Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 30.8.

helsinki

Paasitornin iltasoitto,Paasitorni, helsinki30.8. Klo 18:00

keikka

16.8.2013 alkaen joka perjantai kello 18.00 viikonloppu julistetaan alkaneeksi Paasitornista Siltasaaresta kajahtavalla iltasoitolla. Iltasoitossa kuullaan kahta Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opiskelevaa saksofonistilupausta.

Linda Fredriksson (s. 1985) vaikuttaa mm. kriitikoiden kehumassa Mopo-triossa, joka ammentaa musiikkinsa jazzista, 70-luvun punkista ja Suomen luonnosta. Hän soittaa myös soul-kokoonpano The Northern Governorsissa sekä Valtteri Pöyhösen johtamassa Ricky-Tick Bandissa. Fredriksson on valmistunut Pop & Jazz Konservatoriosta muusikoksi vuonna 2007. Parhaillaan hän opiskelee musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa. Linda Fredriksson on säveltänyt Paasitornin iltasoitossa kuultavat jazzahtavat kappaleet.

Sampo Kasurinen (s. 1990) opiskelee Sibelius-Akatemian jazz-linjalla. Hän on opiskellut myös Berliinin kuuluisassa jazz-instituutissa (JIB), jossa hänen opettajinaan olivat muun muassa John Hollenbeck ja Peter Weniger. Suomessa Kasurinen vaikuttaa mm. yhtyeissä Ronka Quartet ja Smith & Zenger.

Iltasoitosta voi nauttia parhaiten paikan päällä Paasitornin elämyksellisellä sisäpihalla, jonne pääsee Paasivuorenkadulta Scandic Paasin ala-aulasta ja ravintola Juttutuvan yläbaarista. Iltasoitto kuullaan myös Radio Helsingin kanavalla.

Masa Orpana Honk,Storyville, helsinki30.8. Klo 22:00

joensuu

Jazzliiton kiertue / FJF Tour,Teatteriravintolan Terassi, joensuu30.8. Klo 21:00

keikka

Ahava on vanhaa suomen kieltä ja tarkoittaa purevan kylmää kevättuulta. Sattumoisin sana löytyy myös heprean kielestä merkiten rakkautta. Mia Simanaisen perustamassa yhtyeessä on jo 14-vuotisen taipaleen hioma omaleimainen luonne ja sointi. Ahava esittää Simanaisen sävelkieleen puettuja tekstejä suomeksi ja englanniksi.

Ahavan konsertti on loppuvuodesta 2012 julkaistun ”Matka” -levyn mukaisesti katsaus kuljettuun matkaan. Vaelluksen päättäväksi avainaiheeksi löytyi runoilija Helvi Juvosen luonnonvoimaiset tekstit, mutta tässä konsertissa tuoreempikin teema häämöttää jo taustalla.

"Ilmeisen kirjallisista lähtökohdistaan huolimatta Matka on enemmän kuin vain laulettua runojen tulkintaa. Levy on toimivan jazzyhtyeen soittamaa moniulotteista musiikkia, jonka voima lepää sävellysten ja svengaavan yhtyetyöskentelyn varassa."
- Jukka Piiroinen, Pohjolan Sanomat 22.1.2013 -

Lahtelaissyntyinen Mia Simanainen tunnetaan sekä omintakeisesta säveltäjän äänestä että intensiivisestä ja monipuolisesta lauluilmaisustaan. Kari Ikonen, Mika Kallio, Sonny Heinilä ja Ville Herrala ovat oman jazz-sukupolvensa ylistetyimpiä persoonallisuuksia ja instrumenttiensa taitajia. Yhdessä Mia Simanaisen kanssa he muodostavat sävykkään
ja dynaamisen kokoonpanon.

Levytykset:
Ahava (Fiasko Records 2001)
Mia Simanainen & Ahava: Matka (Eclipse Music 2012)
www.miasimanainen.info
http://soundcloud.com/mia-simanainen/sets/mia-simanainen-ahava-1/s-F77E2

Mia Simanainen - laulu
Sonny Heinilä - tenorisaksofoni ja huilut
Kari Ikonen - piano
Ville Herrala - kontrabasso
Mika Kallio - rummut

www.miasimanainen.info 

tampere

Jo Stance,Mustanlahden satama, tampere30.8. Klo 22:00

keikka

Tätä on ollut syytä odottaa! Suomen eittämättä kovin soul-yhtye Jo Stance tekee kesän ainoan Suomen keikkansa Mustanlahden Tapahtumasatamassa Tampereella perjantaina 30.8!!

Laulaja Johanna Förstin ja Rumpali Teppo Mäkysen muodostama parivaljakko muodostaa livemiehityksineen sellaisen livekokoonpanon, että oksat pois!

Johanna Försti - Laulu
Teppo Mäkynen - Rummut
Rocka Merilahti - Kitara
Tero Palo - Basso
Jukka Eskola - Trumpetti
Timo Lassy - Tenorisaksofoni
Petri Puolitaival - Baritonisaksofoni

Tällaista soulin juhlaa ei muualta saa!

Showtime klo 22
Liput 14€/16€

Liput ennakkomyynnissä Ravintola Kaislassa!