Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 15.8.

helsinki

Koko kesä Kalliossa: Esa Kaartamo,Koko Jazz Club, helsinki15.8. Klo 21:00

Koko kesä Kalliossa on toista kertaa Koko Jazz Clubilla, Helsingin Hakaniemessä, järjestettävä kesäinen musiikkiklubi, jonka isäntänä toimii huippuvibrafonisti Arttu Takalo. Takalon jazzensemblen vieraina nähdään huikea läpileikkaus tunnetuimpia suomalaisia artisteja, kuten Paula Koivuniemi, Kauko Röyhkä ja Pepe Willberg. Klubi-iltoina yleisölle tarjoillaan kaikkien suomalaisten sydämiin piirtyneitä klassikkosävelmiä taidokkaina jazz-sovituksina.

Koko Kesä Kalliossa -klubit järjestetään kesäkuussa perjantaisin ja heinä-elokuussa torstaisin klo 21.00.

Klubilla vierailevat:
pe 31.5. Tuure Kilpeläinen
pe 7.6. Pepe Willberg
pe 14.6. Fredi
to 4.7. Sonja Lumme
to 11.7. Juha Hostikka & Niko Kumpuvaara goes Dallapé
to 18.7. Marzi Nyman
to 25.7. Kauko Röyhkä
to 1.8. Lea Laven (25/20 €)
to 8.8. Arja Saijonmaa (25/20 €)
to 15.8. Esa Kaartamo
to 22.8. Paula Koivuniemi (25/20 €)
to 29.8. Vicky Rosti (25/20 €)

Ovet klo 20.00, konsertti klo 21.00.

Liput 20/15€ (+mahdolliset toimitusmaksut)
Varaukset KokoTeatterin lipunmyynnistä bookings(@)kokoteatteri.fi tai 050-3219919.
Liput ennakkoon Tiketistä

turku

Flame Jazz @ Turun Musiikkijuhlat,Linnateatteri, turku15.8. Klo 20:00

Jussi Fredriksson Trio
keikka

AKI RISSANEN TRIO

Aki Rissanen - piano
Antti Lötjönen - basso
Teppo Mäkynen - rummut

JUSSI FREDRIKSSON TRIO

Jussi Fredriksson - piano
Jori Huhtala - basso
Mika Kallio - rummut

Piano Trio Music -konsertissa kuullaan kahden nuoren sukupolven jazzpianistin uutta tuotantoa triokokoonpanolle sovitettuna. Suomalaisen jazzpianismin taso on kansainvälisesti korkea, ja Turun Musiikkijuhlien
konsertti tarjoaa yleisölle aitiopaikan aistimaan alan tuoreita virtauksia.

Aki Rissanen Trion ilmaisussa yhdistyvät eri vaikutteet pianistin soittouran laaja-­alaisesta kirjosta, klassisesta lyyrisyydestä energiseen svengiin. Yhtyeen jäsenet ovat tasavertaisia oman äänen omaavia persoonia ja trion yhteissoitto on omiaan vahvojen tunnelmien välittämiseen. Uuden trion debyyttialbumi animaatioelokuvaan "Amorandom" kytkeytyvä levy nauhoitetaan vuoden 2013 aikana.

"Kansainväliseen huippuluokkaan on noussut Kuopiosta lähtenyt Aki Rissanen. Hän on osoittanut viime vuosina monissa yhtyeissä, että hänellä on harvinainen kyky rakentaa yllättäviä jännitteitä monipuolisen kosketuksen, tekniikan ja klassisen selkärangan avulla." -Helsingin Sanomat 19.11.2012

Jussi Fredrikssonin uusi trio esittelee pianistin tuoreimpia musiikillisia visioita. Vietettyään viime vuodet pitkien kaarien ja laajojen sävellysten maailmoissa, palaa hän nyt juurilleen pianotrion intiimiin ja spontaaniin ilmaisuun. Trion musiikissa on vahvasti mukana Fredrikssonille ominainen sävellyksellisyys, jota värittää ennakkoluuloton improvisointi. Inspiraatiota hän on kerännyt musiikillisten ilmiöiden lisäksi muun muassa kuvataiteista sekä värien ja sävellajien yhteyksistä. Pianistin rinnalla kuullaan instrumenttiensa ehdottomia huippuja basisti Jori Huhtalaa ja rumpali Mika Kalliota. Heidän rikas musiikillinen väripalettinsa yhdistyy intensiiviseen ilmaisuun, ja kokonaisuudesta muodostuu hetkessä väritetty vajaa tunnin mittainen sävelteos.