, idän ja lännen välissä – pohjoismaisen ja slaavilaisen kulttuurin kohtauspaikassa – on tuntunut ajatuksena hyvin ainutlaatuiselta. Arvostan sitä useiden musiikkityylien sekoitusta, jonka parissa olen kasvanut.” Konsertti onkin samalla uunituoreen Karelia Inspiration –albumin virallinen levynjulkistuskonsertti Joensuussa.

Tuomas A. Turunen on lähtöisin Kontiolahdelta Lehmosta. Hän aloitti piano-opintonsa Joensuun konservatoriossa ja oli aktiivinen musiikkivaikuttaja käydessään Joensuun lyseon lukiota. Vuosituhannen vaihteen jälkeen hän muutti Jyväskylään ja pääsi vaikuttamaan erittäin virkeässä jazzympäristössä ja eri kokoonpanoissa esimerkiksi Olavi ja Kalevi Louhivuoren, Jori Huhtalan ja Aili Ikosen kanssa – kaikki tuttuja kasvoja myös Jazzkerho -76:n konserteista.

Turunen suoritti musiikin maisterinopinnot Ruotsissa Göteborgin musiikkikorkeakoulussa 2004-2009 opettajinaan mm. Lars Jansson ja Anders Jormin. Tuona aikana syntyi useitakin suomalais-pohjoismaisia värikkäitä ja persoonallisia yhtyeitä, kuten Skalle & Sharon, Kauhukakara ja Martina Almgren Dynamo Songs, joiden laajat kiertueet ulottuivat myös Joensuuhun. Valmistumisensa jälkeen Tuomas on asunut Ranskassa työskennellen freelancer-muusikkona, säveltäjänä ja yrittäjänä. Tuomaksen esiintymishistoria kattaa konsertteja 15 eri maassa ja levytyksiäkin on ilmestynyt jo 12 kappaletta. Hänelle on myönnetty Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian jazz-stipendi vuonna 2009 sekä tuomariston erikoispalkinto Montreux’n jazzfestivaalin pianokilpailussa 2010.

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €

pori

Vapaat äänet -kiertue 2014,Valimosali, pori11.3. Klo 19:00

keikka

Järjestyksessään 25. Vapaat äänet -kiertueella esiintyvät Mikko Innanen & Innkvisitio sekä ranskalainen Vincent Courtois Mediums.

Vuoden 2014 ensimmäinen Vapaat Äänet -kiertue tarjoaa vahvan kattauksen ranskalais-suomalaista jazzosaamista Saksalaisin ja liettualaisin maustein. Kaksi eturivin jazzyhtyettä, suomalainen Mikko Innanen & Innkvisitio sekä rankalainen Vincent Courtois Mediums, esiintyvät maaliskuussa yhteensä kahdeksan keikan verran konserttiareenoilla ympäri Suomea. Kyseessä on järjestyksessään 25. suomalais-ranskalainen kiertue, jonka Suomen Jazzliitto ja Vapaat äänet yhdessä toteuttavat.

Mikko Innanen & Innkvisitio (Suomi, Liettua)
Mikko Innanen > altto- ja baritonisaksofoni, sävellykset
Liudas Mockunas > tenorisaksofoni, klarinetti
Seppo Kantonen > syntetisaattorit
Joonas Riippa > rummut

Vincent Courtois Mediums (Ranska, Saksa)
Vincent Courtois > sello, sävellykset
Daniel Erdmann > tenorisaksofoni
Robin Fincker > tenorisaksofoni

Liput 12 / 7 euroa

Huom! Valimosali sijaitsee Porilaistenkadun varrella osana Palmgren-konservatorion ja Winnovan Rautatienpuistokatu 7:n kampusta.