Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 22.1.

helsinki

Kadi Quartet & Virta: YNJC 2013 -kiertue,Lavaklubi, helsinki22.1. Klo 21:00

keikka

Vuoden 2013 pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -showcasen Suomen-osakilpailussa nähtiin sekä suomalaisen musiikkikoulutuksen että nuorten muusikoiden huikean lahjakkuuden, pitkäjänteisyyden ja ennakkoluulottoman asenteen tuloksena korkeatasoista saundia. Ykkös- ja kakkossijan rajojarikkovat yhtyeet Kadi Quartet ja Virta avaavat Jazzliiton kiertuevuoden 2014 yhteiskiertueella.

Kadi Quartet on laulaja Kadi Vijan ympärille syntynyt moderni jazzyhtye, jonka musiikissa voi kuulla vaikutteita useista eri genreistä. Sibelius Akatemian jazzosastolla opiskeleva Kadi pitää itseään instrumentalistina muiden joukossa ja sooloissaan hän testaakin rajojaan sekä harmonisesti, melodisesti että rytmisesti. Kadi Quartet teki syyskuussa 2012 Ylen M1-studiolla radionauhan myöhemmin julkaistavaa, tuoreita jazzin lupauksia esittelevää radio-ohjelmaa varten. Kvartetti esiintyi menestyksekkäästi Suomen edustajana Trondheimin YNJC-showcasessa syyskuussa 2013. Yhtyeen debyyttialbumi ilmestyy keväällä 2014, ja sinkkulohkaisun musiikkivideo julkaistaan tälle yhteiskiertueelle.

Keväällä 2011 perustettu instrumentaalitrio Virta ei välitä ilmaisussaan tyylilajien välisistä raja-aidoista - skandinaavisen jazzin monikasvoisten suurnimien Jaga Jazzistin, Supersilentin ja Nils Petter Molvaerin vaikutus kuuluu taustalla, mutta yhtyeen oma ääni on poikkeuksellisen vahva. Viimeisen puolentoista vuoden aikana ahkerasti keikkaillut ja muunmuassa Oslon Match & Fuse -festivaaleilla nähty Virta on noussut Jyväskylä-Helsinki-Kuopio-akselin vaihtoehtomusiikkipiireistä suuremman yleisön tietoisuuteen kiihkeiden live-esiintymisten ja puhuttelevien instrumentaaliteostensa ansiosta. Tourist Informationin kautta julkaistu debyyttilevy Tales from the Deep Waters, tuli myyntiin marraskuussa 2012 ja on saanut kiitosta kuulijoilta sekä ylistäviä arvioita kriitikoilta. Yhtye työstää parhaillaan toista albumiaan.

Kadi Quartet
www.kadiquartet.com 

Virta
www.virtavirta.com 

Kiertuepaikat

to 9.1. klo 21, Tampere, Telakka (Tullikamarinaukio 3)
pe 10.1. klo 19, Kuopio, Jazzklubi (Kuopionlahdenkatu 23)
la 11.1. klo 21, Joensuu, Teatteriravintola (Rantakatu 20)
to 16.1. klo 21, Jyväskylä, Poppari (Puistokatu 2 – 4)
pe 17.1. klo 22, Hämeenlinna, Suisto (Verkatehtaankuja 7)
ke 22.1. klo 21, Helsinki, Lavaklubi (Läntinen teatterikuja 1)

Suomen Jazzliitto osallistuu kuuden kiertueen tuotantoon kevätkaudella 2014. Osa tuotannoista toteutetaan yhdessä ulkopuolisen tuottajan/managerin/keikkamyyjän kanssa ja osan Jazzliitto tuottaa itse. Tuotantokumppaneina keväällä toimivat E.H.N. Productions, Fredriksson Music sekä Vapaat Äänet –kiertueen osalta Vapaat Äänet. Tiedotusyhteistyössä Jazzliitto toimii Creatika Agencyn kanssa. Kiertueita rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Musiikin edistämissäätiö MES. Vapaat Äänet –kiertuetta tukee lisäksi Ranskan kulttuuri-instituutti.

Tiedotteen kuvat Tero Ahonen.

William Suvanne Quartet,Rytmihäiriöklubi, Ravintola Juttutupa, helsinki22.1. Klo 21:00

William Suvanne Quartet

William Suvanne – saksofonit
Mikael Jakobsson – piano
Tuure Koski – basso
Mikko Arlin – rummut

Glenn Miller 110v,Malmitalo, helsinki22.1. Klo 19:00

The Great Helsinki Swing Big Band (www)

Konsertissa kuullaan monipuolinen kattaus Millerin tuotantoa. Laulusolistina toimii orkesterin oma Andrews Girls -lauluyhtye ja kapellimestarina itseoikeutetusti pasunisti Antti Rissanen.

