Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: Mia Simanainen & Ahava,Pokura, jämsä1.9. Klo 16:00

keikka

Ahava on vanhaa suomen kieltä ja tarkoittaa purevan kylmää kevättuulta. Sattumoisin sana löytyy myös heprean kielestä merkiten rakkautta. Mia Simanaisen perustamassa yhtyeessä on jo 14-vuotisen taipaleen hioma omaleimainen luonne ja sointi. Ahava esittää Simanaisen sävelkieleen puettuja tekstejä suomeksi ja englanniksi.

Ahavan konsertti on loppuvuodesta 2012 julkaistun ”Matka” -levyn mukaisesti katsaus kuljettuun matkaan. Vaelluksen päättäväksi avainaiheeksi löytyi runoilija Helvi Juvosen luonnonvoimaiset tekstit, mutta tässä konsertissa tuoreempikin teema häämöttää jo taustalla.

"Ilmeisen kirjallisista lähtökohdistaan huolimatta Matka on enemmän kuin vain laulettua runojen tulkintaa. Levy on toimivan jazzyhtyeen soittamaa moniulotteista musiikkia, jonka voima lepää sävellysten ja svengaavan yhtyetyöskentelyn varassa."

- Jukka Piiroinen, Pohjolan Sanomat 22.1.2013 -

Lahtelaissyntyinen Mia Simanainen tunnetaan sekä omintakeisesta säveltäjän äänestä että intensiivisestä ja monipuolisesta lauluilmaisustaan. Kari Ikonen, Mika Kallio, Sonny Heinilä ja Ville Herrala ovat oman jazz-sukupolvensa ylistetyimpiä persoonallisuuksia ja instrumenttiensa taitajia. Yhdessä Mia Simanaisen kanssa he muodostavat sävykkään
ja dynaamisen kokoonpanon.

Levytykset:
Ahava (Fiasko Records 2001)
Mia Simanainen & Ahava: Matka (Eclipse Music 2012)
www.miasimanainen.info
http://soundcloud.com/mia-simanainen/sets/mia-simanainen-ahava-1/s-F77E2

Mia Simanainen - laulu
Sonny Heinilä - tenorisaksofoni ja huilut
Kari Ikonen - piano
Ville Herrala - kontrabasso
Mika Kallio - rummut

www.miasimanainen.info 

Keikat samana päivänä kaupungissa jämsä

Ei muita keikkoja.