Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 18.10.

helsinki

Nordic Music Days 2013,Korjaamon vintti, helsinki18.10. Klo 22:00

HYPERPUREMATIC!
Perjantai 18.10. klo 22
Kulttuuritehdas Korjaamo, Vintti (Töölönkatu 51) (kartta)

defunensemble (FI)
Pink Twins (FI)
Black Motor (FI)
Lars Bröndum, syntetisaattorit

Pink Twins: uusi teos (kantaesitys)
Bröndum, Lars (SE): Iridium
Holmen, Jexper (DK): Marula
Black Motor -yhtyeen improvisaatio

 

Kalle Kalima & K-18

keikka

Yhtyeen uusi ohjelma on saanut inspiraationsa elokuvaohjaaja Luis Buñuelin (1900–1983) laajasta tuotannosta. K-18:n ohjelmistossa muutamat hänen uransa alku- ja loppupäässä syntyneet elokuvat tulevat valokeilaan, kuten Andalusialainen Koira, Päiväperho, Linnunrata ja Porvariston hillitty charmi.

K-18 esittää säveltäjä ja kitaristi Kalle Kaliman vaikutelmia elokuvista. Siinä missä heidän ensimmäinen levynsä sisälsi Kaliman sävellyksiä Stanley Kubrickin elokuvien pohjalta, seuraava, Jazz-Emma-palkittu Out To Lynch esitti hänen vaikutelmiaan eräistä ohjaaja David Lynchin keskeisistä teoksista. Vuodenvaihteessa julkaistava kolmas albumi tulee sisältämään musiikkia, jota esitetään tässä konsertissa.

Kalle Kalima – sähkökitara, Mikko Innanen – saksofonit, Veli Kujala – neljännessävelaskel-harmonikka ja Teppo Hauta-aho – kontrabasso

Kesto 2h, väliaika

Liput 8 €

Lipunmyynti p. (09) 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo Ala-Malmin tori 1 Helsinki

oulu

Valtakunnalliset Jazzpäivät,Ravintola Tuba, oulu18.10. Klo 20:00

Oulu Youth Jazz Orchestra

Junior All Star Big Band

Mopocop (www)

keikka

Jazzpäivien konserteissa esitellään pohjoista ja nuorta osaamista.

Jazz 20 ry:n järjestämässä klubikonsertissa esiintyvät Suomen Big Bandliiton Jazz All Stars Big Band Antti Rissasen johdolla ja oululaisista nuorista muusikoista koostuva Oulu Youth Jazz Orchestra, johtajanaan Jaakko Jauhiainen. Konsertin päättää oululainen MopoCop.

 • Oulu Youth Jazz Orchestra
  Johtajana Jaakko Jauhiainen
 • Junior All Star Big Band
  Johtajana Antti Rissanen
 • Mopocop
  Toni Jakku-Hiivala, kitara
  Janne Mikkonen, kitara
  Katariina Kuure, basso
  Olli Estola, rummut

Liput 5 / 10 € (Lippupalvelu ja Valveen lippumyymälä)

tampere

Jazzin kuuntelijat ja kriitikot ovat yhdestä asiasta yhtä mieltä: Teemu Viinikainen on Suomen paras jazzkitaristi. Brittiläisen alan auktoriteetin, Stuart Nicholsonin mielestä jopa yksi maailman parhaimmista.

Kun Viinikaisen trio nousee keikalla siivilleen, kitaristi yltyy seikkailemaan myös bluesista ja rockista tutuille reiteille. Samalla Viinikaisen soitolle ja sävellyksille on kuitenkin ominaista erityinen herkkävaistoisuus ja nyanssien taju.

Viinikainen antaa tunnustusta trion muille jäsenille. ”Rumpali Mika Kallion soittotapa ja -tyyli ovat poikkeuksellisen omaperäisiä ja on vaikeaa kuvitella ketään muuta korvaamaan hänen panostaan. Basisti Ville Herrala tuntui myös ainoalta oikealta vaihtoehdolta heti ensikokeilun jälkeen. Hänen soittotyylinsä on hieno yhdistelmä perinteistä jazzia ja modernia, vapaata improvisaatiota”.

Teemu Viinikainen on esiintynyt useiden kansainvälisten jazzartistien kanssa, joista mainittakoon Joe Lovano, Vince Mendoza, Randy Brecker ja Tim Hagans. Kotimaassa Viinikainen on soittanut mm. Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanoissa sekä debytoinut Lapin kamariorkesterin ja Tampere Filharmonian solistina.

Jazzrytmit-lehden äänestyksessä Viinikainen valittiin vuoden kitaristiksi seitsemän kertaa peräkkäin 2002 alkaen – joka ikinen vuosi, kunnes lehti lakkasi ilmestymästä! Sony Jazz palkinnon hän sai 2004 ja Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon 2009.

”Hän on maailman 20 parhaimman kitaristin joukossa” - Stuart Nicholson, Jazz.com

turku

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Joonas Haavisto Trio,Svenska teater, Café Tiljan, turku18.10. Klo 22:00

keikka

Pianisti Joonas Haavisto, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Joonas Riippa ovat vakiinnuttaneet asemansa 2000-­luvun kotimaisen jazzin huipulla. He ovat soittaneet muun muassa UMO Jazz Orchestrassa, Five Corners Quintetissä, Verneri Pohjola Quartetissa ja Mikko Pellinen Mini Big Bandissa.

Dynaamisen trion viimeisimmällä, sielukkaalla "Micro to Macro" -albumilla inspiroidutaan luonnosta ja fysiikasta, sekä mikro­ ja makromaailman kiehtovista ilmiöistä. Muodoltaan perinteisen jazztrion omaperäinen lähestymistapa yhdistyy itsevarmaan ja konstailemattomaan tyyliin sekä skandinaavisen jazzin raikkauteen, jossa muusikoiden välisellä vuorovaikutuksella on iso merkitys. Sävellykset ovat Haaviston käsialaa. Levy julkaistiin Japanissa Blue Gleam -merkille ja Suomessa julkaisijana toimi Fredriksson Music. Micro to Macro valittiin Japanissa maan suurimpien levykauppojen Tower Recordsin ja Disk Unionin suosikkilevyksi tulokkaiden joukosta.

Jazz on vaikean musiikin maineessa, mutta Micro To Macro ei yritä aiheuttaa hankaluuksia. Ei sillä, että albumi kosiskelisi kuulijaa helppoudella tai ilmeisillä koukuilla. Sävellykset ovat kuitenkin kestävää lajia. Niiden avara selkeys saa ristiriitaisen maailman näyttämään ymmärrettävämmältä ja helpommalta lähestyä.
- Pauli Kallio, Soundi, **** -

Kohta 10-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä trio on esiintynyt lukuisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla festivaaleilla mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa ja Englannissa. Viimeisimmät kiertueensa yhtye teki Englannissa ja Ranskassa, sekä huhtikuussa 2013 Japanissa. Trio on myös esiintynyt Suomen parhaimmistoon kuuluvien Lapin kamariorkesterin sekä Keski-Pohjanmaan
kamariorkesterin solistina. Joonas Haavisto on menestynyt myös kansainvälisissä soolopianokilpailuissa, kuten Jazz Improvizacija -kilpailussa Liettuassa vuonna 2006 sekä Nottingham International Jazz Piano Competitionissa Englannissa vuonna 2010.

Joonas Haavisto Trio
Joonas Haavisto - piano
Antti Lötjönen - basso
Joonas Riippa - rummut
www.joonashaavisto.com