Liput 18 €. Konsertti on jo loppuunmyyty.
Lipunmyynti p. (09) 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

Kansainvälistä etäopetusta: Gretchen Parlato, Manhattan School of Music,Black Box, Musiikkitalo, helsinki22.1. Klo 17:30

Gretchen Parlato (www)

keikka

Gretchen Parlato Manhattan School of Musicista opettaa Sibelius-Akatemian jazzlaulun opiskelijoita videoconference-tekniikan välityksellä.

Tilaisuuteen on yleisöllä vapaa pääsy.

In the ten years since her arrival in New York City, Gretchen Parlato has emerged as one of the most inventive and mesmerizing vocalists of her generation. In an artful communion of space, texture and a genre-bending repertoire, she has introduced a musical sea-change, making the power of subtlety front and center in jazz.

Lisätietoja:

Tuottaja
Joni Käenmäki
040 710 4384
joni.kaenmaki@siba.fi

tampere

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Fredator,AMC-klubi, Telakka, tampere22.1. Klo 22:30

Ihastusta ja hämmennystä tasatahtiin aiheuttava jazzyhtye Fredator on kiertänyt viime vuodet ahkerasti klubeja ja festivaaleja Suomessa ja ulkomailla. Tuoreen Rebirth Of The Bad -julkaisun myötä vuonna 2011 Fredator nousi lopullisesti uuden suomijazzin eturiviin. Sävellyksissä on vivahteikkuutta, soitossa terävyyttä ja svengissä luontevuutta.

Fredatorin musiikille ominainen sarjakuvamaisuus ei hämärrä sitä tosiasiaa, että yhtyeen riveistä löytyy nippu kotimaisen jazzin tähtikaartiin lukeutuvia muusikoita. SUN Trion ja Ricky-Tick Big Bandin riveistä tuttu Jorma Kalevi Louhivuori, palkittu vibrafonistilahjakkuus Panu Savolainen, jota tällä Jazzliiton kiertueella tuuraa elävä legenda, itse Severi Pyysalo, ja Auteur Jazzin sekä Mopo-trion takalinjoilta löytyvä basisti Eero Tikkanen esiintyvät edukseen nyt myös liskojazzin saralla. Värikäs saksofonisti Joakim Berghäll täydentää laadukkaan kokoonpanon ja liskoasun takaa puolestaan paljastuu yhtyeen primus motor Fredator.

Julkaisut:
Bad Jazz, 2010, KHY Suomen Musiikki
Rebirth Of The Bad, 2012, KHY Suomen Musiikki

Fredator
Fredator - rummut, sävellykset
Joakim Berghäll – saksofonit
Jorma Kalevi Louhivuori – trumpetti
Severi Pyysalo – vibrafoni
Eero Tikkanen – basso
www.fredator.fi

Kiertuepaikat:
Ke 22.1. Tampere, Telakka w/ Rakka, klo 22.30 (Rakka klo 21.00)
To 23.1. Jyväskylä, Poppari, klo 21.00
Pe 24.1. Oulu, Tuba, klo 19.00
La 25.1. Tornio, Musiikkitalo, klo 18.00

Ke 29.1. Helsinki, JazzHUG, VinVin, klo
To 30.1. Kuopio, Intro, klo 20.00
Pe 31.1. Joensuu, Teatteriravintola, klo 21.00
La 1.2. Flame Jazz Cruise

Suomen Jazzliitto osallistuu kuuden kiertueen tuotantoon kevätkaudella 2014. Osa tuotannoista toteutetaan yhdessä ulkopuolisen tuottajan/managerin/keikkamyyjän kanssa ja osan Jazzliitto tuottaa itse. Tuotantokumppaneina keväällä toimivat E.H.N. Productions, Fredriksson Music sekä Vapaat Äänet –kiertueen osalta Vapaat Äänet. Tiedotusyhteistyössä Jazzliitto toimii Creatika Agencyn kanssa. Kiertueita rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Musiikin edistämissäätiö MES. Vapaat Äänet –kiertuetta tukee lisäksi Ranskan kulttuuri-instituutti.

