Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 23.8.

helsinki

Paasitornin iltasoitto,Paasitorni, helsinki23.8. Klo 18:00

keikka

16.8.2013 alkaen kuutena perjantaina kello 18.00 viikonloppu julistetaan alkaneeksi Paasitornista Siltasaaresta kajahtavalla iltasoitolla. Iltasoitossa kuullaan kahta Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opiskelevaa saksofonistilupausta.

Linda Fredriksson (s. 1985) vaikuttaa mm. kriitikoiden kehumassa Mopo-triossa, joka ammentaa musiikkinsa jazzista, 70-luvun punkista ja Suomen luonnosta. Hän soittaa myös soul-kokoonpano The Northern Governorsissa sekä Valtteri Pöyhösen johtamassa Ricky-Tick Bandissa. Fredriksson on valmistunut Pop & Jazz Konservatoriosta muusikoksi vuonna 2007. Parhaillaan hän opiskelee musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa. Linda Fredriksson on säveltänyt Paasitornin iltasoitossa kuultavat jazzahtavat kappaleet.

Sampo Kasurinen (s. 1990) opiskelee Sibelius-Akatemian jazz-linjalla. Hän on opiskellut myös Berliinin kuuluisassa jazz-instituutissa (JIB), jossa hänen opettajinaan olivat muun muassa John Hollenbeck ja Peter Weniger. Suomessa Kasurinen vaikuttaa mm. yhtyeissä Ronka Quartet ja Smith & Zenger.

Iltasoitosta voi nauttia parhaiten paikan päällä Paasitornin elämyksellisellä sisäpihalla, jonne pääsee Paasivuorenkadulta Scandic Paasin ala-aulasta ja ravintola Juttutuvan yläbaarista. Iltasoitto kuullaan myös Radio Helsingin kanavalla.

Viapori Jazz,Tenalji von Fersen, helsinki23.8. Klo 19:00

Herd

(+ Aili Ikonen, Vieno Kekkonen)
keikka

Nuoren polven kuumin ilmiö, jazztrio HERD ja hehkeä Aili Ikonen päivittävät Jazzbasilli-projektissaan suomalaisia jazziskelmiä nykykuulijalle. Luvassa on uusia sovituksia nostalgisesta vuosikymmenten takaisesta materiaalista, johon briljantin lisänsä tuo itse Vieno Kekkonen. Tule todistamaan nuorten ässien ja kokemuksen kohtaamista muistojen bulevardilla.

Aili Ikonen - laulu
Vieno Kekkonen - laulu
Panu Savolainen - vibrafoni
Mikko Pellinen - basso
Tuomas Turunen - rummut