Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tanssii kanssa ajan – Vanhaa ja uutta Suomi-iskelmää: UMO solisteinaan Jukka Perko ja Yona,Malmitalo, helsinki10.10. Klo 19:00

keikka

Kapellimestarina Kari Heinilä

Innostuneen vastaanoton saanut Tanssii kanssa ajan -konsertti saa jatkoa myös syksyllä. Kotimaisen jazzin suurimpiin nimiin lukeutuva saksofonisti Jukka Perko ja omintakeinen nuori laulaja-lauluntekijä Yona tuovat nostalgisen Suomi-iskelmän tunnelman Kanneltaloon ja Malmitaloon lokakuussa 2013. Tanssii kanssa ajan -konsertti on viehkeä yhdistelmä rakastettuja melodioita ja Yonan musiikin kaihoisaa lavatanssitunnelmaa.

Ohjelmistosta nousee esiin tuttuja nimiä kuten Akselin ja Elinan häävalssi ja Hiljainen kylätie, jotka ovat saaneet uuden hahmon sovittaja Vellu Halkosalmen käsissä. Niiden rinnalla kulkevat Yonan omat kappaleet, kuten Kellon alla ja Panssarivaunu, jotka on sovitettu suurelle jazzorkesterille tätä produktiota varten. Orkesteriosuuksista vastaa UMO kapellimestarinaan Kari Heinilä.

“Iskelmän ja jazzin tenhoava liitto” – Jukka Hauru / HS 2.3.2013

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Piirpauke & HumbalaxSavoy-teatteri, helsinki10.10. Klo 19:00

Sakari Kukko

Piirpauke (www)

Sakari Kukko & Humbalax (www)

keikka

Sakari Kukon luotsaamat Piirpauke ja Humbalax konsertoivat ensimmäistä kertaa yhdessä. Piirpauke on suomalaisen nykykansanmusiikin ja jazzin legenda ja edelläkävijä. Sen uusi albumi "Ilo" on loogista jatkoa 2010 ilmestyneelle "Koli" -albumille, joka nosti yhtyeen World Music Charts Europen ykköseksi. Piirpauke yhdistelee ainutlaatuisella tavallaan eri maiden kansanmusiikkia, jazzia ja klassista.

Kukon toinen yhtye Humbalax, jossa on osin samoja muusikoita kuin Piirpaukessa, puolestaan tuo maahanmuuttajamuusikoiden mbalax -rytmit suomalaisiin lauluihin ja iskelmiin. Humbalaxin loppuvuodesta 2011 julkaistu debyytti "Paratiisi" on monikulttuurisen Suomen ylistyslaulu.

Piirpauke:
Sakari Kukko: koskettimet, saksofonit, huilut
Kalevi Louhivuori: trumpetti
Nicolas Rehn: kitara
Eerik Siikasaari: basso
Ismaila Sane: lyömäsoittimet, laulu
Rami Eskelinen: rummut

Sakari Kukko & Humbalax:
Sakari Kukko: koskettimet, puhaltimet, laulu
Sheila Surban: laulu
Meissa Niang: laulu
Nicolas Rehn: kitara
Eerik Siikasaari: basso
Ismaila Sane: lyömäsoittimet, laulu
Ousseinou Mbaye: rummut, laulu

Jussi Fredriksson -piano, Rhodes, Moog
Joonatan Rautio – ten sax
Jukka Eskola -trp
Marzi Nyman – gtr
Jori Huhtala – bass
Jussi Lehtonen – drs

Pianisti Jussi Fredrikssonin tuoreessa Jazz Wars -teoksessa suomijazzin huiput ottavat toisistaan mittaa taistelu- ja valtateemojen ympärillä. Fredriksson on säveltänyt kaksi neljäosaista jazzsävellystä, joissa tunnelmat vaihtelevat mahtipontisista taistelukohtauksista herkkiin tunteenpurkauksiin. Reilun puolen tunnin mittaisten sävellysten ympärille rakentuva kokonaisuus esittelee jazzkonseptille varsin poikkeuksellisen esityskäytännön.

Jazz Wars –kokoonpano koostuu Suomen jazzkentän huippunimistä. Yhtyeenjohtaja Jussi Fredriksson loihtii rikkaita äänimaailmoja käyttäen pianon lisäksi analogisia kosketinsoittimia. Solisteina toimii Fredrikssonin lisäksi Yrjö-palkittu saksofonisti Joonatan Rautio, mm. Five Corners Quintetista tunnettu trumpetisti Jukka Eskola sekä kitaristinero Marzi Nyman. Virtuoosista solistivoimaa löytyy myös yhtyeen takarivistä, kun rumpali Jussi Lehtonen ja basisti Jori Huhtala antavat oman panoksensa musiikilliseen taisteluun.

“Huippumuusikoitten huipputyötä!” *****
-Hämeen Sanomat