AMC-klubi: Rakka & Fredator feat. Severi Pyysalo,Telakka, tampere22.1. Klo 21:00

keikka

AMC-klubi 22.1.2014 klo 21:00
Liput 10 €
Ennakko: Kulttuuritalo Telakka

21:00 Rakka
Masa Orpana - saksofoni, klarinetti
Tommi Kolunen - trumpetti, flyyygelitorvi
Kusti Vuorinen - koskettimet, haitari, lyömäsoittimet
Ville Rauhala - kontrabasso
Janne Tuomi - rummut, lyömäsoittimet

22:30 Fredator
Fredator - rummut, sävellykset
Joakim Berghäll – saksofonit
Jorma Kalevi Louhivuori – trumpetti
Severi Pyysalo – vibrafoni
Teemu Åkerblom – basso

Instrumentaaliyhtye Rakka on kvintetti, jonka Tampereen seudulla vaikuttavat jäsenet ovat tuttuja muun muassa yhtyeistä Black Motor, Tampo, Hehkumo, Anssi Tikanmäki Orchestra, Markku Peltolan Buster Keaton Orkesteri ja Circle.

Konsertti juhlistaa Rakkan 2. albumin Mykorritsan valtakunta (Lumpeela Julkaisut) ilmestymistä. Suomen lisäksi levy julkaistaan Iso-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.
Uuden levyn tiimoilta Rakka keikkailee myös New Yorkissa 10.-11.1. ja Berliinissä 22.5.

Mykorritsan valtakunta sisältää Kusti Vuorisen, Masa Orpanan ja Janne Tuomen sävellyksiä, joissa on vaikutteita muun muassa jazzista, bluesista, gospelista, kansanmusiikista ja vanhasta tanssimusiikista. Musiikki on yhtä aikaa uutta ja perinteistä, se sisältää runsaasti improvisointia, ja sointimaailmoissa käytetään raikkaasti rinnakkain jazzyhtyeelle tyypillisiä sävyjä ja uudenlaisia sointiyhdistelmiä. Improvisaatiotkin hyödyntävät eri aikakausien ja tyylilajien estetiikkaa free jazzista kansanmusiikin kautta rhythm and bluesiin.

Syksyllä 2012 julkaistu ensilevy Soutu sai erinomaisen vastaanoton sekä tiedotusvälineiltä että yleisöltä, ja sen painos myytiin loppuun ennätysajassa.

"Überhaupt beweisen RAKKA von Stück zu Stück, dass sie die Kunst beherrschen, eine relativ getragene, melancholische, ruhige Grundstimmung immer wieder anders klingen zu lassen. Impulse zu setzen, die zwar Besinnlichkeit ausstrahlen, aber auf ständig unterschiedlichen Ebenen. Das liegt nicht nur an der Vielzahl der eingesetzten Instrumente, sondern den geschickten Stil-Wechseln."
- Thoralf Koß, musikreviews.de

"Soittajat ovat sisäistäneet repertuaarinsa suvereenisti ja musisoivat demokraattisesti yhteen liekkiin puhaltaen ja egoilua välttäen. Soutu etenee seitsemän kappaleen mittaan levollisesta soul- ja gospeljazzista afrikkalaisten ja karibialaisten rytmien pyörteeseen ja lumoaa hienostuneilla vapaarytmisillä välisoitoillaan. Tunnelma välittyy tarkoituksenmukaisen konstailemattomien soundien välityksellä täydellisesti.
Totaalisen ajatonta musiikkia!"
– Sami Nissinen, Soundi

Ihastusta ja hämmennystä tasatahtiin aiheuttava jazzyhtye Fredator on kiertänyt viime vuodet ahkerasti klubeja ja festivaaleja Suomessa ja ulkomailla. Rebirth Of The Bad -julkaisun myötä vuonna 2011 Fredator nousi lopullisesti uuden suomijazzin eturiviin.

Fredatorin musiikille ominainen sarjakuvamaisuus ei hämärrä sitä tosiasiaa, että yhtyeen riveistä löytyy nippu kotimaisen jazzin tähtikaartiin lukeutuvia muusikoita. SUN Trion ja Ricky-Tick Big Bandin riveistä tuttu Jorma Kalevi Louhivuori ja Auteur Jazzin sekä Mopo-trion takalinjoilta löytyvä basisti Eero Tikkanen esiintyvät edukseen nyt myös liskojazzin saralla. Värikäs saksofonisti Joakim Berghäll täydentää laadukkaan kokoonpanon ja liskoasun takaa puolestaan paljastuu yhtyeen primus motor Fredator alias Jussi Fredriksson.
Kvintetiksi yhtyeen täydentää tällä kiertueella maamme maineikkain vibrafonisti Severi Pyysalo.
Konsertti on osa Jazzliiton kiertuetta.

Tuottaa: Annamaija Music Company
Yhteistyössä Telakka ja Suomen Jazzliitto / Finnish Jazz Federation
Tukee: Musiikin edistämissäätiö

www.lumpeelajulkaisut.fi
www.jussifredriksson.com
www.fredator.fi