Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 4.12.

helsinki

Kaunotarten kauneimmat - joulunajan jazzkonsertti,Aleksanterin teatteri, helsinki4.12. Klo 19:00

Espoo Jazz Trio

Helena Lindgren

Anastasia Trizna

keikka

Helena Lindgrenin ja Anastasia Triznan tunnelmallisessa illassa kuullaan hienoimpia jazzklassikoita ja joulunajan sävelmiä. Illan houseorkesterina soittaa Espoo Jazz Trio, joka koostuu taiturikolmikosta Valeri Nikitin, Pekka Sarmanto ja Pekka Sarras. Lavalla nähdään myös GINA-yhtyeen Omppu Oinonen ja Voice of Finland –kilpailustakin tuttu Regina Chevakova. Lisäksi svengiä iltaan tuo lavalla vieraileva sielukas muusikko Larry Price, joka on myös laajasti maailmaa matkannut tv-kasvo. Price on syntyjään amerikkalainen, mutta asunut jo vuosia Suomessa.

Helena Lindgren ja Anastasia Trizna ovat jo pitkään esiintyneet erilaisten kokoonpanojen kanssa – myös yhdessä. Lindgrenin ja Triznan yhteistyö käynnistyi yhteisessä jazzillassa Porin teatterissa vuonna 2011. Illan ohjelmiston on ideoinut ja toteuttanut Anastasia Trizna.

Kaunotarten kauneimmat –konsertti on Aleksanterin teatterissa
keskiviikkona 4.12. klo 19 ja keskiviikkona 11.12. klo 19

Rytmihäiriöklubi,Ravintola Juttutupa, helsinki4.12. Klo 21:00

Palokas

Jarkko Palokas – kitara
Teemu Keränen – basso
Mikko Hassinen – rummut

 

kuopio

Jazz & Blues -jamit,King's Crown, kuopio4.12. Klo 20:00

Open stage
keikka

Jouluuun jamit - lava on vapaa!

lappeenranta

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Aili Ikonen & Tribute To Ella,Ravintola Kolme Lyhtyä, lappeenranta4.12. Klo 20:00

keikka

Tribute to Ella -yhtye esittää unohtumattoman Ella Fitzgeraldin tunnetuksi tekemiä kappaleita. Romanttisia balladeja, vauhdikkaita bebop-numeroita, lattaritunnelmia... Säveltäjät ovat kaikille tuttuja nimiä, kuten Duke Ellington, Cole Porter, George Gershwin. Lady Ellan musiikkia tulkitsee kuusihenkinen yhtye, keulakuvanaan upeaääninen laulajatar Aili Ikonen. Vuodesta 2008 keikkailleen orkesterin ohjelmisto on koottu monipuolisesti First Lady Of Songin pitkän uran varrelta. Tuttujen kappaleiden uusista sovituksista vastaa yhtyeen taiteellinen johtaja, basisti Mikko Pellinen.

Rytmisektion lisäksi orkesteriin tuo lisäväriä kaksi puhaltajaa. Tribute to Ella on kunnianosoitus yhdelle kaikkien aikojen tunnetuimmista tulkitsijoista ja hänen rakastamalleen musiikille.
Tribute to Ella julkaisi debyyttialbuminsa huhtikuussa 2013 Fredriksson Musicille. Tämä Suomen ensimmäinen Fitzgeraldin tuotannolle omistettu levy sai mainiot arvostelut mm. Keskisuomalaisessa:
"Nuorten muusikoiden bändi svengaa rennosti ja autenttisen makuisesti, paitsi että näin hyvillä soundeilla ei sitä alkuperäistä Ellan aikakauden musiikkia levyltä päässyt koskaan kuulemaan. // Ikosen suurimpana vahvuutena on juuri tuo scattailu nopeissa tempoissa, ja muutamat loikat bebop-pohjaisten sävellysten puolelle ovat tässä mielessä erityisen vahvoja. Suomen rajojen sisältä on
turha lähteä vastaavaa lahjakkuutta etsimään."
- Pentti Ronkanen, KSML -

Aili Ikonen (s. 1982) on monipuolisesti musiikin kentällä toimiva laulaja, joka on konsertoinut merkittävillä areenoilla niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Ikonen on toiminut mm. UMO Jazz Orchestran ja Norrbotten Big Bandin solistina sekä laulanut Rajaton-lauluyhtyeen joulukiertueella vuonna 2010 Essi Wuorelan sijaisena. Aili johtaa omaa kokoonpanoaan Aili Ikonen Ensembleä sekä toimii laulajana, säveltäjänä ja sanoittajana mm. yhtyeissä Kvalda, Korpi Ensemble ja Hereä.

Mikko Pellinen (s. 1983) tunnetaan vuonna 2010 debyyttialbuminsa julkaisseen Mikko Pellinen Mini Big Bandin nokkamiehenä. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi pääaineenaan jazzsävellys Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011. Jazzin lisäksi Pellinen on säveltänyt musiikkia teatteriin, lyhytelokuviin ja tanssiesityksiin.

Aili Ikonen - laulu
Mikko Pellinen - basso, sovitukset
Janne Toivonen - trumpetti ja !yygelitorvi
William Suvanne - saksofonit ja huilu
Tuomas J Turunen - piano
Mikko Arlin - rummut
www.tributetoella.com 

tampere

Black Motor w Pepa Päivinen,Telakka, tampere4.12. Klo 22:00

vantaa

Kohti joulua – Vuokko Hovatta & UMO,Pyhän Laurin kirkko, vantaa4.12. Klo 19:00

keikka

Kapellimestarina Kari Heinilä

UMOn jo perinteeksi muodostunut joulukonserttikiertue saa tänä vuonna solistikseen ajankohtaisen artistin, kun orkesterin eteen asuu syyskuussa kolmannen soololevynsä julkaiseva Vuokko Hovatta.

Joulukiertue levittäytyy marras-joulukuussa Helsingin Temppeliaukion ja Vantaan Pyhän Laurin kirkon lisäksi Porvoon, Hyvinkään, Hämeenlinnan, Kouvolan ja Kotkan kirkkoihin.

Konserttien ohjelmisto on koottu kauneimmista ja klassisimmista joululauluista, joista useimpien takana ovat Eino Leino, Viktor Rydberg, Jean Sibelius ja Sakari Topelius. Mukana ovat mm. kappaleet Arkihuolesi kaikki heitä, Child Is Born ja Tonttu. Kappaleet on sovitettu erityisesti kirkkoakustiikkaan ja -miljööseen sopiviksi.

Vuokko Hovatta (s. 1972) on laulaja ja näyttelijä, joka tuli tunnetuksi 90-luvulla Ultra Bra -yhtyeestä. Vuonna 2008 Hovatta julkaisi ensimmäisen soololevynsä ja tänä syksynä ilmestyy hänen kolmas oma albuminsa. Hovatta on näytellyt useissa musikaaleissa (mm. Evita, Wicked), näytelmissä (mm. Kuninkaan Puhe, Missä kuljimme kerran) ja elokuvissa (mm. Suden arvoitus). Tällä hetkellä häntä pitävät kiireisenä oman soolouran lisäksi paikka Kerkko Koskinen Kollektiivissa yhdessä Paula Vesalan ja Mannan kanssa.