Siirry pääsisältöön

Kansi Auki Piano Jazz Festival,Musiikkiteatteri Kapsäkki, helsinki15.11. Klo 19:00

Kari Ikonen Trio

Craig Taborn (US)

keikka

Kansi Auki Piano Jazz Festival on Iiro Rantalan panos kulttuurituontiin ja jazzmusiikin tarjonnan lisäämiseen Suomessa. Festivaalin vieraat ovat kansainvälisesti tunnustettuja artisteja, joiden kiertueet eivät ole vielä ulottuneet huomiota herättävästi Suomeen. Pieni tapahtuma, intiimi konserttisali ja yhdessä hengittävä yleisö tarjoavat vieraille suurten salien, yleisömassojen ja ruhtinaallisten palkkioiden sijaan mahdollisuuden hengähtämiseen oman taiteensa äärellä. Nämä artistit tapaavat kuulijansa ja toisensa yleensä suurilla festivaaleilla tai suurten järjestäjien isoissa halleissa. Kansi Auki on jotain muuta. Se on huomavaisuutta, kunnioitusta ja aitoa kiinnostusta. Se on kuin romanttinen illallinen kynttilän valossa. Kansi Auki –festivaalilla on kuuma ja intensiivinen rakkaussuhde musiikkiin.

Kolmannen kerran järjestettävä Kansi Auki –festivaalin esiintyjinä kuulemme suomalaisten muusikkojen lisäksi vieraita Ruotsista, Yhdysvalloista ja Italiasta. Ohjelmasta löytyvät mm. Bobo Stenson (SWE), Craig Taborn (USA), Stefano Bollani (ITA), Joonas Haavisto Trio ja Kari Ikonen trio. Konsertteja edeltävät luennot käsittelevät tänä vuonna jazzpianon osaajia, elämää ja kokemuksia. Kolmena iltana tarjoillaan luento, kahden artistin konsertti Kapsäkin teatterisalissa sekä klubikonsertti ravintola Allotriassa. Festivaalin päättää neljäntenä päivänä ilmaiskonsertti lapsille ja heidän seuralaisilleen.

Perjantai 15.11.
Musiikkiteatteri Kapsäkki
Teatterisali: Kari Ikonen Trio ja Craig Taborn (USA)
Allotrian klubi: Veijo Midi

 

 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Grantstand Quartet, First SessionKirjasto 10, helsinki15.11. Klo 18:00

Grantstand Quartet (www)

keikka

Grantstand Quartet on 2013 keväällä perustettu yhtye joka esittää sen jäsenten omia
sävellyksiä ja sovituksia yhtyeelle tärkeistä jazz standardeista. Musiikki pohjaa vahvasti 50-luvun Grant Greenin First Session levyn maisemiin. Svengiä!

Svengi alkaa klo 18.00 ja loppuu klo 19.00. Mikäli haluaa saada hyvät
paikat kannattaa paikalle saapua ajoissa. VAPAA PÄÄSY.

Lauri Vihro - Kitara
Sami Nummela - Rummut
Samuli Rautiainen - Piano
Mikael Saastamoinen - Kontrabasso

Linkistä löytyy svengiä sitä akuutisti kaipaaville:
https://soundcloud.com/grantstand-quartet